Od Salzburgu k Jadranu na kole - Ciclovia Alpe Adria Radweg

Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně
žádný termín od 31. srpna 2024

Cena zájezdu

od 19 490 Kč


Ciclovia Alpe Adria Radweg (CAAR) je první dálková cyklotrasa z rakouského Salzburgu do italského Grada. Podél cesty budeme mít nepřeberné možnosti občerstvení a ochutnávek místních specialit. 420 km dlouhá cesta začíná v Rakousku, v Mozartově městě Salzburgu a prochází dvěma hřebeny Alp. Hlavní alpský hřeben NP Vysokých Taur projedeme vlakem. Po průjezdu Villachem vystoupáme na rakousko-italské hranice a na italskou stranu se dostaneme po tělese zrušené železniční tratě (Pontebbana). Desítky železničních tunelů a mostů pokrytých perfektním asfaltem a nalajnovanou cyklostezkou nás zavedou až pod Alpy. Závěrem projedeme Udine, hlavní město provincie Friuli-Venezia Giulia, a po cyklostezkách a vedlejších silničkách se podél antických vykopávek dostaneme až do cíle našeho putování, do přímořského letoviska Grada. Zde strávíme den relaxací a koupáním před návratem domů. Poznámka: Počet elektrokol na zájezdu je omezen. Elektrokolo musí... Celý popis

Od Salzburgu k Jadranu na kole - Ciclovia Alpe Adria Radweg

Termíny a ceny

květen 2024

25.05. - 03.06.2024 sobota - pondělí
snídaně autokarem
19 490 Kč
cena za 10 dní (9 nocí)

srpen 2024

31.08. - 09.09.2024 sobota - pondělí
snídaně autokarem
19 490 Kč
cena za 10 dní (9 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • 7x nocleh se snídaní v ***hotelech a penzionech ve 2lůžkových pokojích, doprava klimatizovaným autobusem s cyklovlekem, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 7 000 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí včetně storna zájezdu 750 Kč, přeprava elektrokola 1 000 Kč

    • Aktivní dovolená
    • Cyklistika

Popis zájezdu

Od Salzburgu k Jadranu na kole - Ciclovia Alpe Adria Radweg

Ciclovia Alpe Adria Radweg (CAAR) je první dálková cyklotrasa z rakouského Salzburgu do italského Grada. Podél cesty budeme mít nepřeberné možnosti občerstvení a ochutnávek místních specialit. 420 km dlouhá cesta začíná v Rakousku, v Mozartově městě Salzburgu a prochází dvěma hřebeny Alp. Hlavní alpský hřeben NP Vysokých Taur projedeme vlakem. Po průjezdu Villachem vystoupáme na rakousko-italské hranice a na italskou stranu se dostaneme po tělese zrušené železniční tratě (Pontebbana). Desítky železničních tunelů a mostů pokrytých perfektním asfaltem a nalajnovanou cyklostezkou nás zavedou až pod Alpy. Závěrem projedeme Udine, hlavní město provincie Friuli-Venezia Giulia, a po cyklostezkách a vedlejších silničkách se podél antických vykopávek dostaneme až do cíle našeho putování, do přímořského letoviska Grada. Zde strávíme den relaxací a koupáním před návratem domů.

Poznámka: Počet elektrokol na zájezdu je omezen. Elektrokolo musí být zaznamenáno do smlouvy o zájezdu formou příplatkové služby. Při nenahlášení do CK bude jeho přeprava zamítnuta.
Nabíjení elektrokol může být hotelem zpoplatněno.

Poznámka II: Sleva na dítě do 12 let 1200 Kč. Dětské ceny platí pro děti ubytované spolu se 2 dospělými osobami.

Náročnost programu: 40% zájezdu po šotolině, spíše pro trekové kolo

Stravování: snídaně

snídaně

Ubytování: hotel ***

7x nocleh se snídaní v ***hotelech a penzionech ve dvoulůžkových pokojích s vl. soc. zařízením.

Program zájezdu

1. den: odjezd v podvečerních hodinách z ČR do Rakouska.
2. den: ranní příjezd do SALZBURGU. První etapu začneme v hl. městě Salcburska, vydáme se proti proudu řeky SALZACH vstříc alpským hřebenům. Možnost zajížďky k zámkům Frohnburg, Hellbrunn atd., průjezd městem Hallein, vodopád Gollinger. Po málo frekventované silnici úzkou průrvou Pass Lueg na Werfen s hradem Hohenwerfen a největší ledovou jeskyní na světě Eisriesenwelt (jeskynní systém s délkou 42 km). Přes BISCHOFSHOFEN do městečka St. Johann im Pongau (67 km).
3. den: pokračování nad řekou Salzach do GIGERACH, asi 1,5 km dlouhým tunelem se dostaneme do údolí Gasteinertal, které střeží středověký hrad Klammstein. Pozvolným stoupáním údolím s malebnými alpskými vesničkami dojedeme do lázeňského městečka BAD GASTEIN. Vystoupáme na Böckstein, nejvyšší bod celé trasy (1 200 m n. m.), naložíme kola do vlaku, který nás proveze 8 371 m dlouhým tunelem skrze hlavní alpský hřeben do Mallnitz, odkud se prudkým klesáním serpentinami dostaneme do údolí MOLLTAL (47 km).
4. den: po proudu řeky MÖLL sestoupíme do horské vesničky Möllbrucke, napojíme se na DRAURADWEG (dálková cyklotrasa podél řeky Drávy). Projedeme městem SPITTAL AN DER DRAU s možností odbočky na Milstätter See. Dále nás cyklostezka povede podél řeky Drau jabloňovými sady až do historického města VILLACH (77 km).
5. den: proti proudu řeky GAIL začneme stoupat k italským hranicím, které překročíme u Maglern. Pozvolným stoupáním se dostaneme na vrchol druhého alpského hřebenu, k rozvodí u Camporosso, odkud budeme už klesat až pod Alpy do nížiny. U TARVISIO cyklotrasa najíždí na těleso zrušené železniční tratě. Perfektní nalajnovaný asfalt, mírný sklon, osvětlené tunely, staré drážní domky a nádraží, původní železniční mosty a úžasné horské scenérie okolo činí z této trasy opravdový cyklistický ráj (48 km).
6. den: PONTEBBANA, jak se jmenovala tato bývalá železnice, nás povede úzkým údolím říčky FELLA. Zastavme se na nádraží Chiusaforte, kde na nás dýchne duch staré železnice. V Pontebba překročíme bývalé rakousko-italské hranice (do r. 1918). VENZONE, staré město zbořené roku 1976 při zemětřesení, bylo nově postaveno dle středověké předlohy. Nyní je zde na každém rohu levandulový obchůdek (66 km).
7. den: s Alpami za zády se cyklostezka klikatí po místních silničkách tak, aby se vyhnula hlavním tahům. Budeme projíždět italské vesničky ukryté v lánech kukuřičných polí. Napojíme se na cyklostezku in@natura, která nás zavede do hl. města přímořské provincie Friuli - Venezia Giulia, do UDINE s desítkami renesančních a barokních paláců, zámkem a náměstím s lodžiemi (42 km).
8. den: poslední etapa nás zavede do opevněného města PALMANOVA na půdorysu devíticípé hvězdy. Monumentální bránou se dostaneme na hlavní náměstí Piazza Grande s korouhví a velkým chrámem. Nížinou dojedeme do AQUILEIA, bývalého římského přístavního města. Po tělese bývalé železnice dorazíme k hrázi přetínající lagunu, na jejímž konci se nachází vysněný cíl naší cesty, přímořské letovisko GRADO (58 km).
9. den: celodenní relaxace u moře, individuální projížďky na kole po pobřeží na MONFALCONE. Podvečerní odjezd přes Rakousko do ČR.
10. den: příjezd do ČR.

Podobné zájezdy