Relax na plážích Malty + MODRÉ POKLADY OSTROVA + DOMOV PEPKA NÁMOŘNÍKA (letecky

Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně
2 termíny od 14. června 2025

Cena zájezdu

od 29 990 Kč


Tyrkysové moře objímající Maltu, Gozo, Comino… Pohoda a dokonalá společnost. Poznáte vyhlášené pláže Golden Bay či Ghajn Tuffieha Bay. Prozkoumáte tajemné chrámy v Mnajdře a Hagar Qim i svět Pepka námořníka. Valletta vás dostane. Zažijete plavbu na Trojměstí, k Blue Grotto či na ostrov Gozo. A ostrovní kuchyni neodoláte. Nové zážitky a odpočinek – zkuste dovolenou na Maltě! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm a max. hmotnosti... Celý popis

Relax na plážích Malty + MODRÉ POKLADY OSTROVA + DOMOV PEPKA NÁMOŘNÍKA (letecky

Termíny a ceny

červen 2025

14.06. - 21.06.2025 sobota - sobota
snídaně letecky
29 990 Kč
cena za 8 dní

září 2025

06.09. - 13.09.2025 sobota - sobota
snídaně letecky
29 990 Kč
cena za 8 dní

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • odvoz z Ostravy na letiště do Katovic či Krakova a zpět (u vybraných termínů navíc VIP vyzvednutí u domu)
  • letenka Katovice/Krakov – Malta – Katovice/Krakov včetně letištních tax (s případným přestupem)
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště – hotel – letiště
  • 7x ubytování
  • 7x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné: cca 400 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • příplatek za polopenzi: 5 200 Kč/os./pobyt
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 9 600 Kč

    • Poznávací zájezdy

Popis zájezdu

Relax na plážích Malty + MODRÉ POKLADY OSTROVA + DOMOV PEPKA NÁMOŘNÍKA (letecky

Tyrkysové moře objímající Maltu, Gozo, Comino… Pohoda a dokonalá společnost. Poznáte vyhlášené pláže Golden Bay či Ghajn Tuffieha Bay. Prozkoumáte tajemné chrámy v Mnajdře a Hagar Qim i svět Pepka námořníka. Valletta vás dostane. Zažijete plavbu na Trojměstí, k Blue Grotto či na ostrov Gozo. A ostrovní kuchyni neodoláte. Nové zážitky a odpočinek – zkuste dovolenou na Maltě!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm a max. hmotnosti 10 kg patří na palubu letadla

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg a rozměrech 158 cm, tj. součtu jeho délky, šířky a hloubky, bude odbaveno do podpalubí


Rozměry jsou uváděny včetně držadla, postranní kapsy a koleček.

Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

večeře o třech chodech vč. nápoje – nutno objednat den dopředu
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Po příletu na Maltu se přesuneme na hotel, kde strávíme celý náš pobyt. Po cestě nás čeká vytoužený středomořský odpočinek.  Odjezd z Ostravy na letiště do Katovic či Krakova – odvoz je v ceně zájezdu: u vybraných termínů navíc  VIP vyzvednutí u domu . Přílet na Maltu v podvečerních hodinách, transfer na hotel, ubytování.
2. den: Dovolená ve Středomoří je tady… Užijeme si pláže zátoky Mellieha Bay a pohodu si zpestříme gurmánskými zážitky. Vyzkoušet můžeme čerstvé saláty nebo maltskou národní specialitu.  Dopřejeme si klidnou snídani a vyrazíme na nedaleké  písečné pláže v zátoce Mellieha Bay . Sluníčko, lehounký vánek a vůně moře… Dobijeme baterky!  Zahálet na dovolené v jídle by byla velká škoda. Nebudeme váhat a vyzkoušet můžeme třeba  maltské národní jídlo či pečivo pastizzi . Pokud jste čekali, že obvyklým národním pokrmem na jídelníčcích jsou mořské plody, tak jste trochu na omylu. Ochutnáte totiž „národního“ králíka nejčastěji podávaného s brambory a rajčatovou omáčkou a bylinkami nebo špagety s králičí omáčkou.
3. den: Pokud dáte přednost plážím, vychutnáte si je i dnes. Pro zájemce je připraven výlet do Valletty. Projdeme se historickým centrem, krásnými zahradami a čeká nás i plavba na Trojměstí. Slunečné pláže, letní drinky a šumění vln budou i dnes samozřejmostí. Pro ty, kteří budou mít zájem vychutnat si ostrovní atmosféru v objetí památek, je připraven fakultativní výlet do hlavního města , které je jako celek zapsané na listině památek UNESCO . Pevnostními hradbami a bastiony obklopená  Valletta vám vezme doslova dech a naladí svou osobitou vůní. Překrásné kostely a paláce kontrastují s kouzelnými zahradami položenými vysoko na hradbách nad mořem. Uličky stoupají a klesají, ztrácí se mezi domy a paláci zdobenými malebnými dřevěnými arkýři a balkonky. Jsou to právě mnohé arkýře, které nemohou uniknout vaší pozornosti.  Město budeme mít možnost prozkoumat i z mořské hladiny na palubě lodi během plavby na protiležící Trojměstí , kde se původně usídlili maltézští rytíři. Trojměstí s pohnutou historií nabízí mnoho zajímavých míst, jako např. Národní námořní muzeum, které vzniklo přebudováním bývalé pekárny, nebo si zde užijeme nádherné výhledy na přístav Grand Harbour .
4. den: Pláže Golden Bay a Ghajn Tuffieha Bay patří k perlám ostrova a my se o tom dnes sami přesvědčíme. Naladíme se na odpočinek a lenošení. Vyzkoušet můžeme i jízdu na lyžích nebo parasailing. Pokud jste zvědaví na pláže Golden Bay či Ghajn Tuffieha Bay , které pojí i příjemná krátká procházka, neváhejte. Patří totiž k nejkrásnějším na Maltě. Tvrdí se, že na plážích Ghajn Tuffieha Bay můžete pozorovat nejúchvatnější západy slunce nad ostrovem.  Pohoda na lehátku nebo dovádění v mořských vlnách? Je to jen na vás. Navíc můžete vyzkoušet vodní atrakce a sporty, jako je jízda na lyžích či parasailing . 
5. den: Relax na pláži, křišťálové moře nebo skryté skvosty jihu ostrova. Čemu dáte přednost? Se zájemci prozkoumáme tajemné chrámy v Hagar Qim i Mnajdře. Nevynecháme ani jeskyni Blue Grotto. Můžete znovu nerušeně odpočívat nebo se chopit šnorchlu a nahlédnout pod hladinu Středozemního moře. Nebo se vydat fakultativně za novými zážitky na místa, kudy prošli Féničané, Řekové, Římané či Kartaginci . Prohlédneme si  monolitické chrámové komplexy v Mnajdře a Hagar Qim . V průběhu krátkého lodního výletu se pak pokocháme nevšední krásou filmaři oblíbené  jeskyně Blue Grotto .
6. den: Láká vás koupání v Modré laguně na ostrůvku Comino nebo na ostrově Gozo? Oba jsou nedaleko, krásné pláže si můžeme dopřát téměř po celý den.  Oba ostrovy jsou ideální pro osvěžující koupání i příjemné procházky. Stačí si jen vybrat… Lodí téměř od hotelu můžete vyrazit na ostrůvek Comino , známý tzv. Modrou lagunou s modrozelenou křišťálově čistou vodou. S průvodcem se také můžete vypravit na ostrov Gozo, jehož symbolem je dnes již do moře zřícené  Azurové okno , unikátní vápencová skalní brána. 
7. den: Na závěr si naplno užijeme moře i osvěžující koktejly. Pro ty, kteří chtějí i poslední okamžiky strávit objevováním nových míst, se nabízí fakultativní výlet do filmové vesničky Pepka námořníka.  Příjemným zpestřením odpočinku na středozemních plážích se může stát fakultativní výlet místním autobusem k tzv. Popeye Village , volně přeloženo   k vesnici Pepka námořníka. Vyrostla nad zálivem jako kulisa pro stejnojmenný film z 80. let. Slávy se film nedočkal, zato kulisy ve formě cca 20 malebných, až pohádkových domků ano. Dospělí si tady přijdou na své, stejně jako nadšené děti. 
8. den: Odlet zpět a návrat po dovolené do Ostravy.