Bosna a Hercegovina + Černá Hora - pohoří Durmitor

Ubytování: pension Doprava: autokarem Strava: polopenze
1 termín od 1. srpna 2024

Cena zájezdu

od 12 990 Kč 13 690 Kč


Připravili jsme pro Vás zcela nový krásný zájezd za poznáním zejména přírodních krás dvou turisticky rychle se rozvíjejících zemí Bosny i Hercegoviny a Černé Hory. Během pěších tras poznáte krásy divokého pohoří Durmitor s vápencovými skalními štíty a krásnými modrými jezery. V prvních dnech zájezdu poznáte podrobněji zajímavosti i historická místa Bosny i Hercegoviny včetně její metropole Sarajeva a starobylého města Mostar. Celý popis

Bosna a Hercegovina + Černá Hora - pohoří Durmitor

Termíny a ceny

01.08. - 09.08.2024 čtvrtek - pátek
polopenze autokarem
Sleva 5% 13 690 Kč 12 990 Kč
cena za 9 dní (6 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 6x ubytování - dvoulůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím
  • 6x polopenze

Cena nezahrnuje

  • pobytovou taxu

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 405 Kč)

    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Popis zájezdu

Bosna a Hercegovina + Černá Hora - pohoří Durmitor

Připravili jsme pro Vás zcela nový krásný zájezd za poznáním zejména přírodních krás dvou turisticky rychle se rozvíjejících zemí Bosny i Hercegoviny a Černé Hory. Během pěších tras poznáte krásy divokého pohoří Durmitor s vápencovými skalními štíty a krásnými modrými jezery. V prvních dnech zájezdu poznáte podrobněji zajímavosti i historická místa Bosny i Hercegoviny včetně její metropole Sarajeva a starobylého města Mostar.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v podvečerních hodinách.
2. den: Prohlídka města JAJCE – Starý hrad, Medvědí věž, chrám boha Mitry. Vodopády řeky PLIVY. Zastávka u přírodně zajímavých PLIVSKÝCH JEZER. Návštěva městečka TRAVNIK, které je jedinečně položeno na dně úzké rokle, kterou protéká řeka Lašva, a je sevřeno horami. Je zde zajímavá mešita, hodinová věž, hrad. Dojezd na ubytování do Sarajeva .
3. den: Prohlídka metropole SARAJEVO – jedná se o jedno z nejhezčích a nejpůsobivějších hlavních měst Evropy. Staré město bylo založeno tureckými dobyvateli v l. 1455 – 1463. Mezi nejzajímavější historické objekty patří bývalá radnice inspirovaná maurskými stavbami ve Španělsku, kamenný most z r. 1565, nejstarší mešita ve městě z r. 1457 a mnoho dalších. Navštívit můžete také starou (r. 1581) a novou (r. 1821) synagogu, novogotickou katedrálu nebo třeba malebný trh. VRELO BOSNE – prameny řeky Bosny jsou jedním z nejpozoruhodnějších přírodních jevů nedaleko Sarajeva, oblíbené místo romantických procházek, zlověstně bublající zřídla, která po 50 metrech již vytváří 50 metrů širokou řeku.
4. den: Brzy ráno odjezd. Kaňon řeky Neretvy. Prohlídka starobylého města MOSTAR (UNESCO) - stará část města s výrazně orientálním rázem se rozkládá při skalnatých březích Neretvy. Příjezd do Durmitoru ve večerních hodinách.
5. den: Výstup od Černého jezera přes Brojište na PLANINU SKLONIŠTĚ ke kolibě Lokvice, odkud jsou jedinečné výhledy na skupinu MEDVED s několika vrcholy přesahujícími nadm. výšku 2 200 metrů. Zdatní turisté mohou pokračovat až k jeskyni Ledova Pečina.
6. den: Odjezd do sedla a výstup k nádhernému horskému jezeru ZELENI VIR, které leží v nadm. výšce 2 028 metrů pod nejvyššími vrcholy Durmitoru, kterým dominuje nejvyšší vrchol Bobotov Kuk (2522 m). Dále cestou pod geologicky velmi zajímavou skupinou ŠARENI POSOVI.
7. den: Výjezd lanovkou pod vrchol SAVIN KUK. Cesta na vrchol, krásné vyhlídky na pohoří Durmitor, zejména oblast okolo Černého jezera a Žabljaku. Přejezd k mostu přes řeku TARU. Zde řeka vytváří opět hluboký kaňon, který je možné obdivovat z mostu a přilehlých břehů. Možnost lehké projížďky na raftu kaňonem této azurově modré řeky.
8. den: Výlet na vyhlídku ČUROVAC. Cesta podél nádherného kaňonu řeky Tary. Vyhlídky do hloubky na skalní stěny a řeku zařízlou ve dně kaňonu. Odpoledne výlet kolem Černého jezera podél Mlinskeho potoka k Zminjemu jezeru. V podvečer odjezd do ČR.
9. den: Příjezd do ČR v odpoledních hodinách.