Český ráj skalní vyhlídky, hrady a zámky

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Český ráj
skalní vyhlídky, hrady a zámky

Zájezdy Česká republika 2015
Sychrov - hrad Trosky - Sobotka - Prachovské skály - Mnichovo Hradiště - Příhrazské skály - Turnov - Jičín - Dětenice - Bozkovské dolomitové jeskyně - Železný Brod - Dlaskův statek - Hrubý Rohozec - Kozákov - Rovensko pod Troskami - Hrubá Skála - hrad Valdštejn - hrad Kost

Český ráj nese své označení právem, málokde v Čechách najdeme tak krásný kout země. Doslova na každém kroku nás překvapí mohutná stavba hradu či zámku a skalní vyhlídky nám nabídnou daleké výhledy do kraje.

Nástupní místa : 09.08. - 15.08.2015 trasa A, B

Program zájezdu

1. den: zájezdu Před příjezdem na ubytování navštívíme novogotický zámek SYCHROV – venkovské sídlo bohaté šlechtické rodiny s rozsáhlým parkem. Odjezd na ubytování do Turnova - srdce Českého ráje.
2. den: zájezdu Působivá zřícenina hradu TROSKY - symbol Českého ráje, odkud lze za příznivého počasí spatřit např. i Prahu, Mladou Boleslava a velkou část Českého ráje s mnoha krásnými místy v okolí. "Šrámkova" SOBOTKA - rázovitá dřevěná stavení, lidová architektura a návštěva funkčního válcového mlýna v Železnici. Odpoledne pěší okruh PRACHOVSKÝMI SKALAMI (4 km) Turistická chata – Zelená rokle – Pechova vyhlídka – Fortna – Nová rokle – Šikmá věž – Babinec – vyhlídka Českého ráje, Míru a Hlaholská – Bratrská modlitebna – Hakenova, Všetečkova a Šlikova vyhlídka.
3. den: zájezdu Za Valdštejnem i Casanovou na zámek MNICHOVO HRADIŠTĚ - barokní skvost s bohatými interiéry, zámecké divadlo, vzácná knihovna, hrobka Albrechta z Valdštejna. Navštívíme skalní město PŘÍHRAZSKÉ SKÁLY v okolí Mužského, turistická vycházka v oblasti. Na závěr dne TURNOV - historie a tajemná zákoutí města, muzeum Českého ráje.
4. den: zájezdu Dopoledne individuální volno v Turnově. Odpoledne město JIČÍN – malebné, staleté město nás ohromí pohádkovým vzhledem náměstí, ale i památkami, které tu nechal postavit Albrecht Václav Eusebius z Valdštejna - Valdštejnský palác, původně renesanční stavba Smiřických, nedaleký kostel sv. Jakuba Většího, městské hrady a Valdická brána - dominanta města s nádherným výhledem. Na závěr dne zámecký areál DĚTENICE - barokní zámek a Středověká krčma - zde se přesuneme do středověku, středověký program, večeře, hudba, kejklíři.
5. den: zájezdu Navštívíme BOZKOVSKÉ DOLOMITOVÉ JESKYNĚ – nejdelší jeskynní systém v ČR, největší české podzemní jezero. ŽELEZNÝ BROD – město skla, sklářská expozice, DLASKŮV STATEK - lidová architektura, patrová roubená stavba a den zakončíme prohlídkou zámku HRUBÝ ROHOZEC z počátku 16.stol., obklopený anglickým parkem.
6. den: zájezdu Vyhlídka Českého ráje - KOZÁKOV tzv. "Strážná hora Českého ráje"– naleziště drahých kamenů. ROVENSKO POD TROSKAMI – unikátní zvonice z 17.stol. HRUBOSKALSKO - prohlídka nádvoří a výstup na věž zámku HRUBÁ SKÁLA. Odtud se vydáme "Zlatou stezkou Českého ráje" s překrásnými vyhlídkami (Mariánská, Na Kapelu, U lvíčka) k hradu VALDŠTEJN s mimořádně cenným mostem a kaplí sv. J. Nepomuckého.
7. den: zájezdu Prohlídka hradu KOST - jeden z nejzachovalejších gotických hradů u nás. Odjezd domů.