Lublaň, Kopper - moře - Slovinskem od Alp až k moři - POBYTOVÝ S VÝLETY

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Lublaň, Kopper - moře - Slovinskem od Alp až k moři - POBYTOVÝ S VÝLETY

Poloha: Slovinské Alpy – Jaderské moře – Bledské jezero – Bohinjské jezero – soutěska Vintgar – lanovka na Vogel – Triglav – Koper – Piran – Portorož (Přístav růží) – Sečovlje saliny – Lipica – Terst – zámek Miramare – Predjamský hrad – Postojnské jeskyně – Lublaň (Ljubljana)
 
Pobyt v hotelu u moře s vlastním akvaparkem s výlety.
Vhodné i pro rodiny s dětmi. Krátká cesta.

Slovinskem od Alp až k moři - POBYTOVÝ S VÝLETY:

Slovinskem od Alp až k moři - POBYTOVÝ S VÝLETY:

Slovinské Alpy - Jaderské moře - Bledské jezero - Bohinjské jezero - lanovka na Vogel - Triglav - Piran - Portorož (Přístav růží) - Lipica - Terst - zámek Miramare - Predjamský hrad - Postojnské jeskyně - Lublaň (Ljubljana):

Pobyt v hotelu u moře s vyhřívaným bazénem.

Krátká cesta.


Ubytování:


***Hotel Vile Park je umístěn blízko pláže (travnaté a betonové), 4 vily hotelu se nachází kousek od moře v hotelovém komplexu hotelu Histrion. Jedná se o velmi oblíbený, živý resort na bezvadném místě mezi letovisky Piran a Portorož. Nabízí pěknou soukromou pláž, venkovní bazén a přístup do krytých bazénů v hotelu Histrion. Je zde i několik stylových restaurací, směnárna, animační programy, za poplatek - wellness , kadeřnictví, vodní sporty,


Pokoje hotelu Vile Park jsou 2 - 3 lůžkové, jednolůžkové za příplatek, mají vlastní příslušenství, TV a fén, jsou postaveny kolem ruin zvonice kostela sv. Bernardina, některé z nich mají balkon. V hotelu je také dětské hřiště a mini klub. Vily jsou propojeny stylovou nákupní ulicí s bary a restauracemi, která vede do laguny s bujnou středomořskou vegetací. Snídaně i večeře se podávají v hotelu Histrion přes který se prochází i do wellness a bazénů.


Areál je 2 km od centra starého Piranu a luxusní Portorože. Na obě strany lze dojít cca 30 minutovou pohodovou procházkou po břehu moře nebo MHD.





Čas odjezdu i příjezdu bude přizpůsoben trase, provozu a povětrnostním podmínkám. Je nutné počítat s odchylkou až dvě hodiny. Vše bude upřesněno v podrobných pokynech, které cestovní kancelář rozešle týden před odjezdem. Zastávky autobusu budou v souladu s platnými dopravními předpisy, maximálně po 3–4,5 hodinách jízdy v délce 15–45 minut dle potřeb řidiče.





Ostatní služby mohou být zajištěny v jazyce dané země či v angličtině. Charakter našich zájezdů určuje ke každému zájezdu průvodce, který může být klientům nápomocen.





Klienti budou služby čerpat v rámci skupiny cca 30–50 osob. Při nižším počtu zájemců než 30 osob se služba či zájezd nemusí uskutečnit.





Pro informace o vhodnosti zájezdu pro osoby s omezenou schopností pohybu se prosím obraťte na cestovní kancelář.





Uvedená cena vstupů je orientační a jejich celková výše závisí na okolnostech (např. počasí) a rozhodnutí klienta. Klient nemusí absolvovat všechny prohlídky, zvolí si sám dle svého uvážení.

Ubytování: hotel ***

***Hotel Žusterna je umístěn blízko pláže, asi 1,5 km od centra starého Koperu, kam lze dojít po promenádě velmi příjemnou procházkou, nebo dojet schuttle busem (2€). Pokoje jsou 2 lůžkové s možností jedné přistýlky. Disponují vlastním příslušenstvím, balkónem, sat. TV, klimatizací a fénem.
Rozsáhlý akvapark má vnitřní i venkovní bazény se sladkou i slanou vodou – asi 1 200 m2 vodní plochy. Nabízí vířivky, vyhřívaný bazén i velký tobogán. Lehátka v aquaparku jsou zdarma. Vstup do aquaparku pro ubytované hosty je také zdarma (kauce na kartu 2 €). 
Hotel má kavárnu, restauraci, wellness za poplatek (masáže, sauny, fitness), rozsáhlé animační programy (pro děti, show, taneční večery). Wifi v lobby.
Vlastní betonová a oblázková pláž u hotelu je oddělená místní komunikací. Za poplatek (4 €) je v sezóně u pláže olympijský bazén (100 m), skákací hrad na vodě (8 €), plážový bar.

Program zájezdu

1. den: : Odjezd ve večerních hodinách (Česká Třebová okolo 20.00) směrem Pardubice, Praha, Dolní Dvořiště, Salzburg, Villach.
2. den: : Ráno přijedeme do národního parku Triglav ve Slovinských Alpách k Bohinjskému jezeru , kde se projdeme na kouzelné vyhlídky a ke kostelíku. Přejdeme pod vrch hory Vogel . Zájemci mohou vyjet lanovkou do výšky 1 535 m n. m., odkud se naskýtá překrásný panoramatický výhled na Bohinjské jezero a Julské Alpy , včetně nejvyšší slovinské hory Triglav (2 864 m n. m.). Odpoledne přejedeme do rušného lázeňského městečka Bled , které si oblíbily mnohé slavné osobnosti. Kolem Bledského jezera se vydáme k vyhlídce na malebný středověký hrad, rozkládající se na 139 metrů vysoké skále nad jezerem, uvidíme i Titovu vilu. Ostrůvek s kostelíkem Panny Marie ze 13. století uprostřed jezera se stal symbolem Slovinska a uvidíte jej snad na všech propagačních materiálech. K večeru odjedeme na ubytování k Jaderskému moři do hotelu Ville Park , kde také povečeříme.
3. den: : Po snídani nás čeká odpočinkový den, který můžeme strávit koupáním v moři, bazénu či relaxaci. Lze ho využít k příjemné procházce po pobřeží do asi kilometr a půl vzdálené rušné Portorože (Přístav růží). Čeká nás i nedaleký starý Piran , přezdívaný Slovinské Benátky, leží na mořském ostrohu a má dokonale zachovalé historické jádro, plné úzkých kamenných uliček. Z kampanily se nám otevře nezapomenutelný výhled nejen na město, ale i na mořský záliv, v němž leží i středověké hradby. Do hotelu se vrátíme na večeři.
4. den: : Po snídani nás čeká výlet do Itálie na zámek Miramare , který se nachází „jak bílé hnízdo vlaštovek přilepený na skály“ na mořském břehu. Sídlo císaře Maxmiliána I. Mexického a jeho lásky Charlotty Belgické je obklopeno překrásnými zahradami a mořem. Cestou projedeme přes jeden z nejdůležitějších rakousko-uherských přístavů Terst, jehož vznik se datuje již dávno před Římany. Odpoledne navštívíme vesnici Lipica , která dala jméno ušlechtilým bílým koním Lipicánům , chovaným pro španělskou jezdeckou školu už od 16. století. Dnes zde chovají asi 300 koní a my se za nimi podíváme do stájí i na pastviny. Do hotelu se vrátíme v podvečerních hodinách tak, abychom stihli vykoupání a večeři.
5. den: : Po snídani vyklidíme pokoje a odjedeme z hotelu do Postojnských jeskyní (UNESCO) , největšího jeskynního systému v Evropě s více než 24 km chodeb. Během prohlídky, z části pěší a z části podzemním vláčkem , uvidíme podzemní říčku Pivku, bohatou krasovou výzdobu a tajemné endemity, k nimž patří např. macarát jeskynní. Poté se krátce zastavíme na vyfocení Predjamského hradu , nejznámějšího slovinského hradu postaveného ve skále, spojeného s loupeživým rytířem Erasmem. V podvečer navštívíme malebnou Lublaň , hlavní město Slovinska. S průvodcem tu projdeme nejznámější památky města a neopomeneme ani hrad , k němuž lze vyjet zubačkou či vyjít pěšky. Po krátkém volnu na večeři odjedeme zpět do ČR.
6. den: : Návrat do ČR v časných ranních hodinách (Česká Třebová okolo 6.00), další dle trasy.