Jižní Thajsko II

Novinka - top okruh po východních ostrovech jižního Thajska s návštěvou Bangkoku a královské Ayutthayi s Václavem Pavlátem. Poloha: Dle programu Celý popis

Termíny a ceny

01.08. - 16.08.2024 čtvrtek - pátek
snídaně letecky (Praha)
61 990 Kč
cena za 16 dní (13 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • leteckou dopravu Praha – Bangkok – Praha s odbaveným zavazadlem do 20 kg a příručním zavazadlem do 7 kg
  • místní přelet Bangkok – Surat Thani – Bangkok
  • veškeré letištní a bezpečnostní taxy
  • palivový příplatek
  • lodní trajekty mezi ostrovy
  • lodní výlet do národního parku Ang Thong
  • 13x ubytování různého typu ve ***/**** hotelech
  • resortech
  • 13x snídaně
  • 2x oběd (dle programu)
  • 1x večeře (dle programu)
  • pozemní doprava všemi dostupnými prostředky zajištující program – dodávka
  • mikrobus atd
  • servis českého průvodce (thajský průvodce dle potřeby)

Cena nezahrnuje

  • příplatek 120 USD / osoba (za vstupy do různých památek a objektů během zájezdu)
  • fakultativní akce a výlety
  • spropitné řidičům
  • pojištění - v případě zájmu je nutné uvést zájem do smlouvy a částku uhradit spolu s první zálohou při podpisu smlouvy
  • jinak pojištění nevznikne - více o pojištění + další varianty na https://www.avetour.cz/pojisteni.html - A) cestovní pojištění + pojištění storna zájezdu (varianta C70 + CK2 navržená s ohledem na cenu zájezdu) 1 680 Kč / 72 € / osoba; B) cestovní pojištění (varianta B + CK2) 980 Kč / 42 € / osoba
  • příplatek za 1/1 pokoj ve výši 7 990 Kč / 340 € / pobyt

    • Poznávací zájezdy

Popis zájezdu

Jižní Thajsko II

Novinka - top okruh po východních ostrovech jižního Thajska s návštěvou Bangkoku a královské Ayutthayi s Václavem Pavlátem.

Poloha: Dle programu

Stravování: snídaně

Snídaně

Ubytování: hotel ****

Dle programu

Program zájezdu

1. den: 1. 8. čtvrtek – sraz na Letišti Václava Havla ve 12:15 hod., odlet z Prahy do Bangkoku v 15:45 hod. s přestupem v Dubaji – upřesňující informace a pokyny týkající se odletu obdržíte 3 týdny před začátkem zájezdu.
2. den: 2. 8. pátek – přílet do Bangkoku ve 13:25 hod. místního času, transfer na hotel – ubytování, seznámení se s thajskou kuchyní, volný večerní program – fakultativně plavba po řece Chao Phraya s bufetovou večeří (40 USD / os.) – doporučujeme, nocleh – Bangkok.
3. den: 3. 8. sobota – snídaně, celodenní prohlídka Bangkoku – chrám Wat Traimit s překrásnou sochou Buddhy z ryzího zlata, Čínská čtvrť – procházka přes hlavní tržiště, návštěva rozsáhlého Královského paláce s chrámem Wat Phra Kaeo, kterému dominuje smaragdový Buddha a je nejposvátnějším svatostánkem buddhistů v Thajsku, chrám Wat Po, který je starší než město samo, mezi 95 věžovitými stavbami se nachází i 45 metrů dlouhá socha ležícího Buddhy v nirváně, oběd v klimatizované restauraci, pagoda Wat Arun – překrásný chrám Ranního úsvitu, jedna z dominant města, projížďka privátní lodí po řece Chao Phraya, volný večerní program, nocleh – Bangkok.
4. den: 4. 8. neděle – snídaně, Wat Muang – impozantní a dechberoucí nejvyšší socha Buddhy v Thajsku (95 m), je zde k vidění například Vihan, který je celý stříbrný – dokonce i jeho střecha. Uvnitř je mramorová podlaha a zrcadlový strop. Zbytek interiéru je ve stříbře a zlatě s obklady ze zrcadel. I když jde o malou budovu, zrcadlové stěny a strop vytvářejí dojem nekonečného prostoru. Oběd v lokální restauraci bez turistů, královská Ayutthaya, hlavní sídlo říše Siamu, kde postupně vládlo 33 králů déle než 400 let, výběr 2 nejzachovalejších chrámů – Wat Mahathat – klasický příklad zaniklé slávy ayutthajské říše a Wat Phra Si Sanphet neboli bývalý královský palác, nocleh v Bangkoku poblíž letiště.
5. den: 5. 8. pondělí – snídaně, odjezd na letiště, přelet do Surat Thani, privátní transfer do přístavu a lodí na ostrov Ko Pha Ngan, ubytování v resortu na pláži, nocleh Ko Pha Ngan.
6. den: 6. 8. úterý – snídaně, fakultativní lodní výlet na okolní malé ostrůvky spojené s koupáním a šnorchlováním, alternativně je možné strávit celý den relaxováním na plážích Jihočínského moře, nocleh Ko Pha Ngan.
7. den: 7. 8. středa – snídaně, transfer lodí na ostrov Ko Tao, odpočinek/volný program, ubytování v resortu na pláži, nocleh Ko Tao.
8. den: 8. 8. čtvrtek – snídaně, Ko Tao (v překladu Želví ostrov) je pro své modré laguny, bílý písek, bohatý podmořský život a dobrou viditelnost, Mekkou potápěčů. Při troše štěstí se zde můžete koupat se želvami, nocleh Ko Tao.
9. den: 9. 8. pátek – snídaně, fakultativní výlet Ko Nang Yuan – tři ostrůvky spojené nádhernou písečnou pláží, výstup na vyhlídku, šnorchlování, alternativně je možné strávit celý den relaxováním na plážích Jihočínského moře nocleh Ko Tao.
10. den: 10. 8. sobota – snídaně, transfer lodí na ostrov Ko Samui, ubytování na pláži Lamai, která nabízí výborné koupání v moři, spoustu plážových restaurací i nedaleký noční život, nocleh Ko Samui.
11. den: 11. 8. neděle – snídaně, severní okruh, vyhlídka Bird Eye View, ostrůvek s klášterem velkého Buddhy, Wat Plai Laem – osmnáctiruká bílá socha bohyně milosrdenství a soucitu, Fischerman´s Village – krásná a malebná rybářská vesnička, vyhlídka Khao Hua Jook na Chawengské jezero, koupání v klidné části Chaweng beach, nocleh Ko Samui.
12. den: 12. 8. pondělí – snídaně, lodní výlet do národního parku Ang Thong, který tvoří 42 vápencových ostrovů, největší atrakcí parku je ostrov Mae Ko, v jehož středu se nachází smaragdové jezírko Thale Nai-An, tedy přesně laguna spojená pod zemí s mořem, nocleh Ko Samui.
13. den: 13. 8. úterý – snídaně, fakultativně výlet jeepem do hor – koupání pod vodopády Namuang, trek na slonech (cca 50 USD / os.), Magic Garden – sochy, vodopády, tropické rostliny, vyhlídka na ostrov, návštěva kokosových plantáží, nocleh Ko Samui.
14. den: 14. 8. středa – snídaně, jižní okruh, Hin Ta Hin Yai „velmi nezvyklé“ mořské skalní formace, Korálová pláž ve Wat Laem Sor, která je tvořena pouze přirozenými úlomky korálů, White Jade Buddha, Wat Khunaram a Wat Kiriwongkaram – zde můžete vidět thajský unikát samo-mumifikovaných mnichů, nocleh Ko Samui.
15. den: 15. 8. čtvrtek – snídaně – odjezd do přístavu, přesun trajektem na pevninu a dále na letiště v Surat Thani, přelet do hlavního města Bangkoku, navazující pravděpodobně na mezinárodní odlet (dle dostupnosti), jinak ještě případný kratší pobyt v Bangkoku.
16. den: 16. 8. pátek v 02:50 hod. odlet zpět do Evropy, opět s přestupem v Dubaji, přílet do Prahy na Letiště Václava Havla ve 13:00 hod. místního času.