Adventní Amsterdam + ZAANSE SCHANS + HAAG (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Adventní Amsterdam + ZAANSE SCHANS + HAAG (letecky z Prahy)

Kam vyrazit na advent? Zkuste s námi Holandsko – předvánoční Amsterdam vás dostane. Projdete se čtvrtí červených luceren, budete obdivovat vánoční strom na náměstí Dam a užijete si plavbu nasvícenými grachty. Jako v pohádce si budete připadat v zářícím skanzenu Zaanse Schans či na adventních trzích v Haagu. Dopřejte si sváteční zážitky a prožijte advent v Holandsku!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Slavia A + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B + STORNO (63 Kč / den / osoba)
Slavia C + STORNO (80 Kč / den / osoba)
Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně na hotelu v ceně zájezdu
během dne bude možnost občerstvit se v některé z místních restaurací

Ubytování: hotel ***

hotel v Amsterdamu
ubytování v pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, po příletu transfer z letiště na hotel a následné ubytování. Poté si vychutnáme podvečerní procházku nasvíceným Amsterdamem a kouzelnou předvánoční atmosféru při posezení v místních restauracích či kavárničkách. Přesuneme se do historického centra města na podvečerní prohlídku. Při naší procházce spatříme  majestátní  budovu hlavního nádraží a  populární  čtvrť červených luceren. Kolem starobylého  kostela  Oude Kerk  dojdeme až na  náměstí Dam, kde před Královským palácem stojí  krásně nazdobený a nasvícený dvacetimetrový vánoční strom . Uvidíme také tzv. Nový kostel, ve kterém probíhaly královské korunovace. Ve večerních hodinách bude možnost společné večeře v jedné z malebných amsterdamských restaurací nebo kavárniček. Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.
2. den: Po snídani přesun do centra města, kde nás dnes čeká celodenní prohlídka. Prohlídku začneme u   Domu Anne Frankové připomínajícího smutný příběh židovské dívky, a kostela Westerkerk s císařskou korunou na vrcholu kostelní věže. Dále budeme pokračovat kolem oázy klidu,  amsterdamské bekináže  Beginjhof až do židovské čtvrti   rozprostírající se kolem náměstí Waterloo, kde uvidíme dům, kde žil jeden z nejslavnějších synů města,  Rembrandt van Rijn . Uvidíme také  park před  Rijksmuseum,   který se v tuto domu mění na jedno  velké kluziště  s mnoha zajímavými adventími stánky. Poté se vypravíme na   Albert Cuypmarkt  – největší amsterdamskou tržnici pod širým nebem , místo setkání mnoha kultur a uvidíme také budovy významných amsterdamských muzeí.  Večer si prohlédneme Amsterdam z jiné perspektivy, na programu bude totiž plavba po amsterdamských grachtech (kanálech). V předvánočním období probíhá v Amsterdamu tzv.  Festival světel, kdy nejen město, ale i mosty a kanály jsou krásně nasvětlené  a vyzdobené různými světelnými motivy.  Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.
3. den: Dnes se vypravíme do skanzenu Zaanse Schans a odpoledne navštívíme Haag s voňavými vánočními trhy. V dopoledních hodinách  fakultativní výlet autobusem do  Zaanse Schans, kouzelného skanzenu s typickými holandskými domy,  větrnými mlýny, sýrárnou , malými muzei a obchůdky s tradičními řemesly a výrobky.  V odpoledních hodinách po prohlídce skanzenu  přejezd do města Haag, kde se konají  jedny z nejoblíbenějších vánočních trhů v severním Nizozemsku . Budeme zde moci ochutnat holandské speciality, nakoupit vánoční dárečky, poslechnout si hudební představení, to vše s kulisami kouzelného vánočního nasvícení. Návrat na ubytování ve večerních hodinách.
4. den: Po snídani dle letového řádu infividuální program nebo transfer na letiště a odlet zpět do Prahy.