Cesta na rovník - Ekvádor a Galapágy

Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně
1 termín od 17. září 2024

Cena zájezdu

od 154 900 Kč


QUITO – LA MITAD DEL MUNDO – OTAVALO – TERMAS DE PAPALLACTA – NP COTOPAXI – SAQUISILLÍ – LAGUNA QUILOTOA - CHIMBORAZO - GALAPÁGY Navštivte s námi malou zemi na rovníku, jejíž historie je úzce spjatá s Peru i se španělskými kolonizátory, a přesto má svoji vlastní identitu. Okouzlí Vás atmosféra koloniálního Quita, majestátní sopky, termální lázně v Papallacta, vynikající kuchyně i přívětiví lidé. Vrcholem zájezdu je návštěva souostroví Galapágy. Kdo by se nechtěl vydat ve stopách slavného Charlese Darwina ? Minimum osob: 8 Upozornění k programu na Galapágách. Naše CK si vyhrazuje právo na změnu programu na Galapágách s ohledem na velice přísná pravidla správy národního parku a jejího práva na změnu programu. Itineráře plaveb jsou přísně kontrolované a schvalované správou NP a mohou být modifikovány bez upozornění na základě aktuálních podmínek počasí nebo ekosystému. Z tohoto důvodu je výše uvedený program pouze orientační a přesný... Celý popis

Termíny a ceny

červen 2024

11.06. - 24.06.2024 úterý - pondělí
snídaně letecky (Praha)
154 900 Kč
cena za 14 dní (12 nocí)

září 2024

17.09. - 30.09.2024 úterý - pondělí
snídaně letecky (Praha)
154 900 Kč
cena za 14 dní (12 nocí)

Informace o cenách

Slevy

  • 3% při rezervaci více než 120 dnů před odjezdem
  • 5% pro stále klienty více než 90 dnů před odjezdem
  • časové slevy se vztahují pouze na katalogové ceny

Cena zahrnuje

  • letecká doprava Praha – Quito – Praha s přestupy včetně letištních tax
  • přelet na Galapágy a zpět
  • privátní doprava během programu
  • 8x nocleh v 3* hotelech se snídaní
  • 3x nocleh ve dvoulůžkových kabinách s příslušenstvím na výletní lodi na Galapágách
  • plná penze během plavby (včetně pitné vody, čaje a kávy)
  • uvedený program včetně vstupů
  • služby česky mluvícího průvodce CK (minimum: 8 osob)
  • místní průvodci
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • příplatek za jednolůžkový pokoj na pevnině (příplatek: 10000 Kč)
  • jednolůžková kabina během plavby na vyžádání
  • komplexní cestovní pojištění A90 Pandemic (140Kč/den) vč.storna (příplatek: 1960 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 Pandemic osoba starší 70 let (240Kč/den) vč.storna (příplatek: 3360 Kč)
  • vstup do NP Galapágy (120 USD) splatné na místě
  • spropitné, fakultativní program

    • Poznávací zájezdy

Popis zájezdu

Cesta na rovník - Ekvádor a Galapágy

QUITO – LA MITAD DEL MUNDO – OTAVALO – TERMAS DE PAPALLACTA – NP COTOPAXI – SAQUISILLÍ – LAGUNA QUILOTOA - CHIMBORAZO - GALAPÁGY

Navštivte s námi malou zemi na rovníku, jejíž historie je úzce spjatá s Peru i se španělskými kolonizátory, a přesto má svoji vlastní identitu. Okouzlí Vás atmosféra koloniálního Quita, majestátní sopky, termální lázně v Papallacta, vynikající kuchyně i přívětiví lidé. Vrcholem zájezdu je návštěva souostroví Galapágy. Kdo by se nechtěl vydat ve stopách slavného Charlese Darwina ?

Minimum osob: 8

Upozornění k programu na Galapágách. Naše CK si vyhrazuje právo na změnu programu na Galapágách s ohledem na velice přísná pravidla správy národního parku a jejího práva na změnu programu. Itineráře plaveb jsou přísně kontrolované a schvalované správou NP a mohou být modifikovány bez upozornění na základě aktuálních podmínek počasí nebo ekosystému. Z tohoto důvodu je výše uvedený program pouze orientační a přesný itinerář bude upřesněn pro každý termín zájezdu vždy s dostatečným předstihem. Navštívené ostrovy a jednotlivá místa mohou být změněna a nemohou být garantována.

Doprava: letecky

Pravidelná linková doprava s renomovanými aerolinkami. Na letu z Prahy je přestup v jedné z evropských metropolí a poté následuje transatlantický let do cílové destinace. Nevyužíváme letecké spojení přes USA, takže klienti nepotřebují vízum do USA nebo ESTA.

Ubytování: hotel ***

Během okruhu využíváme kvalitní a vyzkoušené 3* hotely, které se obvykle nacházejí v centru města. Díky tomu jsou významné památky a zajímavosti snadno dosažitelné chůzí. V okolí hotelů je i dostatek možností pro stravování.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy s přestupem.
2. den: Přílet do hlavního města Quito, jehož centrum bylo v roce 1978 zapsáno na seznam památek UNESCO. Koloniální architektura, domy, katedrály, kostely a staré uličky jsou typickou ukázkou toho lepšího, co zanechali španělští kolonizátoři na území Latinské Ameriky. Nádherné panoramatické výhledy na město se Vám naskytnou z vrcholu Loma Cruz, kam vyjedeme lanovkou. Ubytování v hotelu.
3. den: La Mitad del Mundo je monument nedaleko vesničky San Antonio de Ibarra vystavěný přesně na geografickém rovníku. Na stejném místě je Etnografické muzeum s informacemi o indiánských kmenech. Dále uvidíme věrohodný model koloniálního Quita a planetárium. Nejzajímavější částí rezervace je 5 km široký a 400 m hluboký vyhaslý kráter Pululahua. Západně od Quita nás uvítá výrazná dominanta vulkán Pichincha.
4. den: Dnes navštívíme Otavalo, městečko ve výšce 2.550 metrů s necelými 30.000 obyvateli. Historie trhů v Otavalu sahá až daleko před kulturu Inků. Na místním trhu se objevují rukodělné produkty ze širokého okolí a dokonce i z daleké Amazonie. Trhy jsou především na Poncho Plaza a v přilehlých uličkách. Prohlídka městečka San Antonio de Ibarra, které proslavily zejména krásné výrobky ze dřeva a umělecké dřevořezby.
5. den: Tento den se vypravíme do městečka Termas de Papallacta, které je vyhlášené mezi ekvádorskou smetánkou. Z Papallacty jsou za pěkného počasí krásné výhledy na Antisanu (5.753 m) 16 km směrem na jih.
6. den: Ráno vyrazíme do nejnavštěvovanějšího národního parku Ekvádoru – Cotopaxi. Navštívíme muzeum a podnikneme výlet k vulkánu.
7. den: Laguna Quilotoa (3.850 m) je překrásný vulkanický kráter zaplněný vodou zelené barvy, s hloubkou 250 m, od které jsou nádherné výhledy na zasněžené vrcholy Cotopaxi a Iliniza Sur. Přejezd do města Riobamba. Nocleh.
8. den: Ráno vyrazíme k vulkánu Chimborazo. (6268 m.n.m.), který je považován za nejvzdálenější bod od středu Země. Postupně vyjedeme autobusem až k posední horské chatě Refugio Wympher (4800 mn.m.). Na úbočí masivu je možné spatřit stáda divokých vicuň. Odpoledne přesun do Guayaquilu. Navečer prohlídka centra a nábřeží Malecon 2000. Nocleh.
9. den: V ranních hodinách odlet na Galapágy. Po příletu na letiště Baltra transfer do města Puerto Ayora na jižní straně ostrova Santa Cruz. Odpoledne navštívíme pláže ostrova, kde se poprvé setkáme s místní faunou. Další zajímavostí jsou dva vulkanické krátery Los Gemelos, ležící uprostřed ostrova. Díky vulkanickému původu ostrova můžeme navštívit také Las Grietas – úzké průrva mezi útesy, kde se můžete vykoupat v osvěžující křišťálově čisté vodě. Nocleh.
10. den: Dopoledne transfer na loď, ubytování a vyplutí. Dnes začne Vaše dobrodružství po souostroví, kde najdete unikátní ekosystém s obrovskou variabilitou a jedinečností. Národní park zahrnuje 18 ostrovů a několik set ostrůvků. Díky své poloze v Pacifiku (1000 km od jihoamerického kontinentu) se zdejší ekosystém vyvíjel izolovaně a najdete zde mnoho endemických druhů živočichů i ptáků, kteří se přizpůsobili místním přírodním podmínkám. Během plavby mezi ostrovy budete mít unikátní možnost pozorovat zblízka mořské ptáky, tereje modronohé, fregatky, kormorány, tučňáky, leguány suchozemské i mořské, lachtany, lvouny, želvy suchozemské i mořské a mnoho dalších zajímavých živočichů. Sopečný původ ostrovů a unikátní flóra (opuncie) dotváří jedinečnou scenérii. Během dne se obvykle podnikají 1-2 výlety na ostrov v doprovodu zkušeného místního průvodce. V noci se loď přemístí k dalšímu ostrovu. Na palubě lodě je zajištěno ubytování ve dvoulůžkových kabinách s privátním příslušenstvím, včetně plné penze. Nedílnou součástí návštěvy Galapág je i možnost šnorchlování, protože podmořský svět je stejně bohatý a fascinující jako pevnina. Díky studeným proudům jsou vody kolem celého souostroví bohaté na živiny a najdete zde obrovská hejna ryb a velice často je možné spatřit žraloky, rejnoky a mořské želvy.
11. den: Dnešní den je věnován Isabela Island – největší ostrov souostroví tvořený spojením 6 vulkánů. Dopoledne navštívíme Vicente Roca Point – zátoku s mořskou jeskyní. Běžně zde spatříte tereje modronohé, kormorány, lachtany nebo pelikány. Odpoledne se přesuneme k dalšímu ostrovu Fernadina. Během procházky po ostrově spatříte obrovské kolonie mořských leguánů, lachtany, kormorány, leguány, pelikány a také místní lávové kaktusy.
12. den: Během tohoto dne navštívíme Santiago Island (Puerto Egas), místo kde najdete pláže s černým pískem. Dříve se zde těžila sůl. Příjemná procházka po pobřeží nabízí pozorování místního ptactva včetně unikátní Darwinovy pěnkavy. Odpoledne navštívíme malý ostrůvek ve tvaru čínského slaměného klobouku nazvaný Sombrero Chino Island. Vylodění na ostrov, procházka po vulkanickém pobřeží a pozorování fauny a flóry. Jedinečná možnost šnorchlování s lachtany, tučňáky a místním druhem žraloků.
13. den: Snídaně na lodi, vylodění v přístavu Puerto Ayora (největší město ostrova Santa Cruz), návštěva Charles Darwin Station. Tato výzkumná stanice je spravována mezinárodní neziskovou organizací zaměřující se na zachování ekosystému souostroví Galapág. Kromě jiného se zaměřuje na reprodukci a obnovu ohrožené populace endemických druh želv sloních. Následuje transfer na letiště na ostrově Baltra a odlet na pevninu a následně do Evropy.
14. den: Přílet do Prahy.

Podobné zájezdy