Boppard - Romantický Rýn a vinice Mosely

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Boppard - Romantický Rýn a vinice Mosely

Romantický Rýn a vinice Mosely:

Trevír – Porta Nigra – Mosela – Berkastel - Kues - Mohuč – hrady Maus a Katz – Koblenz – soutok Rýna a Mosely – Deutsches Eck – Rýn – rýnský ohyb – Bacharach - Boppard – lodí po Rýnu – Sankt Goar – skála Loreley – Bingen am Rhein




Úchvatná krajina Mosely a Rýna

Hrady, historická města a úžasná příroda


Program:

1. den: odjezd ve velmi časných ranních hodinách, ČT okolo 3. hodiny, Praha cca v 6.00 z Butovic směr Rozvadov, Norimberk, Mohuč.


Cestou do majestátního Boppardu navštívíme Mohuč a projdeme se ke katedrále. Ubytování v Boppardu, historickém městě na břehu Rýna, kde byl korunován Přemysl Otakar I. českým králem Večeře, možnost krásných procházek po břehu veletoku.


2. den: Snídaně a cesta do města Bingen am Rhein . Odtud poplujeme lodí (20 €) „cestou 14 hradů" pod svěžími rozkvetlými kopci, posetými hrady, kolem skály Loreley , k níž se váže legenda o dívce s čarokrásným hlasem a kde je v hlubinách ukrytá skála, na kterou silné proudy strhávají lodě. Kolem Myší věže na ostrůvku doplujeme podél Rýna (UNESCO) až do hrázděného Sankt Goaru . Procházka městečkem. Mezi četnými hrady uvidíme i hrady Katz (Kočka) a Maus (Myš).

Krátká zastávka v malebném hrázděném městě Bacharach . Vinařské městečko, důležité překladiště vína staré již přes 1000 let, s nedokončenou kaplí, starým hradem a středověkými branami.

Odpoledne výjezd lanovkou vysoko nad Rýn, na vyhlídku na slavný Rýnský ohyb .


Večer možnost ochutnávky vína. Zdejšímu Rýnskému Ryzlinku konkuruje snad již jen Ryzlink z Mosely (cca 12 €/5 vzorků).


3. den: Po snídani výlet nás zavede do údolí Mosely - navštívíme nejkrásnější město v staroslavném údolí vína - Bernkastel - Kues plné hrázděných domků.


Trevír (UNESCO), nejstarší německé město s gigantickou katedrálou a četnými památkami římských dob - brána Porta Nigra, Konstantinova bazilika, lázně , …kdysi hlavní město západořímské říše. Rodiště Karla Marxe. Návrat na večeři do Boppardu.

4. den: Po snídani odjedeme zpět do ČR, ještě nás nás čeká město na soutoku - Koblenz (procházka na soutok Rýna a Mosely - Psí ocas - Deutsches Eck).


Návrat do Prahy okolo 23 hodiny, Česká Třebová cca ve 2 hodiny ráno 5. den.

Program zájezdu

1. den: : odjezd ve velmi časných ranních hodinách, ČT okolo 3. hodiny, Praha cca v 6.00 z Butovic směr Rozvadov, Norimberk, Mohuč. Cestou do majestátního Boppardu navštívíme Mohuč a projdeme se ke katedrále. Ubytování v Boppardu, historickém městě na břehu Rýna, kde byl korunován Přemysl Otakar I. českým králem Večeře, možnost krásných procházek po břehu veletoku.
2. den: : Snídaně a cesta do města Bingen am Rhein . Odtud poplujeme lodí (20 €) „cestou 14 hradů" pod svěžími rozkvetlými kopci, posetými hrady, kolem skály Loreley , k níž se váže legenda o dívce s čarokrásným hlasem a kde je v hlubinách ukrytá skála, na kterou silné proudy strhávají lodě. Kolem Myší věže na ostrůvku doplujeme podél Rýna (UNESCO) až do hrázděného Sankt Goaru . Procházka městečkem. Mezi četnými hrady uvidíme i hrady Katz (Kočka) a Maus (Myš). Krátká zastávka v malebném hrázděném městě Bacharach . Vinařské městečko, důležité překladiště vína staré již přes 1000 let, s nedokončenou kaplí, starým hradem a středověkými branami. Odpoledne výjezd lanovkou vysoko nad Rýn, na vyhlídku na slavný Rýnský ohyb . Večer možnost ochutnávky vína. Zdejšímu Rýnskému Ryzlinku konkuruje snad již jen Ryzlink z Mosely (cca 12 €/5 vzorků).
3. den: : Po snídani výlet nás zavede do údolí Mosely - navštívíme nejkrásnější město v staroslavném údolí vína - Bernkastel - Kues plné hrázděných domků. Trevír (UNESCO), nejstarší německé město s gigantickou katedrálou a četnými památkami římských dob - brána Porta Nigra, Konstantinova bazilika, lázně , …kdysi hlavní město západořímské říše. Rodiště Karla Marxe. Návrat na večeři do Boppardu.
4. den: : Po snídani odjedeme zpět do ČR, ještě nás nás čeká město na soutoku - Koblenz (procházka na soutok Rýna a Mosely - Psí ocas - Deutsches Eck). Návrat do Prahy okolo 23 hodiny, Česká Třebová cca ve 2 hodiny ráno 5. den.
5. den: : Návrat do ČR v nočních hodinách (Česká Třebová okolo 2.00), další dle trasy.