Peru - Pohodový týden u Machu Picchu s návštěvou Duhových hor

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Peru - Pohodový týden u Machu Picchu s návštěvou Duhových hor

Turistické putování po nejznámějších i méně navštěvovaných místech Peru, tajemným světem předkolumbovských civilizací i fascinujícím světem velehor, začíná přímo v srdci říše Inků, v Cuzcu, kde navštívíme především monumentální komplex Machu Picchu a fascinující Duhové hory (Rainbow Mountains). Ubytování je v centru v kvalitních hotelech s vlastním sociálním zařízením a s polopenzí, pro větší pohodlí jsou zajištěny dva vnitrostátní přelety. Provází PhDr. Pavla Teichmanová.

Program zájezdu

1. - 2. den: letecký přesun do LIMY (v případě potřeby tranzitní nocleh), přelet do CUZCA (UNESCO, 3 300 m n. m.) - aklimatizace, prohlídka města s křivolakými uličkami, koloniálními paláci a chrámy na inckých základech, Plaza de Armas, katedrála, Chrám Slunce a Zlatá zahrada Coricancha.
3. den: nás čeká celodenní túra po okolí Cuzca: skalní observatoř a svatyně slunovratů QENKO ("Labyrint"), mystický Chrám Měsíce (TEMPLO DE LA LUNA) s tradičním obřadem k uctění Matky Země a na závěr prohlídka monumentální incké svatyně SACSAYHUAMAN (3 600 m n. m.) tyčící se nad městem.
4. den: nejprve navštívíme incké posvátné prameny TAMBO-MACHAY (3 700 m n. m.) a strategickou strážní pevnost PUCA PUCARA, poté sjedeme do Posvátného údolí řeky Vilcanota a prohlédneme si incké středisko experimentálního zemědělství PISAQ (3 400 m n. m.) s chrámovým komplexem položeným vysoko v oblacích - čeká nás výstup s převýšením cca 200 m a poté sestup po strmých terasách (cca 600 m) do stejnojmenného tržního městečka s bohatou nabídkou tradičních výrobků.
5. den: minibusem přejedeme do Posvátného údolí řeky URUBAMBYA, kde si prohlédneme legendární nedokončený chrám OLLANTAYTAMBO s jeho neuvěřitelně obřími kvádry z růžové žuly a poté nastoupíme do turistického vláčku a přejedeme do Aguas Calientes neboli Machu Picchu Pueblo, kde se ubytujeme na 1 noc (cestujeme nalehko, velká zavazadla zůstávají v našem hotelu v Cuzcu). V podvečer se ještě můžeme vykoupat v místních léčivých termálních pramenech.
6. den: návštěva legendárních ruin paláců a chrámů MACHU PICCHU (UNESCO, 2 400 m n. m.), hned ráno výstup cca 600 výškových metrů po 2200 schodech na monumentální horu MACHU PICCHU (3 060 m n. m.) s dechberoucím panoramatickým výhledem na celý komplex s dominantou WAYNA PICCHU tyčící se nad ruinami, poté prohlídka celého magického komplexu Machu Picchu. Návrat turistickým vlakem a minibusem zpět do CUZCA.
7. den: nenáročná turistika na náhorní plošině ve výšce 3 300 metrů s výhledy na zasněžené andské vrcholky, kterým dominuje Nevado Verónica (5 682 m n. m.), návštěva záhadných kruhových inckých teras MORAY a fascinující solné pánve SALINERAS DE MARAS, kde stejně jako v minulosti těží místní rodiny pověstnou růžovou sůl v terasovitých solných jezírcích, v jejichž hladině se odráží ostré vysokohorské slunce - voda je důmyslným systémem rozváděna do jednotlivých jezírek úzkými kanálky.
8. den: časně ráno odjezd do Duhových hor VINICUNCA (RAINBOW MOUNTAINS) v masivu posvátné hory Ausangate (6 384 m) - tentokrát nás čeká výstup cca 560 výškových metrů náročný na aklimatizaci - budeme se pohybovat v nadmořské výšce okolo 5 000 m n. m. Putování kouzelnou krajinou velehor nás odmění nezapomenutelnými pohledy na neskutečně barevné horské svahy Duhové hory.
9. den: rozloučení s Cuzcem, nákupy tradičních výrobků na místních tržištích, přelet z Cuzca do Limy a odlet do Evropy.
10. den: návrat do ČR.