Cena zájezdu
od 11 031 Kč
11 990 Kč
Objevte Šumavu z jejího srdce – Volar . Čeká vás zámek Kratochvíle , výstup na Plechý (1 378 m) s pohledem na Plešné jezero , Kvilda a prameny Vltavy , šumavský vlak až k Novému Údolí s příběhem železné opony, Stožecká kaple i renesanční Prachatice . Navrch Vimperk s nově obnoveným zámkem a hotel ve Volarech , kavárny, procházky mezi "alpskými domy" a večerní atmosféra šumavského náměstí. Program je variabilní – kdo nechce delší túru, má vždy pohodovou alternativu. Ideální srpen 2026: stabilní počasí, dlouhé dny, maximum zážitků. Zájezd na Šumavu s lehkou turistikou 2026 provází Ing. Jana Křížová . Navštívíte : Zámek Kratochvíle – Volary – Schwarzenberský kanál – Plešné jezero – Plechý – NP Šumava – Kvilda – prameny Vltavy – Vimperk – Libín – rašeliniště Mrtvý Luh – památník Železné opony – Stožecká kaple – Soumarský most – Prachatice – Husinec. Celý popis
Nástupní místa: 02.08. – 07.08. odjezd A, B
Doprava je zajištěna dálkovým klimatizovaným autobusem. V autobuse vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.
Hotel Schreiner (Volary) je komorní*** "boutique" hotel po citlivé rekonstrukci přímo na volarském náměstí. Nabízí vzdušné, nově vybavené pokoje, kvalitní regionální kuchyni a atmosféru, kterou velké resorty neumí – klid, detail a osobní péči. Dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím, styl šumavské tradice a moderního minimalismu, TV, minibar.
hotel***
UBYTOVÁNÍ
5x ubytování v hotelu*** - 2lůžkové pokoje s příslušenstvím.
- Hotel Schreiner (Volary) je komorní*** "boutique" hotel po citlivé rekonstrukci přímo na volarském náměstí. Nabízí vzdušné, nově vybavené pokoje, kvalitní regionální kuchyni a atmosféru, kterou velké resorty neumí – klid, detail a osobní péči. Dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím, styl šumavské tradice a moderního minimalismu, TV, minibar.
STRAVOVÁNÍ
5x snídani vč. regionálních produktů. V CK možnost příplatku 5x večeře - tříchodové menu (polévka, hlavní chod, dezert). Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.