To nejlepší z Tokaje + VINOBRANÍ + LÁZNĚ V EGERU (autobusem z Ostravy)

Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně
1 termín od 4. října 2024

Cena zájezdu

od 7 490 Kč


Užijte si víkend plný překrásné přírody a výborného vína. Vydejte se s námi do nejslavnějšího maďarského vinařského regionu Tokaj a dopřejte si pohodu a klid. Malebná městečka Tata a Tokaj doplníme o slavnost vinobraní. Čekají na nás ta nejlepší místní vína a k tomu výborná domácí kuchyně. Na závěr nevynecháme odpočinek v lázních v Egeru. Vychutnejte si podzimní víkend s výbornou gastronomií a naberte síly v Maďarsku! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba) Kooperativa B Evropa... Celý popis

To nejlepší z Tokaje + VINOBRANÍ + LÁZNĚ V EGERU (autobusem z Ostravy)

Termíny a ceny

04.10. - 06.10.2024 pátek - neděle
snídaně autokarem
7 490 Kč
cena za 3 dny

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • 2x ubytování
  • 2x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné: cca 40 000 HUF (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • vybrané sedadlo v autobuse 200 Kč/osoba
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 1 600 Kč

    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

Popis zájezdu

To nejlepší z Tokaje + VINOBRANÍ + LÁZNĚ V EGERU (autobusem z Ostravy)

Užijte si víkend plný překrásné přírody a výborného vína. Vydejte se s námi do nejslavnějšího maďarského vinařského regionu Tokaj a dopřejte si pohodu a klid. Malebná městečka Tata a Tokaj doplníme o slavnost vinobraní. Čekají na nás ta nejlepší místní vína a k tomu výborná domácí kuchyně. Na závěr nevynecháme odpočinek v lázních v Egeru. Vychutnejte si podzimní víkend s výbornou gastronomií a naberte síly v Maďarsku!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Cesta maďarskou krajinou nás zavede do městečka Tata, které se pyšní hradem a palácem rodu Esterházy. Odpoledne se přesuneme do Tokaje a vychutnáme si první večeři plnou místních specialit. Naší první zastávkou na cestě za tokajským vínem bude Tata, městečko v Ostřihomsko-Komárenské župě západně od Budapešti. Malebné historické město se rozkládá na březích Starého jezera  a my si společně prohlédneme historické jádro města, kterému vévodí palác rodu Esterházy a Starý hrad . Poté se přesuneme na okraj Taty, kde absolvujeme procházku po naučné stezce v přírodním parku Fényes Tanösvény . Močály a mokřady zdejšího lužního lesa budeme překonávat po visutých stezkách a chodnících s ptačími pozorovatelnami. Procházka není nijak náročná, na trase dlouhé 1,5 km nás čeká 43 zastavení upozorňující na poklady zdejší přírody. Unikátně zachovalý kus divoké přírody s termálními prameništi je místem výskytu vzácné flory i fauny. Tata a její kulturní i přírodní bohatství bude příjemnou zastávkou na naší cestě do Tokaje . V pozdních odpoledních hodinách dorazíme do Tokaje. Užijeme si atmosféru města a večer potom navštívíme některou ze zdejších vyhlášených restaurací, které se zaměřují především na speciality ze sladkovodních ryb . Dáme si sumce z řeky Tisy, úhoře z Bodrogu nebo halászlé z řádně vypaseného kapříka a zapijeme to jedním z nejlepších evropských vín. 
2. den: Celý den strávíme v Tokaji, čeká nás prohlídka města a zřícenina hradu, která nabízí neuvěřitelný výhled na okolí. Největším zážitkem ale bude jistě vinobraní a oslava sklizně místního vyhlášeného a světoznámého vína. Čeká nás malebný region  Tokaj se svou bohatou historií i jedinečnou atmosférou. Tato velmi známá vinařská oblast se rozprostírá na přibližně 12 tisících hektarech půdy, 90 procent plochy se nachází právě v severovýchodním Maďarsku. Zdejší víno má zlatou až jantarovou barvu s velmi výraznou chutí, jiné podobné na světě nenajdete. Seznámíme se s městem Tokaj, v němž je jednou z největších památek stejnojmenná zřícenina hradu , která nabízí úchvatný výhled na okolní vinice a řeku Bodrog . Malebné uličky, historické budovy a útulné kavárny vytvářejí autentickou atmosféru, která se prolíná celým regionem. Vinobraní v Tokaji je slavnostní událostí, jež oslavuje sklizeň hroznů a výrobu vína v regionu. Je to nejen důležitá tradice, ale také příležitost pro místní obyvatele a návštěvníky zapojit se do vinařských aktivit a oslavit úspěšnou sklizeň. Během vinobraní jsou pořádány různé kulturní akce a tradiční obřady spojené se sklizní a výrobou vína. Místní vinice otevírají své brány pro veřejnost a nabízejí ochutnávky čerstvých hroznů a čerstvého moštu . Návštěvníci se mohou také zapojit do tradičního šlapání hroznů.
3. den: Po jistě náročných oslavách vína nás čeká půlden relaxu v lázních v Egeru. Kdo bude mít dost sil a energie, může se společně s průvodcem vydat na procházku městečkem. Po snídani vyrazíme směrem na západ do města Eger . Zájemci mohou strávit půl dne v lázních , neboť Eger je proslulý především svými lázněmi, které nabízejí příjemné relaxační prostředí a léčivé minerální prameny. Lázeňské komplexy jako Egerszalók nebo Demjén nabízejí relax a regeneraci v nejrůznějších bazénech a termálních koupelích. Zájemci si s průvodcem mohou projít historické centrum, například 40 metrů vysoký úzký minaret, ze kterého si můžete vychutnat fantastický výhled na město. Procházkou městem objevíme nejen monumentální neoklasicistní baziliku , nápadně podobnou té v Ostřihomi, ale také úžasný minoritní kostel na náměstí Dobó István tér. Úzké uličky historického centra města  vybízejí k bezcílnému bloudění a velké množství místních restaurací, kaváren, vinných sklípků zase láká k posezení.   V odpoledních hodinách odjezd zpět do ČR, přes Brno a Olomouc dojezd do Ostravy.