Bavorské poklady a Wolfgangsee

Ubytování: pension Doprava: autokarem Strava: snídaně
1 termín od 3. října 2024

Cena zájezdu

od 7 990 Kč 8 390 Kč


BERCHTESGADEN, KÖNIGSEE, ORLÍ HNÍZDO, HERRENCHIEMSEE, SOLNÁ KOMORA... Berchtesgadenský národní park a jeho okolí patří k nejkrásnějším alpským krajinám. Najdete zde nejen kouzelné výhledy, malebná lázeňská městečka, krásné hotýlky, ale i řadu historických skvostů. Velkým zážitkem je návštěva ostrovů v Chiemsee. Zájezd je doplněn v úvodu neméně krásnou krajinou okolí jezera Wolfgangsee - výjezdem na Schafberg, popř. na Zwölferhorn. Celý popis

Termíny a ceny

03.10. - 06.10.2024 čtvrtek - neděle
snídaně autokarem
Sleva 5% 8 390 Kč 7 990 Kč
cena za 4 dny (3 noci)

Informace o cenách

Slevy

  • first minute
  • MIMOŘÁDNÁ VELETRŽNÍ SLEVA 300 Kč - platí od 14. 3. do 20. 3.
  • Seniorská sleva 55+: 220 Kč (nesčítá se s jinými slevami)

Cena zahrnuje

  • 3x nocleh se snídaní – dvoulůžkové pokoje – 3* hotel
  • doprava
  • průvodce
  • povin. poj. CK

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj 1800 Kč (příplatek: 1800 Kč)
  • 3x bohatá večeře á 21 EUR (nutno objednat dopředu, platba na místě průvodci)
  • informace: doporučené vstupné 120 EUR

    • Poznávací zájezdy

Popis zájezdu

Bavorské poklady a Wolfgangsee

BERCHTESGADEN, KÖNIGSEE, ORLÍ HNÍZDO, HERRENCHIEMSEE, SOLNÁ KOMORA...
Berchtesgadenský národní park a jeho okolí patří k nejkrásnějším alpským krajinám. Najdete zde nejen kouzelné výhledy, malebná lázeňská městečka, krásné hotýlky, ale i řadu historických skvostů. Velkým zážitkem je návštěva ostrovů v Chiemsee. Zájezd je doplněn v úvodu neméně krásnou krajinou okolí jezera Wolfgangsee - výjezdem na Schafberg, popř. na Zwölferhorn.

Program zájezdu

1. den: Časně ráno odjezd přes Prahu a Dolní Dvořiště do Rakouska na okraj Salcburku Salcburku. Zde navštívíme zámek Hellbrunn s jeho „vodními hrátkami“. Slavný architekt Santin Solari ho postavil pro salcburského knížecího arcibiskupa Markuse Sittika jako letní rezidenci. Za 3 roky (1612 – 1615) byly v pozdně renesančním slohu postaven jeden z nejvelkolepějších zámků na severní straně Alp. Vodní hrátky jsou potom zábavou pro malé i velké. Množství pramenů, které tryskají z nitra Hellbrunnské hory na povrch země, využil Markus Sittikus pro pobavení svých hostů a baví dodnes. Od mechanického divadla přes jeleny chrlící vodu až po korunu tančící na tenkém vodním paprsku – hydraulické automaty ohromují svou originalitou a překvapivými efekty. Desítky fontán či v zemi skrytých vodních trysek totiž postříkají kolemjdoucí, a to ve chvíli, kdy to nejméně očekávají. Odjezd na nocleh.
2. den: Přírodní park Berchtesgaden – z parkoviště vyjedeme místním autobusem (jinak nelze) na Kehlstein po světoznámé horské silnici s 26% stoupáním a poté výtahem na vyhlídku do výšky 1834 m n m – na vrcholu stojí kamenná chata – „Orlí hnízdo“ (Hitlerova čajovna) s nádhernými výhledy. Historický vrchol Kehlstein se začal budovat r. 1936 na úpatí Obersalzbergu a během 13 měsíců byla stavba silnice, tunelu i výtahu dokončena a tamější vládou předána Hitlerovi jako dar k jeho 50tým narozeninám. Potom přejedeme k smaragdově zbarvenému Královskému jezeru – Königsee s možností lodní projížďky k malebnému kostelíku sv. Bartoloměje. Popř. budete mít možnost navštívit vyhlášený Solný důl v Berchtesgadenu (V případě, že bychom to nestihli tento den, bylo by možno důl absolvovat následující den místo Frauen Inselu) nebo v podvečer budete relaxovat v slaných lázních Watzmann Therme. Kdo by se nechtěl koupat, mohl by absolvovat prohlídku Berchtesgadenu. Návrat na ubytování.
3. den: Ráno se vydáme na návštěvu jezera Chiemsee, které je obklopeno nádhernou horskou scenérií. Lodí dojedeme na Herrenchiemsee, Ludvíkův ostrov, kde se nachází jeden z jeho slavných zámků, který měl být vybudován jako replika Versailles. Jeho návštěva patří k velkým zážitkům. Užijeme si báječnou pohodu ostrova a potom můžeme pokračovat na vedlejší ostrov Frauen Insel (Ženský ostrov) s řadou uměleckých skvostů a rybářských usedlostí s mimořádnou atmosférou. Potom se vrátíme lodí do Prienu. Návrat na ubytování.
4. den: Dnes ráno opustíme hotel a vydáme se k jezeru Wolfgangsee. Zde si budete moci vyjet nejstrmější ozubnicovou železnicí v Rakousku na horu Schafberg (1.782 m) s nádhernými výhledy. Jízda trvá 40 minut, trasa měří 5,85 kilometrů a překonává přitom výškový rozdíl rovných 1190 metrů. Nahoře vás čeká nejkrásnější kruhové panorama jezerní oblasti Salzkammergut. Jezera Solné komory vám leží u nohou. Poté si prohlédnete starobylé romantické městečko St. Wolfgang, jehož dominantou je slavný kostel se světoznámým křídlovým oltářem Michaela Pachera. Projdete se malebnými uličkami, popřípadě se i projedete po jezeře třeba do střediska St. Gilgen nebo Strobl. Poté už se vydáme na zpáteční cestu do ČR.

Podobné zájezdy