Vlčnov - jízda králů 2021

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Vlčnov - jízda králů 2021

Za folklorem a malovanými sklípky.

Jízda králů je neodmyslitelnou součástí lidové kultury od nepaměti. Ta ve Vlčnově je ale výjimečná, nejpopulárnější a má za sebou mnohaletou tradici. Slavnost každoročně přiláká tisíce návštěvníků a mnoho z nich se vrací pravidelně. Jedinečná je také tím, že chlapci na koni jedou v královské družině pouze jednou za život. Jízda králů ve Vlčnově je zapsána na Seznamu UNESCO jako nehmotné dědictví lidstva.

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Nová Paka, Jičín, Hořice, Hradec Králové, Litomyšl, Vysoké Mýto a Svitavy.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v ranních hodinách, přesun na jižní Moravu. SALAŠ – vycházka na rozhlednu. Daleký výhled na Velehrad, Uherské Hradiště, vrcholky Bílých Karpat a Chřibů. TUPESY – prohlídka výroby místní keramiky. MODRA – archeoskanzen byl vybudován v místě původního velkomoravského osídlení. Návštěvníci si zde mohou prohlédnout sídliště s palisádovým opevněním, strážními věžemi a vstupní bránou. VELEHRAD – bazilika Nanebevzetí Panny Marie a sv. Cyrila a Metoděje na Velehradě je součástí Velehradského kláštera a je nejvýznamnějším poutním kostelem České republiky.
2. den: BLATNICE POD SVATÝM ANTONÍNKEM – zajímavé národopisné muzeum spravuje obecní úřad. Seznámíte se zde s uměleckými schopnostmi našich předků. Vycházka od poutního kostelíku k malovaným sklípkům. DOLNÍ NĚMČÍ – budova bývalého mlýna byla v posledních letech zrekonstruována. Dnes se zde nachází pivnice a muzeum s exponáty dokumentujícími život na vesnici od konce 19. století. KUNOVICE – můžete se podívat do nitra letounů nebo poslouchat radiokomunikaci posádek s letištní věží Kunovice. Prohlédnete si bývalý vládní letoun TU-154, takzvaný Naganský expres, na jehož palubě slavili čeští hokejisté v roce 1998 olympijské zlato. Fakultativně MAŘATICE – zdejší sklepy mají jedinečnou atmosféru. Možnost posezení.
3. den: VLČNOV – účast na slavnosti Jízda králů. Můžete zde navštívit muzeum lidových pálenic, které nabízí stálou expozici podomácké výroby destilátů. Možnost vycházky podle Vlčnovských búd na rozhlednu. V odpoledních hodinách odjezd, návrat do 22.00 hodin.