Karibik - Panenské ostrovy - Tortola 8 dní / 7 nocí

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: vlastní Strava: plná penze

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Karibik - Panenské ostrovy - Tortola 8 dní / 7 nocí

Poznejte krásy Britských panenských ostrovů


Ubytování: různé

Dvoulůžková kajuta

Program zájezdu

1. den: Scrub Island
V sobotu se nalodíte v 18:00 hodin v Marině na ostrově Scrub. Nic však nebrání tomu, abyste dorazili s předstihem, udělali si procházku po ostrově, navštívili místní bar či restauraci a užívali si krás moře na pláži. Večeře je po nalodění na palubě a noc strávíte v marině.
2. den: Jost Van Dyke
Po snídani vyplujete směrem k White Bay, kde si dáte oběd a můžete navštívit Soggy Dollar Bar. Vzdálenost je 12 námořních mil a plavba vám zabere cca 2 hodiny. Později odpoledne vyplujete směrem ke Great Harbour, který je vzdálený 3 námořní míle, které pokoříte za 30 minut. Zde strávíte noc, dáte si dobrou večeři, po níž můžete zajít do Foxys Tamarind na večerní koktejl.
3. den: Norman Island
Po vydatné snídani následuje vyplutí z Great Harbour směrem k Sandy Cay, vzdálené 3 námořní míle, tedy asi 30 minut plavby. Zde vás čeká skvělé šnorchlování, návštěva pláže, či vodní sporty, po nichž následuje oběd. Odpolední aktivitou může být návštěva národního parku, sponzorovaného rodinou Rockefellerů. Stačí požádat posádku, aby vás dopravila na břeh a můžete si vychutnat krásnou krátkou stezku napříč ostrovem. Poté poplujete na Norman Island, vzdálený 12 námořních mil, tedy asi 2 hodiny plavby, kde navštívíte mořské jeskyně Treasure Point, poté budete pokračovat do zátoky Benures, která je vzdálena 3 námořní míle, tedy asi 30 minut. Na své si zde přijdou milovníci klidných tichých večerů pod hvězdami, milovníci paddleboardů, či jiných vodních sportů, pro něž je tato zátoka jako stvořená.
4. den: Peter Island - Cooper Island
Po snídani se vydáte vstříc Indiánům, místo je vzdálené 2 námořní míle, tedy necelou půl hodinu plavby. Zde si užijete nazapomenutelné šnorchlování v křišťálově čisté vodě. Po dokončení šnorchlování se vydáte na hodinu dlouhou plavbu (vzdálenost 6 NM) do zátoky Deadmans Bay na Peter Island. Zde vás čeká oběd, následovaný vodními sporty či pohodou na pláži. Později odpoledne se můžete vydat do Great Harbour, na slavnosti na WillyT či na večeři na Cooper Island.
5. den: Virgin Gorda
Dopoledne se vydáte do mořského parku Bath, vzdáleného 10 námořních mil, cca 2 hodiny plavby. Užijete si potápění a šnorchlování na nejkrásnějším místě Britských Panenských Ostrovů či výlet z pláže do zátoky Devil Bay bludištěm obřích balvanů. Odpoledne poplujete dvě hodiny ( 10 NM) k poslechu zvuku North gorda a zakotvíte mezi Prickly Pear a Eustatia, kde strávíte klidný večer.
6. den: Anegada
Vyplujte dříve k Anegada Setting Point, plavba trvá 3 hodiny ( 15 NM). Budete mít možnost pronajmutí džípů, s nimiž můžete prozkoumat ostrov a obdivovat krásy Sunken Island, jako solné rybníky, dech beroucí bílé písečné pláže či plameňáky. Následuje večeře místní speciality, Anegadských humrů, kterými je ostrov proslaven. (za exkurze může být účtován extra poplatek)
7. den: Guana Island
Ráno vyplujete k Monkey Point na Guana Island, plavbu si užijete 4 hodiny, během nichž urazíte 20 námořních mil. Monkey Point je popisován jako jedno z nejlepších šnorchlovacích míst na ostrově, se spoustou želv a hejny ryb velmi blízko břehu. Odpoledne můžete strávit na krásné pláži White Bay, či na paddleboardech a kajacích před tím, než krátce před západem slunce vyplujete na hodinovou plavbu ( 5 NM) do Marina Cay, kde strávíte večer a noc.
8. den: Scrub Island
Ráno vás čeká krátká, 15 minut dlouhá přeplavba zpět do mariny na Scrub Island. Vylodění je v 9:00 hodin.