Mauricius - Božský ostrov s bělostnými plážemi a výlety

Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: polopenze
3 termíny od 9. května 2024

Cena zájezdu

od 64 990 Kč


Mark Twain napsal, že Bůh nejdříve stvořil Mauricius, a pak teprve jako kopii ráj na zemi. Můžete sami posoudit, zda tato slova jsou pravdivá či ne. Určitě ale budete souhlasit, že jsou zde nádherné pláže se safírovým mořem, nádherná koloniální architektura, ale i botanická zahrada atd. My navštívíme západní i jižní část tohoto báječného ostrova, který nabízí jedny z nejhezčích pláží ostrova Mauricius. Ubytování je zajištěno v ***hotelu v blízkosti pláže, v pokojích s vlastním sociálním zařízením, klimatizací a bohatou polopenzí. Během pobytu objevíme pestrou paletu ostrovní kultury. Budeme se toulat uličkami městečka Port Louis, kde se budeme kochat velkým množstvím barev a vůní, nebo si uděláme procházku do stínů slavné botanické zahrady, která se tu nachází. Nesmíme ani opomenout unikátní část jižní části ostrova, kde budeme obdivovat nejvyšší vodopád či svaté jezero, nebo i Zemi sedmi barev. Po krásném dni ještě ochutnáme místní... Celý popis

Mauricius - Božský ostrov s bělostnými plážemi a výlety

Termíny a ceny

duben 2024

26.04. - 07.05.2024 pátek - úterý
polopenze letecky (Praha)
64 990 Kč
cena za 12 dní (11 nocí)

květen 2024

09.05. - 20.05.2024 čtvrtek - pondělí
polopenze letecky (Praha)
65 990 Kč
cena za 12 dní (11 nocí)

září 2024

18.09. - 29.09.2024 středa - neděle
polopenze letecky (Praha)
64 990 Kč
cena za 12 dní (11 nocí)

říjen 2024

10.10. - 21.10.2024 čtvrtek - pondělí
polopenze letecky (Praha)
64 990 Kč
cena za 12 dní (11 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenka vč. let. tax a poplatků v max. výši 24 000 Kč, transfer z/na letiště, 9x nocleh, 9x polopenze, výlety dle programu včetně dopravy, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • vstupné a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 11 000 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí vč. storna zájezdu do 35 000 Kč za 1 200 Kč, do 85 000 Kč za 1 950 Kč

    • Pobytové zájezdy
    • Exotika

Popis zájezdu

Mauricius - Božský ostrov s bělostnými plážemi a výlety

Mark Twain napsal, že Bůh nejdříve stvořil Mauricius, a pak teprve jako kopii ráj na zemi. Můžete sami posoudit, zda tato slova jsou pravdivá či ne. Určitě ale budete souhlasit, že jsou zde nádherné pláže se safírovým mořem, nádherná koloniální architektura, ale i botanická zahrada atd. My navštívíme západní i jižní část tohoto báječného ostrova, který nabízí jedny z nejhezčích pláží ostrova Mauricius. Ubytování je zajištěno v ***hotelu v blízkosti pláže, v pokojích s vlastním sociálním zařízením, klimatizací a bohatou polopenzí. Během pobytu objevíme pestrou paletu ostrovní kultury. Budeme se toulat uličkami městečka Port Louis, kde se budeme kochat velkým množstvím barev a vůní, nebo si uděláme procházku do stínů slavné botanické zahrady, která se tu nachází. Nesmíme ani opomenout unikátní část jižní části ostrova, kde budeme obdivovat nejvyšší vodopád či svaté jezero, nebo i Zemi sedmi barev. Po krásném dni ještě ochutnáme místní rum přímo v továrně s prohlídkou a výkladem. V severní části ostrova uvidíme nejsevernější maják a typickou koloniální stavbu. Dále zkusíme i výlet lodí na severní ostrovy, kde na nás čeká koupání či šnorchlování v nádherných pestrobarevných lagunách, nebo můžeme jen objevovat původní faunu a flóru. Ostrov Mauricius není jen ležení u fantastického moře, ale i krásné poznávací výlety po dechberoucí krajině. Po celou dobu pobytu i na výletech vás bude doprovázet náš zkušený průvodce.

Ubytování: hotel

hotel*** v blízkosti pláže na severozápadě ostrova Mauricius.

Program zájezdu

1. den: odlet z ČR.
2. den: přílet na MAURICIUS, transfer na hotel. Ubytování dle možností hotelu, procházka po krásné bělostné pláže v blízkosti hotelu, koupání, lenošení, večeře.
3. den: snídaně, celodenní výlet do botanické zahrady PAMPLEMOUSSES, která patří mezi jednoznačně nejkrásnější botanické zahrady ostrova a která byla založena již roku 1786. Můžete zde obdivovat nespočetné množství různých druhů rostlin, např. i obrovské vodní lekníny Victoria regia pocházející z Amazonie. Obrovské bílé květy této rostliny se rozevírají odpoledne a druhý den ráno, když se zbarví dorůžova, umírají. Dále jsou zde stromy stovky let staré, dekorativní zlaté bambusy a mnoho druhů palem, fíkovníky, ebenové stromy, mahagonové stromy a další zajímavé dřeviny. Při zpáteční cestě se ještě zastavíme u nejhezčího zámku celého ostrova LABOURDONNAIS, který byl dokončen roku 1859 a je jednoznačně nejpůvabnější ukázkou koloniální architektury, který byl nedávno celý zrekonstruován. Příjezd na ubytování, večeře.
4. den: snídaně, celodenní fakultativní lodní výlet k ostrovu, kterému se přezdívá dělostřelcův klín - COIN DE MIRE, dále až do laguny ILE PLATE, kde budeme mít dost času na šnorchlování nebo lenošení na překrásných bělostných pláží. Můžeme i obdivovat zachovalou flóru i faunu na ostrově. Během plavby na velmi pohodlném katamaránu bude zajištěno zdarma občerstvení i výborný oběd.
5. den: snídaně, odjezd na výlet do NP BLACK GORGES, kde se projdeme kolem jediného mohutného vodopádu CHAMAREL, který padá z výšky 95 m. Poté dojedeme ještě na prohlídku unikátní místní zajímavosti, kterou je ZEMĚ SEDMI BAREV, kde se země zbarví dle slunečního svitu do pestré palety barev. Dále navštívíme i palírnu rumu s možností ochutnávky velmi zajímavého mauricijského rumu. Odjezd zpět na ubytování, večeře.
6. den: snídaně, celodenní volno u moře, večeře. Fakultativně možnost pronájmu kol a cyklistické poznávání severozápadní části ostrova.
7. den: snídaně, odjezd na půldenní prohlídku PORT LOUIS, hlavního a největšího ostrova, kde se projdeme největším bulvárem města, navštívíme centrální trh se zachovalou atmosférou každodenního života místních s možností nákupu neuvěřitelného exotického ovoce či zeleniny, návštěva hinduistického chrámu Kaylasson, který je klenotem národního dědictví Mauricia, poté přejedeme do bývalého koloniálního města MOKA, kde si nenecháme ujít prozkoumání kreolského sídla EUREKA. Přesun na hotel, večeře.
8. den: snídaně, celodenní volno u moře, večeře.
9. den: snídaně, celodenní výlet do jižní části ostrova, kde se nejdříve stavíme u svatého jezera GRAND BASSIN nazývaného také Ganga Talao (nachází se v kráteru vyhaslé sopky). Jezero je považováno za nejposvátnější místo na Mauriciu. Hinduisté ho považují za posvátné jezero, ke kterému chodí uctívat boha Šivu. Poté se přesuneme ještě na prohlídku nejlepší čajové plantáže na ostrově BOIS CHERI TEA FACTORY, kde se nejen dozvíme historii čaje na Mauriciu, ale čaj i ochutnáme a případně můžeme nakoupit. Přejezd zpět na hotel, večeře.
10. den: snídaně, poslední den u moře, možnost fakultativní plavby lodí s proskleným dnem, kdy můžete pozorovat pestrobarevné živočichy nebo krásně zbarvené korály. Večeře.
11. den: snídaně, dle letového řádu odjezd na letiště a odlet domů.
12. den: přílet do ČR.

Podobné zájezdy