Norské fjordy

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: chata Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Norské fjordy

Do přírodního ráje na sever Evropy, k pověstným fjordům, skalám a vodopádům.

Pojištění: zájezd zahrnuje povinné pojištění cestovní kanceláře ve smyslu zákona 159/99 sb.
Cena zájezdu nezahrnuje léčebné pojištění. CK GEOPS nabízí svým zákazníkům komplexní pojištění za příplatek. Jedná se o komplexní pojištění pojišťovny UNIQA, které zahrnuje balíček služeb obsahující: úrazové pojištění, pojištění storna, pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění léčebných výloh v zahraničí a pojištění zavazadel.
Číslo poj. smlouvy: 1360500328 tarif K5; kontakt na Europ Assistance: +420 296 333696
• pojištění léčebných výloh v zahraničí pojišťuje vzniklé náklady na léky, ošetření a hospitalizaci až do výše 5.000.000 Kč a pojištění asistenčních služeb do výše 5.000.000 Kč
• pojištění stornopoplatků souvisejících se zrušením cesty ze zdravotních důvodů: plnění maximálně do výše 80 % ze stornopoplatku, nejvýše však 15.000 Kč
• úrazové poj.: plnění za trvalé následky úrazu (max. 300.000 Kč), úmrtí (max. 150.000 Kč)
• poj. odpovědnosti za škodu při cestě do zahraničí: škoda na zdraví a věci 1.000.000 Kč
• pojištění zavazadel (při překonání překážky) do výše 10.000 Kč

Stravování: polopenze

5x snídaně a 4x večeře - z českých potravin formou české kempingové kuchyně. Na začátku stravování dostanou klienti od průvodce a kuchařky talíř, hrnek, misku, příbory, které budou mít na celou dobu pobytu. Toto nádobí doveze do Norska naše CK. Je nutno mít s sebou vlastní utěrku a mycí prostředky, protože nádobí si myje každý klient sám, v kempu není myčka na nádobí. Stravování je společné v jídelně, nádobí se umývá v umývárnách v jiné budově. Ke snídani bývají nejčastěji různé druhy pomazánek, džem, máslo, sýr, salám, paštika, pečivo, čaj, káva. K večeři se vaří klasická česká jídla (např. vepřové, knedlík, zelí, bramborová kaše s masem, apod.). K večeři je na závěr buchta, káva, čaj.

Stravování začíná 4. den programu snídaní. Ostatní stravování je vlastní. V chatkách je k dispozici el. vařič a lednička, ne vždy je k dispozici více nádobí, nádobí není k dispozici na tranzitním ubytování, vezměte proto s sebou ešus, příbor, hrnek.

Při nákupu potravin v Norsku je potřeba počítat, že jejich ceny jsou zhruba 2-3 x vyšší než u nás. Oběd vyjde (přepočítáno na Kč) na 600 - 800 Kč. Upozorňujeme, že v chatových osadách nejsou restaurace.
Orientační ceny potravin: chléb 1kg: 89–200 Kč, jogurt 200g: 20 Kč, voda 1l: 20 Kč, mléko 1l: 22–32 Kč, margarín: 25 Kč, Eidam 1kg: 162 – 186 Kč, jablka 1kg: 53 – 68 Kč, rajčata 1kg: 37 Kč.

Doprava: autokarem

autobusem s možností občerstvení (teplé i studené nápoje za Kč), klimatizací a DVD, trajekty
Odjezdová místa z Prahy: dle termínu stanice metra A – Strašnická, ul. V Olšinách, přes silnici ve směru z centra, autobusová zastávka, NEBO u hotelu Diplomat, stanice metra A Dejvická, Evropská ul.
Nástupní místa: ve všech termínech Praha a Teplice, dále: Plzeň v termínu 5.7. a 16.8.; Hradec Králové a Pardubice v termínech 21.6. a 23.8.; Brno v termínu 23.8.

Ubytování: chata

nekomfortní, jednoduché, ve 4-5 lůžkových chatkách (s patrovými postelemi) bez příslušenství, to je společné v samostatně stojící budově, kde je také nádobí. Nelze zajistit v případě přihlášení trojice, že budou ubytováni samostatně ve čtyřlůžkové chatě.
Ceny za půjčení lůžkovin jsou ve Skandinávii vysoké, doporučujeme vlastní spací pytel a polštář (popř. povlečenou deku)!

1x ubytování po trase mezi Göteborgem a Oslem,
5x ubytování v centru údolí Gudbrandsdalen (obec Dombas).

Požadavek na malou 2lůžkovou chatku nutno uvést na přihlášku při přihlašování, počet 2lůžkových chatek je omezen.

Toalety a umývárny se sprchami (placená teplá voda, doporučujeme cestou na ubytování rozměnit NOK na kovové mince - nutné jsou 10 NOK mince) jsou v samostatné budově.

Program zájezdu

1. - 2. den: 1.-2. den: odjezd z Prahy odpoledne (též Te, v některých termínech HK, Pa, nebo Pl nebo Br ), švédský GÖTEBORG
3. den: 3. den: hraniční Iddefjord, jezero Mjosa, LILLEHAMMER , sportovní centrum (ZOH), skanzen , údolí Gudbrandsdalen
4. - 5. den: 4.-5 den: nejdelší evropský pevninský ledovec Jostedalsbreen , ledovcový splaz Nigardsbreen, horami k nejdelšímu fjordu Sognefjord, divoké údolí Romsdalen, horolezecká stěna Trollů Trolltindan, výlet cestou Trollů Trollstigveien, město ALESUND (klenotnice secese), podél Romsdalsfjordu a Storfjordu
6. den: 6. den: údolím Ottadalen, vyhlídka Dalsnibba, nejkrásnější fjord Geiranger (UNESCO), LOM , dřevěný kostelík
7. - 8. den: 7.-8.den: údolí řeky Sjöa, pohoří Jotunheimen (Domov obrů), pěší túra na vyhlídku Besseggen nad jezerem Gjende (panoramatické výhledy), stará norská dřevěná architektura v městečku VAGAMO, norská metropole OSLO
9. - 10. den: 9.-10 den: KODAŇ , královský palác, Christianborg, Malá mořská víla, radnice, noční přejezd, příjezd do Prahy ráno CK si vyhrazuje právo drobných přesunů programu vzhledem k počasí