Pohodový týden na Islandu

Země ohně a ledu, horké lávy staré tisíce nebo jen několik let, dechberoucích vodopádů, aktivních gejzírů, barvami hýřících hor a bublajících solfatarů, syčících fumarol, rozsáhlých bílých ledovců, vyhaslých či zaplavených kráterů a jezer. Ale také ostrov, kde vznikl nejstarší parlament na světě, kde si dnešní žáci mohou číst i v těch nejstarších spisech, ostrov, se zcela svébytnou kulturou a nelehkou historií. Země, která přešla ze středověku rovnou do věku atomu. Ostrov, který vás uchvátí svou magickou klidnou atmosférou, ostrov, na který se budete chtít znovu vrátit. Poznámka: velikost skupiny cca 25 - 30 účastníků. Celý popis

Termíny a ceny

červen 2024

23.06. - 30.06.2024 neděle - neděle
polopenze letecky (Praha)
65 990 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

srpen 2024

25.08. - 01.09.2024 neděle - neděle
polopenze letecky (Praha)
65 990 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • letenka vč. let. tax a poplatků v max. výši 12 000 Kč, 7x nocleh ve ***hotelu, 7x snídaně, 6x večeře (večeře ve vedlejším stravovacím zařízení cca 900 m), transfery z a na letiště, místní doprava dle programu, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • vstupy, trajekt, výlet na pozorování velryb (cca 150 EUR), ostatní strava, fakultativní programy a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • příplatek za jednolůžkový pokoj 17 500 Kč, vstup do Modré laguny 2 300 Kč, vstup do Modré Laguny - dítě 2-13 let za 200 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí vč. storna zájezdu do 35 000 Kč za 630 Kč, do 85 000 Kč za 1 380 Kč

    • Poznávací zájezdy
    • Pobytové zájezdy

Popis zájezdu

Pohodový týden na Islandu

Země ohně a ledu, horké lávy staré tisíce nebo jen několik let, dechberoucích vodopádů, aktivních gejzírů, barvami hýřících hor a bublajících solfatarů, syčících fumarol, rozsáhlých bílých ledovců, vyhaslých či zaplavených kráterů a jezer. Ale také ostrov, kde vznikl nejstarší parlament na světě, kde si dnešní žáci mohou číst i v těch nejstarších spisech, ostrov, se zcela svébytnou kulturou a nelehkou historií. Země, která přešla ze středověku rovnou do věku atomu. Ostrov, který vás uchvátí svou magickou klidnou atmosférou, ostrov, na který se budete chtít znovu vrátit.

Poznámka: velikost skupiny cca 25 - 30 účastníků.

Stravování: polopenze

7x snídaně, 6x večeře (večeře ve vedlejším stravovacím zařízení cca 900 m)

Ubytování: hotel ***

7x nocleh ve ***hotelu v lokalitě Selfoss

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do KEFLAVÍKU, přejezd na ubytování.
2. den: návštěva geoparku na poloostrově REYKJANES (UNESCO), fumaroly a solfatary u města Krysuvík, zastávka u jezera, horký pramen GUNNUHVER a krátká túra (cca 2 hod.) k nedalekému majáku a útesům na podřeží, most mezi dvěma kontinenty - vystupující puklina mezi zemskými deskami. Prohlídka REYKJAVÍKU - Perlan - vodárna nad městem, výhled na celý Reykjavík (vstup cca 1 990 ISK), katedrála HALLGRIMSKIRKJA, hl. třída Laugavegur, vila Hofdi - místo 1. setkání Gorbačova a Reagana, budova opery Harpa - nejnovější architektonický klenot města, fakultativně místo prohlídky hlavního města je možnost výletu lodí s pozorováním velryb (cca 90 EUR).
3. den: pěší túra kolem nejvyššího islandského vodopádu GLYMUR (cca 3-5 hod., dle zvolené varianty), pokračování k vodopádu HRAUNFOSSAR, kde z pod lávového pole záhadně vytéká ledovcová řeka HVÍTA, procházka k vodopádu BARNAFOSS (cca 1 hod.), zastávka u 100 °C horkého pramene DEILDARTUNGUHVER.
4. den: výlet po jižním pobřeží pod sopkou HEKLA až po oblast pod sopkou EYJAFJALLAJOKULL, zastávka u vodopádu SELJALANDFOSS, za jehož padající vodní stěnou můžete procházet, a malá procházka k vedlejšímu vodopádu schovanému ve skalní rozsedlině, návštěva skanzenu ve SKOGARU (cca 15 EUR), vodopád SKOGAFOSS, jeden z nejhezčích vodopádů na Islandu a kratší túra kolem kaskád na řece Skóga. Procházka po černé pláži DYRHOLAEY, návrat na ubytování.
5. den: LANDMANALAUGAR - DUHOVÉ HORY - vulkanická oblast NP FJALLABAK ležící severně od ledovce MÝRDALSJOKULL, celodenní výlet do barevných obsidiánových a ryolitových hor s množstvím teplých i studených pramenů a s možností koupání v této úchvatné geotermální oblasti, okolní vrcholy hýří barvami, neuvěřitelná paleta barev je pastvou pro oči a rájem pro fotografy, ale hlavně jedinečným zážitkem, pěší turistika v okolí střediska (cca 4,5 hod.), návrat na ubytování.
6. den: výlet lodí k OSTROVŮM ZÁPADNÍCH MUŽŮ (trajekt cca 35EUR), návštěva jediného obydleného ostrova HEIMAEY, výstup na stále aktivní, jen lehce dřímající sopku ELDFELD, která v roce 1973 málem pohřbila životně důležitý přístav, rozhledy na celé souostroví, procházka kolem ptačích kolonií.
7. den: výlet na nejnavštěvovanější místa Islandu - THINGVELLIR - posvátné místo prvního parlamentu na světě, místo, kde můžete vidět, jak se od sebe odsunuje euroasijská a americká zemská deska (2-3 hod.), GEYSIR - otec všech gejzírů a jeho mladší kolega STROKKUR, který chrlí každých pár minut horký vodní sloupec do výšky až 20 m, GULLFOSS - nejkrásnější vodopád Islandu (procházka cca 1,5 hod.), zastávka ve SKÁLHOLTU, místě starého biskupství, náboženském a kulturním centru Islandu v minulosti. V podvečerních hodinách návštěva vyhlášených geotermálních lázní MODRÁ LAGUNA postavených uprostřed lávového pole a zásobovaných modravou vodou z nedaleké geotermální elektrárny.
8. den: přejezd na letiště a odlet zpět do Prahy.

Podobné zájezdy