To nejlepší z Marrákeše + ESSAOUIRA + POHOŘÍ ATLAS (letecky z Prahy)

Ubytování: hotel **** Doprava: letecky Strava: snídaně
1 termín od 9. listopadu 2024

Cena zájezdu

od 25 490 Kč


Evropa nebo Orient? Pohoda kaváren, ale i prastaré mediny, královské paláce nebo jízda na velbloudovi. Jedině v Maroku! S průvodcem, který je tu jako doma, nahlédnete do tajů tradiční přírodní medicíny i marocké kuchyně a nakoupíte na trzích v Marrákeši. Vydáte se do pohoří Atlas a objevíte i místa, o kterých se nepíše. Vsaďte na Maroko a prožijte perfektní dovolenou, na kterou se nezapomíná! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 30 x 20... Celý popis

To nejlepší z Marrákeše + ESSAOUIRA + POHOŘÍ ATLAS (letecky z Prahy)

Termíny a ceny

09.11. - 13.11.2024 sobota - středa
snídaně letecky
25 490 Kč
cena za 5 dní

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Marrákeš nebo Agadir – Praha se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo
  • transfer letiště – hotel – letiště
  • doprava dle programu
  • 4x ubytování v Marrákeši ve dvoulůžkových pokojích
  • 4x snídaně
  • celodenní výlet do pohoří Atlas
  • průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • vstup do památek a fakultativní výlet
  • bakšišné (40 EUR/os.)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 4 000 Kč

    • Pobytové zájezdy
    • Exotika

Popis zájezdu

To nejlepší z Marrákeše + ESSAOUIRA + POHOŘÍ ATLAS (letecky z Prahy)

Evropa nebo Orient? Pohoda kaváren, ale i prastaré mediny, královské paláce nebo jízda na velbloudovi. Jedině v Maroku! S průvodcem, který je tu jako doma, nahlédnete do tajů tradiční přírodní medicíny i marocké kuchyně a nakoupíte na trzích v Marrákeši. Vydáte se do pohoří Atlas a objevíte i místa, o kterých se nepíše. Vsaďte na Maroko a prožijte perfektní dovolenou, na kterou se nezapomíná!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 30 x 20 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo max. hmotnosti 12 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 000 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Essaouira

Dospělý 1690.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa B Svět (100 Kč / den / osoba)
Slavia D - Travel High 2.0 + STORNO (174 Kč / den / osoba)
Slavia E - Travel OVERSEAS 2.0 + STORNO (250 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

během dne možnost občerstvení na místech doporučených průvodcem

Program zájezdu

1. den: Po příletu nás čeká večerní atmosféra náměstí Jamaa el Fna. Odlet z Prahy do Marrákeše nebo do Agadiru (dle dostupných letových řádů) a následný přesun na hotel. Pokud nám to letový řád dovolí, užijeme si hned první den příjemnou procházku po čtvrti Gueliz se zastávkou na náměstí Muhammada V. a prohlídku (zvenku) mešity Koutoubia včetně jejích zahrad. Zakončením prvního dne bude podvečerní sledování koloritu unikátního marrákešského náměstí Jamaa el Fna.
2. den: Celodenní prohlídka Marrákeše, při které uvidíme paláce Dar el Pasha a Bahía, koželužny, berberskou lékárnu a seznámíme se s výrobou arganového oleje. Dnešní celodenní prohlídka Marrákeše začne u paláce Dar el Pasha, který sloužil rodině Glaoui během jejich správy města v 19. století. Dále pak navštívíme městské koželužny , ve kterých uvidíme tradiční způsob opracování kůží. Naše cesta pak dále povede k paláci Bahía s nádherným nádvořím a zachovalým harémem a přes Židovskou čtvrť se dostaneme do hrobek královské dynastie Saádovců ze 16. století. V berberské lékárně nás zasvětí do tajů tradiční přírodní medicíny, ale i do marocké kuchyně a jejího koření. Dozvíme se také o způsobu výroby marockého zlata –  arganového oleje , jejž bude možné si zakoupit. Zbytek dne bude věnován nákupům na marrákešském barevném súku a oddychu u šálku dobrého mátového čaje na náměstí Jamaa el Fna .
3. den: Celodenní výlet do pohoří Atlas, návštěva vodopádu, projížďka na velbloudu, ochutnávka berberské kuchyně a návštěva zahrady Anima. Pohoří Atlas je nejvyšším v severní Africe a jeho zasněžené vrcholky lze vidět již z Marrákeše. Cestou do pohoří uvidíme tradiční berberské vesničky v údolí Ourika , kde se jídlo dosud vaří v hliněných tadžínech na uhlících. Zájemci se budou moci svézt na velbloudu či vystoupat k nedalekému vodopádu . Zde je nutné mít na nohou pevnou obuv, kolem vodopádu je mokro a vlhko. U řeky Ourika bude možné ochutnat speciality berberské kuchyně . Cestou do Marrákeše navštívíme rovněž pitoreskní zahradu Anima .
4. den: Fakultativní výlet do města Essaouira na pobřeží Atlantského oceánu, nebo volný den v Marrákeši. Ráno se vydáme zajímavou marockou krajinou na zvlněné pobřeží Atlantského oceánu, do malebného městečka Essaouira. Cestou se zastavíme u sadu argánovníků , které nerostou nikde jinde na světě. Prohlídku Essaouiry začneme v rybím přístavu , kde vystoupáme na vyhlídkovou věž, odkud budeme mít město jako na dlani. Dále pak projdeme podél hradeb na hlavní náměstí a uliček surfařů a hippies, kteří se tady před lety usadili. Zhlédneme rovněž rybí trh a Židovskou čtvrť , jejíž obyvatelé se kdysi věnovali výrobě filigránových šperků. Po prohlídce bude možné poobědvat čerstvé ryby a mořské plody nebo se projít po městské pláži. Poté návrat zpět na hotel. 
5. den: Návštěva zahrad Majorelle a Menara, poté odlet zpět do Prahy. Na závěr našeho pobytu v Marrákeši se podíváme do zahrady Majorelle , která patřila světoznámému módnímu návrháři Yves Saint Laurent. Cestou na letiště ještě zavítáme do  zahrady Menara , jejíž založení se datuje do období založení města Marrákeš. Procházku olivovým sadem zakončíme návštěvou oddychového pavilonu králů s výhledem na vodní nádrž a pohoří Atlas.  V odpoledních hodinách transfer na letiště v Marrákeši nebo Agadiru (dle dostupných letových řádů) a odlet zpět do Prahy .