Dubaj - Zážitky Z Dubaje S Možností Koupání–akce Senior 50 ****

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Dubaj - Zážitky Z Dubaje S Možností Koupání–akce Senior 50 ****

Poloha: Spojené arabské emiráty – země na Arabském poloostrově, kde najdete průzračné teplé moře, pláže s jemným pískem, moderně vybavené hotely s kvalitními službami. Celoroční teplé klima je zárukou ideální dovolené v každém období. Přinášíme vám zcela novou a jedinečnou nabídku kombinovaného poznávacího zájezdu v Emirátech, kde máte možnost poznat až 4 emiráty (Dubaj, Abú Dhabí, Sharjah a Fujairah) a nádherný Omán. Během týdne Vás čeká nabitý program plný různých výletů a zážitků, užijete si i adrenalin na pouštní safari a ochutnáte vynikající arabskou kuchyni.

Program zájezdu:
1. den: Odlet z Prahy:
Odlet z Prahy je plánovaný ve večerních hodinách.

2. den: Přílet do Emirátů a informační schůzka:
Přílet do Sharjah v brzkých ranních hodinách. Po přivítání s delegátem, následuje transfer do Vašeho hotelu, snídaně a informační schůzka, kde se dozvíte podrobnosti o Vašem programu s možností zakoupení výletů. Postupně ubytování a odpoledne volný program (dle zájmu možnost výletu, bude upřesněno na místě).
Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Sharjah s POLOPENZÍ.

3. den: Návštěva Abú Dhabí:
Dnes navštívíme hlavní město emirátů - Abu Dhabi. V Abú0 Dhabi budete oslněni luxusem. Tento emirát je ze všech nejbohatší a při jeho návštěvě neuvěříte, že do objevu ropy šlo o malou beduínskou vesnici. Cesta povede podél krásné pobřežní 8 km dlouhé promenádě, která je lemovaná mrakodrapy. Výlet pokračuje přejezdem na ostrov Yas Island, kde se nachází známá závodní dráha Formule 1 a první a největší tematický park Ferrari (možnost vyfotografovat). Následuje zastávka v obchodním centru s možností nákupů a občerstvení. Dále navštívíme jednu z nejkrásnějších a největších mešit na světě – mešitu Shejka Zayeda, kde budete oslněni nádhernou islámskou architekturou. Cestou dál budeme projíždět kolem luxusního 7* hotelu Emirates Palace (možnost vyfotografovat), navštívíme venkovní etnografické muzeum, které vypráví o životě původních beduínů a nakonec se podíváme do velkoobchodu s ručně tkanými koberci (možnost nákupů).
Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Sharjah s POLOPENZÍ.

4. den: Celodenní výlet k Indickému oceánu (východní pobřeží) s koupáním:
Dnes hned po snídani vyrazíme přes členitou krajinu plnou kaňonů k východnímu pobřeží Indického oceánu, jehož křišťálově čisté vody jsou vhodné pro koupání a potápění. Po příjezdu do emirátu Fujairah navštívíme jednu z nejlepších pláží v regionu, kde si užijeme slunění, koupání a zázemí plážového klubu (lehátka a slunečníky v ceně výletu; jídlo a pití za poplatek). Později odpoledne se podíváme do Bidiye, kde se nachází nejstarší a nejmenší mešita v zemi. Na zpáteční cestě do Dubaje zastávka na tradičním trhu.
Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Sharjah s POLOPENZÍ.

5. den: Osobní volno s možností koupání a odpoledne od cca 15 hod. výlet Pouštní safari (s večeří):
Dnes do cca 15 hod. máme osobní volno s možností koupání. Odpoledne od cca 15 hodin můžeme podniknout velmi zajímavý a adrenalinový výlet Pouštní safari. Odpoledne budeme vyzvednuti moderními džípy, přesuneme se do pouště, kde zažijeme napínavou jízdu přes pouštní duny. Posléze se můžeme těšit na jízdu na velbloudech a navečer se přesuneme do jednoho beduínského kempu, kde nás čeká chutné barbecue s možností vychutnat si i typickou arabskou kuchyni. O zábavu se nám postarají nejen břišní tanečnice, ale i místní folklór a těšit se můžete i na kouření vodní dýmky.
Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Sharjah.

6. den dopoledne: Výlet Tradiční Dubaj (půldenní výlet zdarma pro všechny) a přesun do dalšího hotelu:
Ráno podnikneme projížďku městem Dubaj známého jako město ze zlata. Cesta začíná návštěvou Muzea arabské kultury, které se nachází v historické pevnosti Al Fahidi staré již skoro 200 let. Poté společně pokračujeme k převozu Abra, kde budeme mít možnost vidět a také vyfotografovat krásné panorama Dubaje. Posléze se přesuneme do rušného tržiště plného obchůdku s kořením a se zlatem. Navštívíme specializované obchody se zlatem, šperky a s koženou módou s možností výhodných nákupů. Odpoledne společný přesun do dalšího hotelu v oblasti Dubaj.

6. den odpoledne: výlet Dhow Creek Cruise – plavba tradiční dřevěnou lodí s večeří:
Během tohoto výletu zažijeme jedinečnou plavbu na jedné z tradičních obchodních lodí, kterými se v minulosti přepravovalo zboží. Jedná se o menší dřevěné lodě, nyní vyzdobené nejrůznějšími světly. Během plavby budeme pozorovat krásné panorama tradiční i moderní Dubaje s mrakodrapy a poplujeme až k břehům Perského zálivu. V průběhu plavby bude připravené buffé s tradiční arabskou kuchyní a krátký kulturní program.
Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Dubaj.

7. den dopoledne: Moderní Dubaj:
Dnes se přesuneme do krásné, moderní čtvrtě Dubai Marina, kde můžeme obdivovat nádherné panorama mrakodrapů vystavěných kolem umělé zátoky. V oblasti se nachází množství restaurací, kaváren, promenád i hotelů. Poté se přesuneme na Palmový ostrov (možnost vyfotografovat) a zastavíme se u známého hotelu Atlantis (foto pauza). Navštívíme největší nákupní centrum na světě Dubai Mall, které je se svým akváriem s rejnoky a žraloky opravdovým zážitkem. V centru se kromě akvária podíváme i na krásny vodopád a na další zdejší zajímavosti. Během cesty do hotelu projedeme kolem luxusního hotelového resortu Madinat Jumeirah s nádherně upravenými zahradami s vodními kanály a kolem známého hotelu připomínajícího plachetnici - Burj Al Arab.

7. den odpoledne: Noční Dubaj (s večeří):
K večeru se vydáme na prohlídku noční Dubaje. Během výletu uvidíme osvětlené největší skvosty Dubaje vč. nejvyšší budovy světa Burj Khalifa. Projíždět budeme hlavní dubajskou tepnou – Třídou šejka Zayeda, která je lemovaná osvětlenými vysokými mrakodrapy, v kterých mají sídla luxusní hotely, banky, nadnárodní společnosti apod. Navštívíme starý, původní dům Šejka Zayeda spolu s malou vesničkou s obchůdky. Navečeříme se v příjemné restauraci Lotus (večeře formou švédských stolů). Po večeři přejdeme k největšímu nákupnímu centru na světě – Dubai Mall, kolem kterého se rozprostírá oddychová zóna s uměle vybudovaným jezerem, jež nabízí nádherou panoramu na osvětlenou nejvyšší budovu světa a zažijete zde unikátní několikaminutové představení zpívající a tančící fontány, jedná se opravdu o dech beroucí zážitek.
Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Dubaj.

8. den: Volný den nebo možnost dalšího fakultativního výletu s koupáním (výlet lodí v Dubaji s návštěvou plážového klubu) a odlet domů:
Dopoledne osobní volno nebo možnost zúčastnit se dalšího fakultativního výletu s koupáním - Plavba lodí kolem Palmového ostrova. Během plavby budeme pozorovat krásně architektonicky řešené domy a vily známých osobností a nádherné hotely, jež se zde nachází. Po plavbě navštívíme luxusní plážový klub v oblasti „Palmy“, kde bude vymezený volný čas na koupání a slunění (vstup plážový servis lehátka a slunečníky je v ceně, jídlo a nápoje jsou extra). Transfer na letiště je plánován odpoledne a následně odlet domů. Pozn.: Dle zájmu klientů a domluvy s průvodcem může být tento výlet organizován již první nebo jiný den dle časových možností.


Poznámka: - Tato akce platí pouze pro osoby starší 50 let. Osoby mladší 50 let jsou za příplatek 2 000 Kč / osoba.
- Změny programu nejsou plánovány, ale jsou vyhrazeny.
- Konkrétní názvy hotelů jsou upřesněny na místě delegátem. Fotografie ubytování u nabídky jsou ilustrativní.
- Jednotlivé výlety (včetně programu, vstupů, transferů k památkám, obědů nebo večeří a výkladů průvodců) nejsou zahrnuty v ceně zájezdu. Výlety si lze zakoupit fakultativně na místě u delegáta.
- Při vstupu do mešity šejka Zayeda v Abú Dhabí je nutné dodržet předepsaný oděv, je vyžadováno volné, plně zakrývající a neprůsvitné oblečení (muži - dlouhé kalhoty, zakrytá hruď a ramena; ženy - dlouhý rukáv a dlouhá sukně/kalhoty, šátek na hlavu, nevhodná je bílá barva oblečení). V případě nedostatečného oblečení může být vstup do mešity bez náhrady odepřen.
- KLIENTI MOHOU POUZE VYCESTOVAT S PASEM PLATNÝM 6 MĚSÍCŮ PO ODLETU ZE SAE, NEJSOU AKCEPTOVÁNY RYCHLOPASY!! V PASU NESMÍ BÝT RAZÍTKO IZRAELE!
- V případě, že dítě do 18ti let cestuje s rodiči, bude imigrační oddělení potřebovat kopii rodného listu (a to i v případě, kdy má stejné jméno jako rodiče). V případě, že dítě do 18-ti let cestuje bez rodičů (například s prarodiči) nebo má jiné rodinné jméno než jeden z rodičů, bude imigrační oddělení potřebovat: kopii rodného listu a potvrzení rodičů, že dítě může cestovat.

Stravování: snídaně

POLOPENZE (snídaně a večeře) formou bufetu nebo výběrem z menu - první 3 noci, po zbytek pobytu SNÍDANĚ formou bufetu - možnost dokoupení večeří za příplatek 22,- EUR / osoba / večeře (platba na místě u delegáta)

Ubytování: hotel ****

Vybavení pokojů: Ubytování: hotel "no name" kategorie min. 4*.
K dispozici jsou dvoulůžkové pokoje s možností 1 přistýlky, pokoje jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením (toaleta, sprcha nebo vana, fén), telefonem, TV, klimatizací, minibarem (za poplatek) a trezorem (možnost poplatku).
Při poznávacích zájezdech se nejedná o ubytování v žádném konkrétním hotelu. Jména hotelů se dozvíte až po příletu do místa od delegáta. U těchto ubytovacích zařízení nemůžeme zajistit Vaše zvláštní požadavky. Fotografie ubytování v této nabídce jsou pouze ilustrační.