Národní parky Chorvatska + ZADAR + PLAVBA NA KORNATSKÉ OSTROVY (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Národní parky Chorvatska + ZADAR + PLAVBA NA KORNATSKÉ OSTROVY (letecky z Prahy)

Objevujte Severní Dalmácii a její skryté perly… Projdete se nedotčenou přírodou národních parků Krka či Kornati, k vodopádům v Plitvicích i kaňonem řeky Krupa. Navštívíte Šibenik, Zadar, zapomenutý Knin či klášter, který vám vezme dech. A odpočinete si u Jadranu, třeba se sklenkou gemištu… Dopřejte si nové zážitky i aktivní dovolenou – zažijte Chorvatsko, jak ho neznáte!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu: odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 3 200 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v ubytování

Ubytování: hotel ***

3* apartmánové domy u Peručského jezera a v Zadaru

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Zadaru, přesun na ubytování k Peručskému jezeru. Dle letového řádu se z letiště v Zadaru přesuneme k okolí Peručského jezera a ubytujeme se.
2. den: Vydáme se za poklady nedotčené chorvatské přírody. Začneme u pramene řeky Cetina, budeme pokračovat přes divoký vodopád a na závěr navštívíme město Knin s pohnutou minulostí. Ráno vyrazíme ke kouzelnému prameni řeky Cetina , který nás obklopený nedotčenou chorvatskou přírodou nechá stát v němém údivu. Tyrkysové „Oko Dalmácie“  vyvěrá z neznámých krasových hlubin oblasti Dinarského pohoří s maximální probádanou hloubkou 115 metrů. Kromě pramene Cetiny prozkoumáme několik síní nedaleké tajemné jeskyně s ukrytým vstupem a rozlehlými vnitřními prostory na konci, údajně ukrývající podzemní jezero.  Dvaadvacet metrů vysoký vodopád Krčić na okraji města Knin je jedním z největších vodopádů v Chorvatsku . Je tvořen malou řekou Krčić, která se tímto vodopádem vlévá do místa, kde pramení její známější sestra – řeka Krka, na jejímž toku pak vznikají známé kaskádovité vodopády. Zapomenuté chorvatské město Knin s neklidnou minulostí okouzlí výhledem z místní nepřehlédnutelné pevnosti. Pevnost Spas, tyčící se nad městem, je největší opevnění v Dalmácii i celém Chorvatsku. Je obehnaná dvoukilometrovými hradbami a nabízí krásné výhledy na okolí a nejvyšší chorvatské pohoří Dinara, ideálně od skleničky dobrého vína nebo rakije z vyhlídkové terasy restaurace.
3. den: Dnešek strávíme v NP Krka, kde prozkoumáme jeho nejkrásnější vodopády a skrytá zákoutí divoké řeky Krka. Odpoledne navštívíme malebné město Šibenik. Řeka, která dala jméno úchvatnému národnímu parku Krka, pramení daleko od moře v podhůří Dinary. Horní část toku řeky Krka je poklidná s téměř žádnými zástupy turistů a několika vodopády spadajících z nemalých výšek. Tady navštívíme vodopád Manojlovac , místo, kde se pohledem na hluboký kaňon s vodopády kochal i sám císař František Josef I. Poté zamíříme k nejznámější části národního parku řeky Krka, k tzv.  malým Plitvicím  – k vodopádům Skradinski buk . Projdeme se okolo zurčících vodopádů s krásnou lagunou na konci a budeme se kochat průzračnou řekou, místním životem a nespočtem vodopádů. Zde bude možnost nakoupit suvenýry. Následně se přesuneme do města Šibenik a projdeme si jeho nejkrásnější místa. Spletitými romantickými uličkami města Šibenik se vydáme příjemnou procházkou směrem k náměstí Trg Republike Hrvatske, které zdobí impozantní katedrála sv. Jakuba,  zapsaná na seznamu památek UNESCO. Staré Město neboli Stari Grad vás uchvátí svými kamennými uličkami, příjemnými kavárnami lemujícími místní přístav nebo návštěvou pevnosti sv. Michala  či klidné botanické zahrady s kavárnou v samém srdci kamenného městečka. 
4. den: Dobrodružství v chorvatské přírodě pokračuje… Čeká nás kaňon Krupa, kde se projdeme i ferratou. Prohlédneme si také historický most a klášter. Poté se přesuneme na ubytování do Zadaru. Jedno z nejkouzelnějších míst Chorvatska je určitě kaňon řeky Krupa . I když je řeka Krupa relativně krátká, má co nabídnout. Kamenný Most lásky, túra kaňonem s krátkou ferratou nad řekou, souznící spojení vodopádů, zelené louky a do výšky se zvedající skály a suťové svahy – díky tomuto si toto tyrkysovo-zelené království zamilujete. Vše začneme a zakončíme s krásnými výhledy na kaňon s průzračnou řekou a možná za doprovodu místního stáda krav.  Most lásky aneb Kudin most byl postaven na přelomu 18. a 19. století a je jedním z nejstarších dochovaných mostů v Chorvatsku . Z jeho 12 kamenných oblouků se nabízí krásný pohled na kaskádovité vodopády Deveterac . Legenda praví, že most postavil mladý Kude, aby mohl jít požádat o ruku svoji milou žijící ve vesnici za řekou. Stejně jako život místních mnichů, je i klášter Krupa situován v poklidném údolí řeky Krupy. Jedná se o srbský pravoslavný klášter pocházející ze 14. století. Je zde skryto cenné duchovní a kulturní bohatství, jako jsou krásné fresky , sbírka ikon a několik let starých knih . Ve skromné prodejně kláštera můžete zakoupit výrobky mnichů a památeční předměty z kláštera. Před klášterem si můžete odpočinout v příjemné stromové aleji s řekou a starými mlýnicemi za hlavou. Přesun na pobřeží u Zadaru, ubytování.
5. den: Seznámíme se s městem Zadar a jeho známými krásami i utajenými zákoutími. Odpoledne individuální volno k relaxaci na pláži. Srdce Severní Dalmácie , město s nejkrásnějším západem slunce, starověké památky s římskými stopami…  V Zadaru si zkrátka každý najde to své.  Navštívíme staré město umístěné na poloostrově, z jedné strany střežené hradbami a z té druhé krásnou „rivou“ neboli nábřežím s nejznámějšími atrakcemi Zadaru, mořskými varhanami a Pozdravem slunce . To vše je doprovázeno kamennými uličkami, pozůstatky a stavbami z dob Římanů a příjemnými zákoutími, kde si můžete dát třeba sklenku   gemištu , chorvatského „národního“ pití (hned po rakiji). V Zadaru zkrátka nasytíte všechny své smysly. Odpoledne individuální volno, které můžete strávit odpočinkem u moře.
6. den: Se zájemci se dnes vydáme na výlet lodí do NP Kornati. Pokud dáte přednost spíše odpočinku, je zcela na vás, jestli bude méně či více aktivní. Dopoledne se fakultativně vydáme na plavbu lodí, během které zastavíme na dvou různých ostrovech Kornati . Během plavby si můžete užít osvěžující koupání v nejčistším moři nebo prozkoumávání ostrovů. Skupina 150 menších a větších ostrovů a útesů u pobřeží Severní Dalmácie se stala díky své přírodní kráse a jedinečnosti přírodním parkem. Holé vápencové a křídové ostrovy v národním parku Kornati se vyznačují svou nedotčenou přírodou, podmořským dnem a bohatou mořskou faunou. Výlet si užijeme jejich zkoumáním a osvěžení si dopřejeme v křišťálově čistých zátokách. Odpoledne na nás čeká relax, lekce akrojógy nebo thajská masáž.
7. den: Poslední den necháme plynout spontánně a uvidíme, kam nás to zavane. Odpočinek, akrojóga na pláži, thajská masáž… Čemu dáte přednost? Poslední den bude ve vaší režii a můžete ho strávit dle individuálních představ. Jediná očekávaná aktivita je trocha létání při  lekci akrojógy a o něco více relaxu při vedené thajské masáži . Obojí probíhá ve dvojicích, napárování proběhne na místě dle naší domluvy. Můžete se účastnit nebo můžete být jen v roli pozorovatele – vše záleží na vás.  Na výběr je samozřejmě také sladké nicnedělání na pláži.
8. den: Odlet ze Zadaru zpět do Prahy. S ohledem na letový řád se přesuneme na letiště v Zadaru a odletíme zpět do ČR .