To nejlepší z Québecu + MONTRÉAL + TORONTO + NIAGARSKÉ VODOPÁDY (letecky z Prahy

Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně
1 termín od 24. září 2024

Cena zájezdu

od 79 990 Kč


Za francouzským šarmem do Kanady… Objevíte historické skvosty Québecu i působivý Montréal. Na Toronto pohlédnete skleněnou podlahou CN Toweru a Niagarské vodopády budete mít doslova na dosah! Projedete se lanovkou k Montmorencyho vodopádům, omrknete původní obydlí Huronů a okoštujete skvělé víno z ostrova Ile d´Orleans. Prožijte Francii v srdci Kanady a vychutnejte si krásu kanadské přírody se sklenkou vína – jako pravý cestovatel! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  malé... Celý popis

To nejlepší z Québecu + MONTRÉAL + TORONTO + NIAGARSKÉ VODOPÁDY (letecky z Prahy

Termíny a ceny

září 2024

24.09. - 02.10.2024 úterý - středa
snídaně letecky
79 990 Kč
cena za 9 dní

říjen 2024

01.10. - 09.10.2024 úterý - středa
snídaně letecky
79 990 Kč
cena za 9 dní

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Montréal a Toronto – Praha s přestupy
  • kabinové a odbavované dle pravidel pro přepravu zavazadel viz níže
  • transfer letiště – hotel – letiště
  • 7x ubytování v hotelech v Québecu, Montréalu a Torontu ve dvoulůžkových pokojích s vlastním soc. zařízením
  • 7x snídaně
  • doprava mezi městy Québec–Montréal, Montréal–Toronto
  • vstup do Domu guvernéra a do hotelu Frontenac v Québecu
  • průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)

Cena nezahrnuje

  • vstupní povolení ETA 250 Kč/ os., pokud nemáte v biometrickém pase platné vízum
  • fakultativní výlet na ostrov Ile d´Orleans a k Niagarským vodopádům
  • cestovní pojištění
  • MHD ve městech (cca 25 CAD)
  • vstupné na místě (cca 200 CAD)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 16 300 Kč

    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

Popis zájezdu

To nejlepší z Québecu + MONTRÉAL + TORONTO + NIAGARSKÉ VODOPÁDY (letecky z Prahy

Za francouzským šarmem do Kanady… Objevíte historické skvosty Québecu i působivý Montréal. Na Toronto pohlédnete skleněnou podlahou CN Toweru a Niagarské vodopády budete mít doslova na dosah! Projedete se lanovkou k Montmorencyho vodopádům, omrknete původní obydlí Huronů a okoštujete skvělé víno z ostrova Ile d´Orleans. Prožijte Francii v srdci Kanady a vychutnejte si krásu kanadské přírody se sklenkou vína – jako pravý cestovatel!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  malé kabinové zavazadlo o hmotnosti do 8 kg a max. rozměrech 55 x 35 x 22 cm, včetně držadla, postranní kapsy a kol (toto zavazadlo jde na palubu letadla)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg a o rozměrech, jejichž součet nesmí přesáhnout 157 cm (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Fakultativní výlet k Niagárským vodopádům

Dospělý 3200.00 Kč

Fakultativní výlet Wendake, Montmorencyho vodopády a Ile d´Orleans

Dospělý 3500.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa B Svět (100 Kč / den / osoba)
Slavia D - Travel High 2.0 + STORNO (174 Kč / den / osoba)
Slavia E - Travel OVERSEAS 2.0 + STORNO (250 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Odlet z ČR, přílet do Montreálu. Objednaným autobusem odjezd na hotel, následné ubytování a odpočinek po cestě.
2. den: Dnešek strávíme v kouzelném městě Québec. Prohlédneme si Citadelu včetně domu kanadského guvernéra. Poznáme Staré Město s nejstarší severoamerickou katedrálou a navštívíme hotel Frontenac, kde si můžeme dát zámeckou kávu. Dnes si představíme historické centrum města Québec, které je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO a které je jediným opevněným městem v Severní Americe. Při naší procházce městem s nezaměnitelným francouzským šarmem uvidíme místní Citadelu , kterou si prohlédneme také zevnitř včetně domu kanadského guvernéra. Z pevnosti se zároveň pokocháme nádhernými vyhlídkami na řeku sv. Vavřince pod sebou. Citadela je obklopena rozlehlým parkem Champs-de-Bataille , ve kterém se odehrála osudová bitva mezi kanadskými a francouzskými oddíly. Dále budeme pokračovat do Starého Města s katedrálou Notre-Dame-de-Québec , nejstarší severoamerickou katedrálou na sever od Mexika. V pozdním odpoledni navštívíme ikonický hotel Frontenac , přičemž si po prohlídce v hotelové kavárně můžete dát „zámeckou“ kávu. Jindy by vás bez toho, aniž byste byly hosty hotelu, dovnitř nepustili. Návrat na hotel s průvodcem či později individuálně.
3. den: Dnešní den bude patřit fakultativnímu výletu, v němž se snoubí příroda, historie i ochutnávka kanadských vín a javorového sirupu. V ranních hodinách vyrazíme na prohlídku poslední hurónské vesnice Wendake, kterou navštívíme s místním průvodcem. Pak přejedeme ke kouzelným vodopádům Chutes Montmorency , které jsou dokonce o třicet metrů vyšší než Niagarské vodopády. Odpoledne se seznámíme s malebným ostrovem Ile d´Orleans – projížďkou a několika zastaveními. Protože se nacházíme v Kanadě a navíc v úrodném kraji vinic, stavíme se na „javorové“ farmě , kde ochutnáme místní speciality. Na závěr dne se pak odměníme ochutnávkou místních vín u lokálních pěstitelů.  V podvečerních hodinách návrat do Québecu.
4. den: Čeká nás druhé největší město Kanady, francouzsky mluvící Montréal. Projdeme se přístavní čtvrtí, budeme obdivovat baziliku Notre Dame i nejstarší kanadskou budovu. Zájemci mohou navštívit ostrov, kde se konala výstava Expo 67. Poté, co vlakem či autobusem dojedeme do Montréalu , se ubytujeme a vyrazíme na prohlídku města. Prohlédneme si přístavní čtvrt Vieux Port u řeky svatého Vavřince, který je místem vzniku Montréalu a poté už budeme pokračovat do Starého města, jehož dominantou je bazilika Notre Dame , která se řadí k nejvýznamnějším historickým kanadským památkám. Při naší procházce uvidíme mimo jiné jednu z nejstarších kanadských budov , kterou je Starý seminář sulpiciánů zasvěcený mnichům, kteří kdysi koupili ostrov Montréal. Dále nám neunikne budova Justičního paláce , Nelsonův sloup postavený na počest vítěze bitvy u Trafalgaru, a dorazíme až ke Staré radnici a bývalé tržnici se stříbrnou kupolí a kolonádami Marché Bonsecours. Budeme moci obdivovat uličky Starého města nebo zájemci třeba také navštívit ostrov, kde se konala výstava Expo 67.  Ve večerních hodinách návrat na ubytování s průvodcem nebo individuálně.
5. den: Dopoledne ještě strávíme prohlídkou Montréalu a odpoledne nás čeká cesta do majestátního Toronta.  Dnes dopoledne si prohlédneme kopec Mount Royal , na kterém se nachází největší kostel na území Kanady, St. Joseph Oratory , dokončený v 60. letech 20. století.  Po obědě pak vyrazíme vlakem či objednaným autobusem do Toronta, kam dorazíme ve večerních hodinách. Bude následovat ubytování a nocleh.
6. den: Vyrazíme objevovat největší kanadské město, Toronto. Uvidíme Královskou kanadskou banku, kostel Nejsvětější trojice a projdeme se po náměstí Nathan Philips. Poobědváme u CN Tower a den zakončíme procházkou po nejdelší ulici Severní Ameriky. Naše poznávání Toronta začneme u vstupního nádraží do města, Union Station. Uvidíme impozantní budovu z 30. let a také budovu Královské kanadské banky , jejíž okna jsou potažena pravým zlatem.  Poté se přesuneme na náměstí Nathan Phillips Square , do pravého centra města, kde budeme moci obdivovat obrovské fontány, které stříkají více než 45 000 litrů vody za minutu. Neunikne nám budova Staré a Nové radnice ani půvabný kostel Nejsvětější trojice , patřící k nejstarším stavbám ve městě. Čas oběda strávíme nalezneme v blízkém okolí hlavní městské dominanty, věže CN Tower, nejvyšší budovy v Kanadě. Zájemci budou moci věž navštívit a užít si prosklený výtah i podlahu a nezapomenutelné vyhlídky . Vstupenky na CN Tower včetně oblíbeného obědového menu zajistí průvodce na místě. Na závěr dne se vydáme na Yong Street, nejdelší ulici v Severní Americe , na které mohou zájemci navštívit jeden z místních magnetů – obrovský obchodní komplex Eaton Centre se stovkami obchodů, desítkami restaurací a rozmanitými možnostmi zábavy.  Návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně ve večerních hodinách.
7. den: Dopoledne bude patřit fakultativnímu výletu k jednomu ze symbolů Severní Ameriky, Niagarským vodopádům. Poté se přesuneme do městečka Niagara-on-the-Lake, které je považováno za jedno z nejkrásnějších kanadských měst.  V brzkých ranních hodinách se vydáme objednaným autobusem na cestu k jednomu z nejznámějších přírodních zázraků světa, impozantním Niagarským vodopádům, ležícím na kanadsko-americké hranici. U Niagárských vodopádů, jimiž protéká nejvíce vody na světě, je celá řada atrakcí – plavba na lodích k vodopádům, cesta do nitra skály a pohled na padající vodopády z bezprostřední blízkosti, přejezd lanovkou přes řeku. Podle zájmu bude možno si některou z atrakcí vybrat. Individuálně si pak budeme moci projít turistické cesty vedoucí podél vodopádů a také se zastavíme na místě, kde lze sejít až k řece a pokochat se pohledem na průzračně čistou řeku. Poté se přesuneme do nedalekého městečka Niagara-on-the-Lake , ležícího na břehu Ontarijského jezera. Toto město bývá díky souboru budov z 19. století a malebné poloze označováno za jedno z nejkrásnějších kanadských měst. Projdeme si hlavní ulici Queen Street , na níž uvidíme budovu Staré lékárny z 19. století a historické obchůdky. Neunikne nám ani starý viktoriánský hotel Prince of Wales nebo zvonice postavená na památku obětem 1. světové války. Návrat zpět do Toronta v pozdních večerních hodinách.
8. den: Dopoledne individuální volno v Torontu, které je možné využít k návštěvě muzeí nebo k nákupům. Večer odlet do ČR.  Dopolední volný čas nabízí možnost například k návštěvě Baťova muzea obuvi. Tomáš Baťa po své emigraci do Kanady přemístil vedení své firmy ze Zlína právě do Toronta, kde v roce 2008 také zemřel. V muzeu je vystaveno na 10 000 párů bot , včetně obuvi ze starověkého Egypta nebo bot Eltona Johna. Zájemci mohou navštívit také největší kanadské muzeum Royal Ontario Museum s rozmanitými exponáty nebo si k prohlídce vybrat jednu z mnoha uměleckých galerií. Zavítáme také do Čínské čtvrti , kde bude prostor na oběd, odpočinek a případné drobné nákupy. V odpoledních hodinách transfer na letiště v Torontu a odlet zpět do ČR.
9. den: Přílet zpět do Prahy.