Lyžování v Gruzii

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Lyžování v Gruzii

Představte si, že se do vás opírá silné horské slunce. Necháte jej, aby vás nabíjelo energií. Pak se rozhlédnete okolo sebe a uvidíte majestátní vrcholy Vysokého Kavkazu. Při pohledu na tu nádheru až přechází mráz po zádech.
Uvědomíte si, že stojíte na hranici Evropy a Asie, na křižovatce kultur, v zemi plné tradic a v horách jejichž vrcholky se doslova dotýkají nebe. Nadechnete se a pustíte lyže po krásně upravené sjezdovce. To je ten okamžik, pro který jste tady. Okamžik umocněný orientální atmosférou Tbilisi, odpočinkem ve vyhlášených sirných lázních či návštěvou vinařského kraje Kachetie. Okamžik, na který budete ještě  dlouho zasněně vzpomínat.

Program zájezdu

1. den: ODLET Z ČR Odlet ve večerních hodinách z Prahy do Kutaisi.
2. den: PŘÍLET - TRANSFER - UBYTOVÁNÍ Přílet v brzkých ranních hodinách na letiště Davida Budovatele v Kutaisi. Transfer na hotel do lyžařského střediska v Gudauri , odpočinek. Cestou zastávka u pevnosti Annanuri . Poznávání okolí a vyzvednutí lyžařského vybavení pro ty, kteří si jej budou půjčovat na místě. 
3. den: 3. - 6. den: LYŽOVÁNÍ V GUDAURI Čekají vás čtyři plnohodnotné dny lyžování v nejmodernějším a největším lyžařském středisku na Kavkaze – Gudauri . Toto středisko splňuje západoevropské standardy a stává se stále častějším cílem evropských lyžařů , kteří hledají nové zajímavé destinace ke své zimní dovolené. Užijete si lyžování na 75 km sjezdovek , na které vás vyveze 15 vleků . Ten nejvýše položený leží ve výšce 3 279 m n.m . Sjezdovky tak poskytnou dostatek zábavy a možností pro lyžaře všech úrovní. Areál leží nad pásem lesa a nabízí ideální možnost k jízdám ve volném terénu, který se zde hodnotí jako jeden z nejlepších na světě.  Těšte se i na fakultativní výlet do města Stepancminda, kam se dostanete po staré vojenské silnici. Dominantou tohoto města je kostel nejsvatější trojice, pravděpodobně nejfotogeničtější místo v Gruzii . Za poeticky umístěným kostelem se totiž tyčí vyhaslá sopka Kazbegi 5 047 m n.m .
4. den: TBILISI Vaše další cesta povede do města Mccheta , které je jedním z nejstarších měst v Gruzii. Ukrývá se zde krásná katedrála Sveticchoveli a klášter Džvari ze 6. století. Pak už vás čeká prohlídka hlavního města Gruzie, Tbilisi . Budete obdivovat staré historické centrum s barevnými domky, dřevěnými balkony a úchvatnou architekturu celého města. Prohlídku započnete návštěvou kostela gruzínských králů Metekhi z 12. století, odkud se naskýtá nádherný pohled na starou část města. Spatříte také moderní most Míru a slavnou hodinovou věž. Poté dojdete k obrovské soše Kartlis Deda , neboli Matka Gruzie, odkud se vám naskytne panoramatický pohled na celé město. Lanovkou se svezete k dominantní pevnosti Narikala, jež byla postavena již ve 4. století. Den můžete zakončit v sirných lázních . Jejich prameny daly jméno hlavnímu městu Gruzie a jejich návštěva je skutečným zážitkem. Rád sem chodíval i sám Puškin. Transfer do hotelu, ubytování.
5. den: TBILISI - GORI - KUTAISI - ODLET Poslední den vašeho putování po Gruzii se cestou do Kutaisi zastavíte ve městě Gori , rodišti J.V. Stalina, kterému zde bylo vystaveno muzeum. Uvidíte, jak kult jeho osobnosti v některých skupinách společnosti přežívá dodnes. Poté se vydáte na návštěvu dvou klášterů v blízkosti Kutaisi. Bodbe a Gelati (UNESCO) , jejich umístění v lesích opravdu přidává na geniu loci těchto svatostánků. Poté už bude následovat transfer na letiště a odlet zpět do Prahy.
6. - 8. den: