To nejlepší z Indie + TÁDŽ MAHAL + SAFARI (letecky z Prahy)

Ubytování: hotel **** Doprava: letecky Strava: snídaně
1 termín od 4. listopadu 2024

Cena zájezdu

od 72 990 Kč


Pestrost a rozmanitost, kterou jinde nenajdete. Nechte se vtáhnout do indického světa… Budete obdivovat velkolepé památky, tajuplné chrámy i stúpy. Nejslavnější hrobku světa si vychutnáte při východu slunce. Stanete se účastníkem nevšedního ceremoniálu ve Zlatém chrámu v Amritsaru. Na vlastní oči spatříte tygry žijící ve volné přírodě. Dillí vás doslova pohltí. A památky UNESCO? Kam se podíváte. Cestujte za skutečnými zážitky a objevujte Indii naplno! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v... Celý popis

To nejlepší z Indie + TÁDŽ MAHAL + SAFARI (letecky z Prahy)

Termíny a ceny

04.11. - 16.11.2024 pondělí - sobota
snídaně letecky
72 990 Kč
cena za 13 dní

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Dillí–Praha včetně letištních tax (s jedním přestupem)
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle pravidel pro přepravu zavazadel
  • transfery letiště–hotely–letiště
  • doprava dle programu
  • vlaková jízdenka Dillí–Amritsar a zpět (včetně snídaně a večeře)
  • vlaková jízdenka na noční přejezd Ágra–Váránasí
  • vnitrostátní letenka Váránasí–Dillí
  • 10x ubytování v hotelu (+ 1x noc v lůžkovém kupé ve vlaku)
  • 10x snídaně
  • safari v národním parku Ranthambore
  • projížďka lodí po Ganze
  • český průvodce po celou dobu (od odletu po návrat, mimo volný program ve městech)
  • místní průvodce (v případě potřeby)

Cena nezahrnuje

  • vyřízení indického víza: 2 500 Kč/os
  • vstupné do navštívených památek: cca 100 EUR/os
  • bakšišné: cca 40 EUR/os
  • doporučené kapesné: cca 350 EUR/os. (včetně vstupného a bakšišného)
  • cestovní pojištění
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 8 000 Kč

Popis zájezdu

To nejlepší z Indie + TÁDŽ MAHAL + SAFARI (letecky z Prahy)

Pestrost a rozmanitost, kterou jinde nenajdete. Nechte se vtáhnout do indického světa… Budete obdivovat velkolepé památky, tajuplné chrámy i stúpy. Nejslavnější hrobku světa si vychutnáte při východu slunce. Stanete se účastníkem nevšedního ceremoniálu ve Zlatém chrámu v Amritsaru. Na vlastní oči spatříte tygry žijící ve volné přírodě. Dillí vás doslova pohltí. A památky UNESCO? Kam se podíváte. Cestujte za skutečnými zážitky a objevujte Indii naplno!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 23 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg a max. rozměrech 190 x 75 x 65 cm (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně)

lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Kooperativa B Svět (100 Kč / den / osoba)
Slavia D - Travel High 2.0 + STORNO (174 Kč / den / osoba)
Slavia E - Travel OVERSEAS 2.0 + STORNO (250 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy s jedním přestupem.
2. den: Prohlídku Indie začneme v hlavním městě – Novém Dillí. Čekají nás hned dvě památky ze seznamu UNESCO, poté uvidíme nádherný Lotosový chrám i Indickou bránu.  V brzkých ranních hodinách přiletíme do Indie, ubytujeme se v hotelu a podle času příletu budeme mít pár hodin na odpočinek. Poté se vydáme poznávat krásy Nového Dillí. Prohlídku započneme v největším cihlovém minaretu světa – Kutub Minár (UNESCO). Komplex budov, který k minaretu patří, je krásnou ukázkou raně afgánské architektury. Poté objevíme Lotosový chrám – okouzlující budovu v podobě rozvíjejícího se lotosového květu s 27 jemnými lístky z bílého mramoru sloužící jako modlitebna víry Bahaí. Odpoledne budeme pokračovat prohlídkou Humájúnovy hrobky (UNESCO), která je prý inspirací pro stavbu Tádž Mahalu. Prohlédneme si také Indickou bránu , která byla postavena na památku indickým vojákům padlým během první světové války. Na závěr naší prohlídky projedeme kolem vládních budov.
3. den: Dnes se přesuneme do Amritsaru a zúčastníme se slavnostního „uzavírání hranice“. Další ceremoniál uvidíme během večerní prohlídky Zlatého chrámu. Brzy ráno se vydáme na cestu vlakem do jednoho z největších měst státu Paňdžáb – Amritsaru. Ve vlaku si vychutnáme snídani a výhled na indický venkov.  V odpoledních hodinách dorazíme do Amritsaru a přesuneme se do vesnice Wagah na indickopákistánskou hranici, kde každý večer probíhá speciální ceremoniál „uzavírání hranice a stahování vlajky“ . Jedná se o skutečně nezapomenutelný zážitek. Ve večerních hodinách se vrátíme do Amritsaru a absolvujeme návštěvu Zlatého chrámu. Toto místo je nejposvátnějším místem sikhského náboženství a místem uložení knihy Guru Granth Sahib. Tato kniha se každý večer obřadně na nosítkách přenáší z Harimandiru do úschovny. My si tento sikhský ceremoniál „přenášení posvátné knihy“   samozřejmě nenecháme ujít. Ve večerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
4. den: Dnešní den věnujeme nejkrásnějším památkám Amritsaru. Prohlédneme si komplex Zlatého chrámu  s nádherným pozlaceným Harimadirem. Odpoledne se vrátíme vlakem do Dillí. Po snídani se ještě jednou vydáme do Zlatého chrámu . Předešlého večera jsme se věnovali ceremoniálu. Dnes prozkoumáme   zbytek rozlehlého komlexu budov z bílého kamene. Centrem tohoto komplexu je obrovská nádrž a uprostřed ní – jako ostrov – září samotný Harimandir  – chrám pokrytý měděným plechem, který je pozlacen několika tunami zlata. Na oběd si můžeme zajít do místní sikhské jídelny pro poutníky, kde se najednou nají až 4 000 lidí. Po obědě bude následovat zastávka u „zdi mučedníků“ , která je dějištěm tzv. amritsarského masakru. Odpoledním vlakem se vrátíme do Dillí. Ve vlaku také povečeříme. Do Dillí dorazíme kolem 23. hodiny.
5. den: Čeká nás přesun do hlavního města Radžasthánu – Džajpúru (UNESCO). Užijeme si atmosféru místních bazarů a nákupy. Odpoledne navštívíme k Opičímu chrámu, odkud je překrásný výhled na Džajpúr. Po snídani přejedeme do Džajpúru (UNESCO), hlavního města indického státu Rádžasthánu. Džajpúrské Staré město je často nazýváno jako „růžové“ . Na počest návštěvy prince z Walesu v roce 1876 bylo totiž celé tehdejší město natřeno růžovou barvou, kterou můžeme na hlavních ulicích najít ještě dnes. Odpoledne navštívíme mimo jiné Opičí chrám . Jedná se o starověké hinduistické poutní místo, které se nachází uprostřed džungle asi 20 kilometrů východně od Džajpúru. Chrámy, pavilony a svaté nádrže slouží jako útočiště i koupaliště pro místní opice, které jsou zasvěcené opičímu bohu Hanumanovi. Otevře se tu před námi také překrásný výhled na celý Džajpúr. Po návratu do města okusíme atmosféru místních bazarů s tradičními řemeslnými výrobky, šperky nebo látkami. Ve večerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
6. den: Dopoledne navštívíme pevnost Amber – bývalé sídlo místních mahárádžů. Odpoledne si prohlédneme město Džajpúr. Mimo jiné uvidíme Palác větru či astronomickou observatoř (UNESCO). Vychutnáme si i večerní atmosféru Starého města. Po snídani se vydáme prozkoumat pevnost Amber na skalnatém horském úbočí asi 11 kilometrů severovýchodně od Džajpúru. Toto bývalé sídlo místních mahárádžů postavené ze světle žlutého a oranžového pískovce a z bílého mramotu je rozděleno do čtyř hlavních sekcí, z nichž každá má své hlavní nádvoří. Navštívíme i slavnou Zrcadlovou síň  a Síň radosti . Odpoledne budeme pokračovat v prohlídce Džajpúru. Navštívíme Městský palác s muzeem v srdci Starého města. Pokračovat budeme symbolem města Hawa Mahal (tzv. Palác větru) připomínající narůžovo natřený včelí úl a prohlídku ukončíme astronomickou observatoří z 18. století Džantar Mantar (UNESCO). Večer se necháme pohltit uličkami a bazary Starého města, kde nakoupíme místní řemeslné výrobky.  Ve večerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
7. den: Vydáme se do oblasti Sawāi Mādhopur, kde se nachází jeden z největších národních parků v severní Indii – Ranthambore. Po cestě nás čeká odpočinek v hotelu a individiuální volno. Po snídani vyrazíme na cestu úchvatným indickým venkovem . Naším cílem bude oblast Sawāi Mādhopur, kde se nachází jeden z největších národních parků v severní Indii Ranthambore . Park je známý především výskytem tygrů a je jedním z nejlepších míst v Indii na pozorování těchto majestátních zvířat v jejich přirozeném prostředí. Ubytujeme se v blízkosti parku a zbytek dne strávíme odpočinkem. Budeme si plně užívat hotelových výhledů na překrásnou přírodu, relaxovat v bazénu a těšit se na zítřejší fantastické zážitky.
8. den: Dnešní program začne ještě před snídaní. Vydáme se na safari do národního parku Ranthambore. Následně vyrazíme do Ágry a cestou navštívíme „město duchů“.  V časných ranních hodinách se vydáme na  safari v národním parku Ranthambore . Když budeme mít štěstí, uvidíme tygry, antilopy, gazely a další zvířata. Poté, co si do sytosti užijeme safari, se vrátíme na hotel na snídani a přesuneme se do  Ágry .  Cestou do Ágry navštívíme  Fátehpur Sikrí (UNESCO) , které nechal vystavět císař Akbar Veliký jako nové hlavní město Mughalské říše. Sídlo bylo brzy po smrti císaře opuštěno pravděpodobně kvůli nedostatku vody. Dnes se mu říká „město duchů“. V areálu nezapomeneme navštívit ani  Páteční mešitu , kam přicházejí ženy toužící po dítěti a přivazují nitě na mřížové zástěny,  Císařský palác  z červeného pískovce a  mramorové hrobky  významného súfijského světce Salima Chistího. Společný příjezd do Ágry a ubytování.
9. den: Dnešek bude patřit Tádž Mahalu s jeho zahradami. Poté objevíme další pamětihodnosti Ágry, mezi nimi i Červenou pevnost, a nočním vlakem odjedeme do Váránasí. Čeká nás prohlídka Tádž Mahalu (UNESCO) a jeho rozlehlých zahrad. Tato stavba byla vybudována jako památka na milovanou třetí manželku mughalského císaře Šahdžahána a je pravděpodobně nejslavnější hrobkou a symbolem lásky na světe.  Poté nás čeká prohlídka Ágry , bývalého sídla mughalských panovníků. Okouzlí nás Červená pevnost (UNESCO) , která se stala pro císaře Šahdžahána, poté, co se jeho syn chopil vlády, vězením. Po osm let odsud pozoroval Tádž Mahal, hrobku své ženy. Deset kilometrů severovýchodně od Ágry navštívíme i monumentální hrobku císaře Akbara , postavenou z červeného pískovce a bílého mramoru. Večer nás čeká dobrodružství v podobě přejezdu nočním vlakem do Váránasí.
10. den: Dnešek strávíme v jednom z nejdéle trvale osídlených měst na světě – Váránasí. Projdeme se po ghátech kolem břehu řeky Gangy. Prohlédneme si Benárskou hinduistickou univerzitu a večer bude možnost zhlédnout každodenní obřad Uzavírání Gangy. Dopoledne přijedeme vlakem do Váránasí . Na nádraží nás vyzvedne objednaný transfer a odveze nás do hotelu, kde se ubytujeme. Odpoledne se vydáme na prohlídku města, které je posvátné pro hinduisty, buddhisty i džinisty. Projdeme se po ghátech , dlouhých schodištích vedoucích až do vody na západním břehu  řeky Gangy .   Tato řeka je pro hinduisty posvátná a na jejích březích se odehrávají všemožné rituály života i smrti. Navštívíme i spalovací ghát. Následovat bude prohlídka Benárské hinduistické univerzity, jejíž areál o rozloze 5 km² má poklidnou atmosféru jakoby odtrženou od města za branami. Nemineme ani chrám  Bharát Mátá s reliéfní mapou indického subkontinentu. Večer možnost zhlédnutí každodenního obřadu Árthí – „uzavírání Gangy“ . Návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
11. den: Za svítání si užijeme projížďku po Ganze kolem posvátných ghátů. Čeká nás také výlet do významného poutního místa buddhistů – Sarnáthu. Prohlédneme si zdejší stúpy a chrámy. Odpoledne se vrátíme do Váránasí a vychutnáme si atmosféru místního tržiště. Za svítání se projedeme lodí po Ganze okolo posvátných ghátů, kde právě zrána dochází k rituálnímu očišťování tisíců poutníků v posvátných vodách této řeky. Následovat bude prohlídka ghátů, kde již po tisíce let nepřetržitě probíhá tradiční zpopelňování. Po prohlídce se vrátíme na hotel a do sytosti se nasnídáme. Poté nás bude čekat krátký přesun do Sarnáthu – významného budhistického poutního místa .  Do Sarnáthu přišel Buddha poté, co dosáhl osvícení a svou nauku zde vyložil pěti mnichům. Na místě prvního Buddhova kázání byla postavena stúpa , buddhistická stavba symbolizující klid a mír. Tuto i jiné stúpy v Sarnáthu navštívíme. Prohlédneme si také  budhistické chrámy  a Archeologické muzeum. Odpoledne se vrátíme do Váránasí a navštívíme tržiště a výrobnu hedvábí . Ve večerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
12. den: Poslední den přeletíme do Dillí, kde dokončíme jeho prohlídku. Uvidíme Červenou pevnost a nenecháme si ujít ani největší mešitu v Indii. Odpoledne si ještě užijeme nákupy a vychutnáme si místní atmosféru. Poté už se vydáme na cestu domů. Ranním letem se přemístíme do Dillí a dokončíme prohlídku města. Zaměříme se na Staré Dillí. Jako první navštívíme  Červenou pevnost (UNESCO) , ktará je obehnána 18 metrů vysokými hradbami, do jejichž základů byla pro štěstí zazděna bezhlavá těla vězňů. Nemineme ani největší mešitu v Indii. Velká Páteční mešita  pojme neuvěřitelných 20 000 věřících. Projdeme se po náměstí Čandi Čowk a podíváme se i na Rádž Ghát – místo zpopelnění Mahátmy Ghándího.  Odpoledne bude vyhrazeno nákupům a osobnímu volnu. Doba bude uzpůsobena času odletu. Podle letového řádu odlet do České republiky.
13. den: Přílet do ČR dle letového řádu.