New York + Florida

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

New York + Florida

Poznejte to nej z New Yorku a Floridy - Kennedyho vesmírné středisko, Everglades, Florida Keys a relax na Miami Beach v počtu 12 osob.

Poloha: Dle programu

Stravování: snídaně

Snídaně

Ubytování: hotel ***

Dle programu

Program zájezdu

1. den: 16. 4. úterý – odlet z Prahy z Letiště Václava Havla v 7:05 hod. s přestupem v Londýně. Přílet do New Yorku téhož dne na letiště JFK ve 12:30 hod. místního času, tranzit na hotel, poté přesun na Manhattan – Empire State Building – nejznámější a nejpopulárnější mrakodrap s 381 metry a 102 patry – jedinečná vyhlídka na město, podvečerní Times Square – centrální náměstí a srdce New Yorku, nocleh.
2. den: 17. 4. středa – snídaně, Lower Manhattan – Bowling Green Park, který patří mezi nejstarší parky v New Yorku, výlet lodí z Castle Clinton na ostrov Ellis Island, nazývaný také „ostrov nadějí“, s muzeem emigrace, jenž se stal symbolickým milníkem milionů přistěhovalců do Nového světa + Liberty Island, kde se nachází socha Svobody, novogotický kostel Trinity Church, který je hlavním kostelem irských přistěhovalců, kaple svatého Pavla vybudována jako Trinity Church podle vzoru londýnského kostela Martin in The Fields, burzovní čtvrť Wall street s případnou návštěvou burzy, klenot New Yorského klasicismu Federal Hall, Stock Exchange, uctění památky obětem terorismu u Twin Towers - Ground Zero - nová Věž Svobody (Freedom Tower), nocleh.
3. den: 18. 4. čtvrtek – snídaně, Brooklyn Bridge pokládaný za div světa, 177 m vysoká budova správy města Municipal Building, zajímavostí je, že kopii této stavby nechal v Moskvě vybudovat Stalin, City Hall Park s radnicí, která byla tehdy architektonickou tečkou Manhattanu, mistrovské dílo architekta Casse Gilberta, kterému se také říká obchodní katedrála Wolwoorth Building, procházka čínskou čtvrtí (největší sídliště Číňanů mimo jihovýchodní Asii) neboli „Asie v New Yorku“, jejíž hlavní ulicí je Canal Street, Washington Square s triumfálním obloukem Washington Arch, New York University, Union Square, kde se pořádají farmářské trhy, Ladies‘ Mile, Flatiron Building - první mrakodrap v New Yorku (tzv. žehlička), nocleh.
4. den: 19. 4. pátek – snídaně, největší kancelářský komplex na světě Rockefeller Center, vyhlídka Top of The Rock – nabízí nejkrásnější výhledy na celý New York včetně Empire State Building, Central Park, Brooklyn Bridge nebo Sochy Svobody, slavná koncertní hala Carnegie Hall (zvenku), Trump Tower - 68 patrový apartmánový dům s luxusními obchody seskupenými kolem šestipatrového atria se považuje za symbol amerického snu, „gigantická louka“ Central Park - Strawberry Fields je jakási botanická zahrada, do které rostliny věnovala celá řada zemí, Shakespeare Garden - Belveder Castle - napodobenina skotského hradu na Vista Point, přes jezero zvané Lake vede most Bow Bridge do divoké a téměř tajemné krajiny, The Ramble s propletenými cestičkami a potokem Gill je krajina, kterou byste nikdy nepředpokládali objevit v New Yorku, nocleh.
5. den: 20. 4. sobota – snídaně, tranzit na letiště LaGuardia, odlet v 11:30 hod. do Miami, přílet ve 14:50 hod., poté přesun minivanem na sever nedaleko od Mysu Canaveral, ubytování ve Fort Pierce – Hampton Inn https://www.hilton.com/en/hotels/ftphshx-hampton-suites-ft-pierce/
6. den: 21. 4. neděle – snídaně, přesun do nedaleké Kennedy Space Center – vesmírné středisko raketoplánů mířících od roku 1981 do hlubin vesmíru, po rozlehlém prostoru podnikáme Bus Tour, kde postupně navštívíme expozici raketoplánu Atlantis, včetně výstavy věnovanou historii, technologii a dopadu programu NASA na vesmírný program, areál hrdinů a legend při dobývání kosmu, krátká 4D projekce, družice/kapsle Sigma 7 a Gemini 9, Síň slávy amerických kosmonautů, Raketová zahrada – procházka kolem úžasných autentických raket – Mercury, Gemini a Apollo (Rocket Garden), dle situace možné setkání i s astronautem, projekce startu Apolla 8, lunární divadlo, raketa Saturn, která vynesl Apollo na měsíc a další skvělé fragmenty tohoto působivého střediska, ubytování – Kissimmee - Palazzo Lakeside Hotel – https://palazzolakesidehotel.com/
7. den: 22. 4. pondělí – snídaně, vydáme se odlišnou cestou vnitrozemím zpět na jih do Miami, projedeme kolem jezera Okeechobee s několika zajímavými zastávkami, které je 2. největší sladkovodní nádrží v USA a také domovem 120 druhů ptáků, rysů, vyder, aligátorů, kapustňáků, nebo ohroženého luňáka bažinného, zastávka ve West Palm Beach – městské centrum City Place, nejprestižnější ulice Worth Avenue – luxusní butiky, obchody, restaurace, bary, kde nasajeme atmosféru tohoto módního ráje, ubytování - Homestead/California City – Super 8 - https://www.wyndhamhotels.com/en-ca/super-8/florida-city-florida/super-8-by-wyndham-florida-city-homestead-everglades/overview
8. den: 23. 4. úterý – snídaně, brzy ráno odjezd nezapomenutelnou silnicí na Floridské ostrovy (Florida Keys), které tvoří více než 10 000 ostrůvků obklopených korálovým útesem Florida Reef, po cestě navštívíme rybářský purpurový ostrov Islamoradu, krásnou botanickou zahradu mezi ostrovy – Long Key State Park, kde se projdete po dřevěném chodníku nad lagunou lemovanou mangrovy, dále se budeme ubírat dále směrem na jihozápad přes most Seven Mile Bridge mezi ostrovy Key Vacca a Bahia Honda Keys, až dorazíme na nejjižnější místo pevninských Spojených států na Key West, kde se budeme spíše cítit jako na Kubě, turistické centrum Duval Street - domov mnoha barů a bizarních galerií, navštěva muzeum Ernsta Hemingwaye, jen pár kroků odtud stojí maják o výšce 26 metrů, který je jedním z prvních na Floridě (postavený v polovině 19. st.), ubytování - Homestead/California City – Super 8.
9. den: 24. 4. středa – snídaně, napínavá a vzrušující cesta do národního parku Everglades - (vhodné mít sebou kvalitní repelent – mušky/komáři), kde se nachází panteři, z hadů chřestýš diamantový, trpaslík chřestýší, ploskolebec vodní, korálovec žlutavý, ve vodě se dá nalézt i krajta žlutavá a samozřejmě i velké množství aligátorů, úvod dne bude hned velice adrenalinový, neboť se nalodíte na lodní vznášedla (tzv. Airboats) se kterými budete absolvovat dobrodružnou projížďku po jezeře mezi aligátory, na konci se poté účastníte ukázky drezúry těchto predátorů, následuje vlastní návštěva parku, kde se budete proplétat jako v labyrintu mezi mangrovníky a kde zcela jistě narazíte opětovně na místní obyvatele – aligátory, či krokodýly, dále se vydáte na nenáročnou procházku po pěšině Anhinga Trail a Gumbo Limbo Trail, kde se seznámíte zejména s exotickými rostlinami jako jsou fíkovníky, palmy královské, kávovníky, skvělá vyhlídka Pa-hay-okee Overlook, dle časových možností lze dojet až na konečnou na Flamingo point, v těsném sousedství parku se nachází i indiánská vesnice Miccosukee kmene Seminolů, ubytování – Miami Beach (pokoje pouze s velkou manželskou postelí – šířka 2 metry) - Sonder the Abbey - https://www.sonder.com/destinations/miami_beach/MIA%20-%2021ST300/c32227?sleeps=1
10. den: 25. 4. čtvrtek – celodenní volno a koupání/relax, případně dle zájmu výlet v okolí, ubytování – Miami Beach – Sonder the Abbey.
11. den: 26. 4. pátek - výjezd na luxusní ostrov Key Biscaine - při troše štěstí uvidíme delfíny či kapustňáky, a prohlédneme si i velkolepá sídla slavných, poté se vydáme do středu Miami, protkaného obchodními centry a galeriemi - do čtvrti Little Havana opředené latinskoamerickou historií a poseté domky pastelových barev, nachází se zde také slavná ulice Calle Ocho – kromě vůně doutníků a kávy budete mít možnost spatřit chodník slávy s hvězdami slavných osobností, poslední nákupy a na závěr kubánský oběd pro všechny, kolem 13:00 hod. tranzit na letiště, odlet zpět do České republiky v 17:00 hod. s přestupem v Londýně.
12. den: 27. 4. sobota – přílet do Prahy na Letiště Václava Havla ve 13:05 hod.