Madeira a Azorské ostrovy

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Madeira a Azorské ostrovy

Jako novinku jsme pro vás připravili kombinovaný zájezd, který míří na nejkrásnější ostrovy Atlantského oceánu, které nabízí bujnou divokou přírodu, nádherné pobřeží, sopečné krátery, množství exotických rostlin, čajové plantáže i příjemné vycházky po přírodně zajímavých místech. Navštivte s námi ostrovy Madeira a souostroví Azory.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy. Přílet na Madeiru v pozdních hodinách.
2. den: Prohlídka hlavního města FUNCHALU . Hlavní třída s katedrálou Sé, kostel sv. Petra, přístav, park Santa Catarina, stará pevnost, zahrada Quinta Vigia, muzeum madeirského vína aj.
3. den: Výlet do zeleného srdce ostrova a poté přes planinu Da Serra až na samý severozápadní konec ostrova. První zastávka je na vyhlídce u hotelu ENCUMEADA, odkud se naskýtají jedinečné výhledy na rozeklané stěny kaňonu a vesnice SERRA D' AGUA. Následuje krátká procházka po levadě RABACAS, která je lemována bílými a fialovými kalokvěty. Poté následuje výrazná změna a přijíždíme na pustější náhorní plošinu PAÚL DA SERRA. Pěší vycházka na vyhlídku BICA DA CANA s úchvatným výhledem na kaňon a vesnici SAO VINCENTE. Druhá delší vycházka na plošině nás zavede ke kaňonu Janela, kde se přes RABACAL projdeme podél levady k vodopádu CASCATA DO RISCO. Den zakončíme v malebném středisku PORTO MONIZ, kde se zájemci mohou vykoupat v romantických přírodních bazéncích s mořskou vod.
4. den: Výlet na střechu ostrova k nejvyšším velikánům. Příjezd na vyhlídku PICO DO AREEIRO do výšky 1 805 m. Odtud se naskýtají úžasné výhledy i na nejvyšší horu Pico Ruivo. Pěší procházka na další vyhlídkový bod MIRADOURO NINHO DA MANTA („hnízdo káňat“). Přejezd do RIBEIRO FRIO, kde se nachází pstruží farma a odtud procházka po levadě na vyhlídku BALCOES („Balkóny"), která je považována za jednu z nejhezčích na ostrově. Po procházce pokračujeme autobusem na severní pobřeží ostrova, kde se zastavíme ve vesničce SANTANA proslavené typickými barevnými domky. Dále se vydáme přes vyhlídku PORTELA na východní cíp ostrova. Zastavíme na vyhlídkách výběžku SAO LOURENCO, zájemci se mohou vykoupat na jediné přírodní písečné pláži ostrova PRAINHA.
5. den: Tento den navštívíme divoký střed ostrova a rozeklané útesy jihozápadního pobřeží. Den začneme průjezdem do ještě nedávno těžko dostupného vnitrozemí na vyhlídku EIRA DO SERRADO, ze které je úžasný výhled na divoký kaňon, okolní hory a vesnici Curral das Freiras. Návštěva vesničky CURRAL DAS FREIRAS v centru hor, která dostala svůj název podle jeptišek schovávajících se zde před piráty. Dále navštívíme rybářskou vesničku CAMARA DE LOBOS, která uchvátila i Winstona Churchilla. Pokračujeme na pobřeží a vyjedeme na jeden z nejvyšších útesů v Evropě CABO GIRAO, ze kterého je nádherný výhled. Poté koupání na pěkné písečné pláži (s navezeným světlým pískem) CALHETA BEACH. Den zakončíme v mlýnu na cukrovou třtinu s možností ochutnání třtinového rumu.
6. den: Tento den je věnovaný romantice překrásných zahrad, které jsou lehko dosažitelné městskou dopravou nebo vyhlídkovými lanovkami. JARDIM BOTANICO – botanická zahrada se záplavou madeirských i exotických květin uspořádaných do působivých ornamentů. Odpoledne vrchol MONTE, ze kterého je nádherný výhled na Funchal i okolí, kostel Panny Marie s hrobkou rakouského císaře Karla I., JARDIM TROPICAL – rozsáhlá zahrada, kde řada tropických a subtropických rostlin lemuje potůčky, jezírka, exotické pavilony.
7. den: Přelet na Azorské ostrovy , na ostrov Sao Miguel .
8. den: OSTROV SAO MIGUEL – hlavní a největší ostrov Azor. Výlet k jezeru FURNAS, které je proslavené geotermálními jevy. Výlet od jezera „tropickou“ přírodou k vodopádu s poetickým názvem ROSES „vodopád růží“. Městečko FURNAS s možností koupání v přírodním termálním jezeru v nádherné botanické zahradě TERRA NOSTRA, termální oblast CALDERAS – fumaroly, termální jezírka. Další termální oblast přímo u jezera. Zde jsou i speciální otvory, využívající termální energii na vaření místních specialit. PICO DO FERRO – vyhlídka na jezero a celou oblast kráteru Furnas.
9. den: Výlet na západní část ostrova k jezerům LAGOA AZUL a LAGOA VERDE ležící v ohromném kráteru. Vyhlídka z hřebene na jezera a celý kráter, která patří k nejfotografovanějším na ostrově. Přesun na MIRADOURO DA VISTA DA REI. Pěší výlet po hřebeni kráteru, ze kterého jsou nádherné výhledy na hory obklopující jezera a na druhou stranu na Atlantický oceán. Sjezd do městečka SENTO CIDADES a přes hranu kráteru do MOSTEIROS, kde z pobřežní cesty jsou pěkné vyhlídky na lávové útvary a vlnobití Atlantiku.
10. den: Vyhlídka STA. IRIA – výhledy na mohutné útesy rozeklaného pobřeží. Oblast NORDESTE na severovýchodní straně ostrova, vyhlídka VISTA DOS BARCOS na působivý maják. Městečko NORDESTE s již pětisetletou historií. Upravené centrum, hlavní kostel, zajímavý most. Prohlídka čajové plantáže a továrny na zpracování čaje. Romantická zahrada RIBEIRA DOSCALDEIROES s tropickou vegetací a vodopády.
11. den: Jezero LAGOA DO FOGO položené v horách v centru ostrova. Výjezd na působivé vyhlídky na jezero a kráter. Při hezkém počasí sestup k jezeru. Zahrada CALDEIRA VELHA nacházející se v bujné vegetaci na úpatí hor s přírodními termálními jezírky, kde je možné se vykoupat. Město RIBEIRA GRANDE s pěkným centrem, vyhlídkou od hlavního kostela a malebnými uličkami. Hlavní město ostrova PONTA DELGADA s typicky bílým kostelem a domy na pěší zóně v centru.
12. den: Odlet do Čech.