Baltský okruh + Helsinky

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ** Doprava: letecky Strava: snídaně

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Baltský okruh + Helsinky


Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY DO LITEVSKÉHO VILNIUSU: Odlet z Prahy do Vilniusu, transfer do hotelu, ubytování, nocleh.
2. den: HRAD ŘÁDU NĚMECKÝCH RYTÍŘŮ TRAKAI: Snídaně, okružní jízda Vilniusem s prohlídkou Gediminasova hradu, katedrály Sv. Anny, katedrály Vilnius, prezidentského paláce a dalších historických míst. Odpoledne odjezd do bývalého sídla litevských knížat - vodního hradu Trakai, který pochází ze 14. století. Celé území se stovkami jezer je součástí NP Trakai. Hrad je obklopen kamennými hradbami a valy s obranými věžemi, uvnitř hradu jsou umístěné jedinečné expozice. Návrat do Vilniusu, nocleh.
3. den: BAROKNÍ PERLA LOTYŠSKA ZÁMEK RUNDALE: Snídaně, odjezd do historického města Kaunasu, prohlídka nejdůležitějších míst tohoto třetího největšího litevského města. Oběd v místní restauraci. Návštěva významného duchovního místa Hory Křížů s tisíci kříži od poutníků z celého světa. Odjezd do lotyšského Rundale, prohlídka barokního zámku s rokokovou výzdobou. Ubytování a nocleh v Rize.
4. den: HLAVNÍ MĚSTO LOTYŠSKA RIGA: Snídaně, celodenní prohlídka Rigy, hlavního města Lotyšska, založeného ve 12. století při ústí řeky Daugavy do Baltského moře. Návštěva Staré Rigy - historické části s germánskými stavbami a okouzlujícími úzkými uličkami, Katedrálního náměstí s největší gotickou katedrálou celého Pobaltí, kostelů Sv. Pavla a Sv. Jakuba a Dómského náměstí. Odjezd do Jurmaly, prohlídka největšího lázeňského města Lotyšska, návrat do Rigy, nocleh.
5. den: LANOVKOU K HRADU TURAIDA: Snídaně, odjezd do Siguldy, přezdívané Švýcarsko Lotyšska a zároveň vstupní brány do NP Gauja s množstvím středověkých hradů. Prohlídka města, přejezd lanovkou k biskupskému hradu Turaida. Prohlídka Gutmanské jeskyně. Oběd v místní restauraci. Přejezd do lázeňského letoviska Pernov na břehu moře, prohlídka města, odjezd do Tallinu, ubytování, nocleh.
6. den: HLAVNÍ MĚSTO ESTONSKA TALLIN: Snídaně, celodenní okružní jízda starobylým Tallinem se zachovalými hradbami a romantickými zákoutími ve spleti malebných uliček, který je nazývám muzeem pod širým nebem. Prohlídka Pirity se zříceninou kláštera St. Bridgety, ortodoxního chrámu Alexandra Něvského, katedrály Sv. Marie, paláce Kadriorg s připomínkou carského období a dalších historických míst. Nocleh v Tallinu.
7. den: OKOLÍ TALLINU: Snídaně, odjezd do 80 km vzdáleného NP Lahemaa, chráněné krajinné oblasti lesů, mokřadů, ale i geologických a historických památek. Návštěva rybářské vesničky Kasmu a historického místa Sagadi Manor. Návrat do Tallinu, prohlídka Rocca al Mare - skanzenu estonské kultury. Nocleh v Tallinu.
8. den: LODÍ DO FINSKÝCH HELSINEK: Snídaně, transfer do přístavu a plavba do hlavního města Finska - Helsinek. Prohlídka historické části města včetně Uspenské katedrály, Helsinské katedrály, prezidentského paláce, Sibeliova monumentu, námořního přístavu a dalších turistických míst. Návrat do Tallinu, nocleh.
9. den: PŘÍLET PRAHA: Snídaně, transfer na letiště, odlet do Prahy.