Slovinsko – Velikonoce A Wellness Hotel Vivat Terme 5*

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Slovinsko – Velikonoce A Wellness Hotel Vivat Terme 5*

Vydejte se s námi na jedinečný velikonoční zájezd do malebného slovinského regionu Prekmurje – kraje, kde se setkávají tradice, přírodní krásy, vulkanická historie i výborná gastronomie. Čeká vás pestrý program plný ochutnávek, zážitků a příjemného odpočinku ve wellness hotelu. Navštívíte ekologické farmy, vinařství, keramický skanzen, zážitkový park v srdci sopky i tradiční trhy. Chcete-li si o Velikonocích odpočinout, dobře se najíst, něco zažít a načerpat novou energii, je tento zájezd jako stvořený právě pro vás. Přivítejte Velikonoce stylově – odpočinkem, chutěmi a zážitky, které potěší všechny smysly.

Velikonoční zájezd do Slovinska provází Jiří Hanzlík .

Navštívíte : Križevci – Veržej – včelařství Tigelji – Filovci – Moravské Toplice – muzeum Vulkanija – Turnišče – Goričko – sýrárna u Mariboru.

Na co se můžete těšit: Proč jet právě s námi?

Komorní zájezd s pestrým programem.
Relaxace ve wellness hotelu***** s bazény a saunami.
Tradiční slovinská gastronomie & ochutnávky.
Exkurze do farem, muzeí, skanzenů a ekologických provozů.
Velikonoční zážitky v přírodě i pohodlí.

Program zájezdu

1. den: 1. den zájezdu: Odjezd z ČR Ve večerních hodinách odjezd z ČR (Praha cca 21:00 hod.) dále po trase směr Hr. Králové, Pardubice, Brno (nástup již 3.4. po půlnoci) do Slovinska. 2. den zájezdu: Chuťové zážitky a tradice Prekmurje Ráno návštěva KRIŽEVCI – naši velikonoční cestu začneme návštěvou ekologické farmy zaměřené na pěstování aronie, přezdívané "černý poklad zdraví". Dozvíme se o jejích léčivých účincích i způsobech zpracování. Připravená bude také ochutnávka produktů z aronie a šípku – marmelády, sirupy, likéry, sušené plody a další dobroty. Následuje VERŽEJ – včelařství Tigelji – v srdci přírody navštívíme unikátní rodinné včelařství, jehož součástí je malé muzeum a výjimečný včelín – jediný svého druhu v Evropě. Nahlédneme do světa včel, ochutnáme místní med a další medové produkty a samozřejmě si budeme moci zakoupit originální dárky s sebou domů. FILOVCI – keramická tradice – zastavíme se v malebné vesničce Filovci, známé svou tradiční černou keramikou. Prohlédneme si historickou keramickou pec a během prohlídky místního skanzenu uvidíme i ukázku ruční výroby keramiky. Možnost nákupu krásných řemeslných výrobků přímo od místních mistrů. Poté odjezd do nedalekého termálního městečka MORAVSKÉ TOPLICE na ubytování v Terme Vivat – hotel***** s vlastním wellness (bílá i černá termální voda), relaxace a wellness . 3. den zájezdu: Wellness program a sopky Dopoledne volno pro odpočinek a relaxaci ve wellness. Odpoledne u městečka GRAD navštívíme jedinečný interaktivní PARK VULKANIJA , nacházející se přímo na místě bývalého sopky. Park nabízí návštěvníkům fascinující pohled do nitra Země a do geologické historie této oblasti. Lávový tunel a výtah – simulace sestupu do středu sopky, kde zažijeme erupci a následně se vrátíte na povrch podzemním vláčkem, interaktivní expozice , Geologické muzeum – expozice minerálů, včetně olivínových krystalů. Součástí návštěvy Vulkanije bude i jízda turistickým vláčkem , který nás provede malebnou krajinou Gorička. Během jízdy se nám naskytnou krásné pohledy na sopečné kužely a největší slovinský hrad Grad. Cestou zastávka u lomu čedičového tufitu – zde můžeme hledat olivínové krystaly a zhlédnout krátké filmy o geologii oblasti. Návrat na hotel a další wellness relaxace . 4. den zájezdu: BIO rajčata, Bograč a Gibanica Po snídani nás čeká TURNIŠČE – bio rajčatová farma – navštívíme jednu z největších ekologických pěstíren rajčat v Evropě. Během exkurze se seznámíme s moderními, udržitelnými metodami pěstování a ochutnáme čerstvé produkty přímo ze skleníku. Následuje GORIČKO – velikonoční gastro zážitek – čeká nás bohatý fakultativní velikonoční oběd ve stylovém venkovském prostředí. Tradiční specialitou je bograč – hustý guláš připravovaný podle starých receptů z několika druhů masa a zeleniny. Nebude chybět slavná prekmurska gibanica – vrstvený koláč z tvarohu, máku, ořechů a jablek, pralinky s medem, kvalitní vína a další místní speciality. Odpoledne návrat na hotel, odpočinek a wellness v Terme Vivat . 5. den zájezdu: Odjezd do ČR a sýry na rozloučenou Po snídani odjezd směrem do ČR. Na rozloučenou se Slovinskem nás čeká ještě příjemná zastávka u rodinného sýrařství nedaleko Mariboru , kde ochutnáme i zakoupíme domácí sýry, jogurty a další mléčné dobroty. Návrat do ČR ve večerních hodinách, příjezd do 23:30.