Polské zážitky vlakem

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: vlakem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Polské zážitky vlakem

Milujete dobrodružství, jedinečné zážitky, vlaky, lodě a neobvyklou krajinu mořského zálivu a jezer, pak je tento zájezd pro Vás. Lodě na kolejích Elblaským kanálem je vrcholným cestovatelským zážitkem.

Gdyně - Elblag - Malbork - Gdaňsk

Ubytování: hotel

Ubytování je zajištěno v hotelech ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy

Program zájezdu

1. den: Odjezd vlakem z Prahy do Ostravy, přestup na vlak do Katowic a dále nočním vlakem do Gdyně (možno připlatit lůžko ve vlaku).
2. den: Ráno příjezd do Gdyně (Gdynia), původně rybářská vesnice ze 13. století v Gdaňském zálivu (společně s Gdaňskem a Sopoty součást Trojměstí), dnes významný evropský námořní přístav Baltského moře, prohlídka historického centra, Pomořanské nábřeží, plachetnice Dar Pomorza a historická válečná loď- torpédoborec Blyskawica (součást muzea), procházka po dřevěném mole vybíhající 512 m do Baltského moře v přímořském letovisku Sopoty nebo koupání, výjezd lanovkou na nejkrásnější vyhlídkový bod Kamiena gora, variantně individuálně Akwarium Gdyňskie Mir na Jižním molu, v podvečer vlakem do letoviska Elblag, ubytování.
3. den: Snídaně. Elblag, jedno z nejstarším měst v Polsku u Vislanského zálivu (9. st., ve 14.st. významné hanzovní město, zničeno za 2. světové války, centrum obnoveno, čtvrť Elbínek, krásné náměstí s katedrálou, relaxační zóna podél nábřeží Elblaského kanálu), vyvrcholení cestovatelského zážitku: fakultativní výlet lodí na kolejích Elblaským kanálem po jezerech, kanálech, po trávě i po kolejích – světová zážitková rarita – technický zázrak - Unikátní technické zařízení z 19. století s jedinečným systémem na světě a památkou hydrografického umění - nejzajímavější plavební trať v Evropě. Loď překonává 99,5,m výškového rozdílu hladin dvou polských jezer pomocí pěti svážných drah, propustí, jezů, bezpečnostních vrat. Loď se pohybuje na vagonu speciálně k tomu upraveném, který s lodí jede po kolejích, vodou a trávou (cca 4 a půl hodiny). Návrat na ubytování.
4. den: Snídaně. Regionálním vlakem do města Malbork, křižácký hrad Malbork (UNESCO) - největší gotická a cihlová stavba na světě - gotická obranná tvrz vybudovaná řádem německých rytířů na konci 13.století na řece Nogat, prohlídka s místním průvodcem (3-4h, Podzámčí, Střední hrad a Vyšší hrad), vlakem do přístavu Gdaňs k, ubytování. Gdaňsk (UNESCO), jedno z nejkrásnějších evropských měst, staré hanzovní město, které kdysi vládlo celému Baltu, Královská cesta, Zlatá brána, Neptunova fontána, Zlatý palác, přístav, Stary Žuraw – symbol města, středověká stavba ze 14.století.
5. den: Snídaně. Vlakem do Varšavy , možnost oběda a nákupu dárků a odjezd mezinárodním vlakem EC do PPrahy, příjezd do Prahy večer. CK si vyhrazuje právo úpravy programu vzhledem k aktuálnímu vlakovému řádu.