Pohodový týden - Azorské ostrovy - zelený maják Atlantiku Sao Miguel

Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: polopenze
4 termíny od 28. května 2024

Cena zájezdu

od 49 990 Kč


Nejzápadnější výspa Evropy v Atlantském oceánu - to jsou Azorské ostrovy. Osamoceně ležící v cestě Golfskému proudu poskytují po staletí azyl všem mořským vlkům. Pojďte se s námi vydat na největší a nejznámější z nich - ostrov São Miguel - mnohými považovaný za poslední výčnělek bájné Atlantidy. Uvnitř rozeklaných vulkanických masivů se ukrývají mohutné krátery s průzračnými jezery a svahy porostlými koberci hortenzií. Pravým opakem dramatické horské krajiny jsou pak poklidné rybářské vesničky a osamocené pláže na pobřeží, které přímo vybízí k odpočinku. V rámci ceny zájezdu jsou zahrnuty veškeré vstupy, bohatá polopenze a navíc ještě tradiční místní oběd. Poznámka: Dle letového řádu může být 1 noc (první nebo poslední) na tranzitním hotelu v Lisabonu. Všechny části programu však budou naplněny. Poznámka II: Velikost skupiny max. 8 osob. V případě uzavření některé z turistických tras (Pico da Vara, atd.) bude připraven adekvátní... Celý popis

Pohodový týden - Azorské ostrovy - zelený maják Atlantiku Sao Miguel

Termíny a ceny

duben 2024

30.04. - 07.05.2024 úterý - úterý
polopenze letecky (Praha)
49 990 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

květen 2024

07.05. - 14.05.2024 úterý - úterý
polopenze letecky (Praha)
49 990 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)
28.05. - 04.06.2024 úterý - úterý
polopenze letecky (Praha)
51 990 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

červen 2024

18.06. - 25.06.2024 úterý - úterý
polopenze letecky (Praha)
49 990 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

červenec 2024

26.07. - 02.08.2024 pátek - pátek
polopenze letecky (Praha)
53 990 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

srpen 2024

13.08. - 20.08.2024 úterý - úterý
polopenze letecky (Praha)
55 990 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

září 2024

10.09. - 17.09.2024 úterý - úterý
polopenze letecky (Praha)
49 990 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)
16.09. - 23.09.2024 pondělí - pondělí
polopenze letecky (Praha)
49 990 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • letenka vč. let. tax a poplatků v max. výši 12 500 Kč, transfery z a na letiště, 7x ubytování v hotelu se snídaní, 7x večeře, 1x tradiční oběd (místní specialita), výlety dle programu, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • ostatní strava, fakultativní programy, vstupné mimo program a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 5 900 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí vč. storna zájezdu do 35 000 Kč za 560 Kč, do 85 000 Kč za 1 310 Kč

    • Pobytové zájezdy
    • Pobyty na horách

Popis zájezdu

Pohodový týden - Azorské ostrovy - zelený maják Atlantiku Sao Miguel

Nejzápadnější výspa Evropy v Atlantském oceánu - to jsou Azorské ostrovy. Osamoceně ležící v cestě Golfskému proudu poskytují po staletí azyl všem mořským vlkům. Pojďte se s námi vydat na největší a nejznámější z nich - ostrov São Miguel - mnohými považovaný za poslední výčnělek bájné Atlantidy. Uvnitř rozeklaných vulkanických masivů se ukrývají mohutné krátery s průzračnými jezery a svahy porostlými koberci hortenzií. Pravým opakem dramatické horské krajiny jsou pak poklidné rybářské vesničky a osamocené pláže na pobřeží, které přímo vybízí k odpočinku. V rámci ceny zájezdu jsou zahrnuty veškeré vstupy, bohatá polopenze a navíc ještě tradiční místní oběd.

Poznámka: Dle letového řádu může být 1 noc (první nebo poslední) na tranzitním hotelu v Lisabonu. Všechny části programu však budou naplněny.

Poznámka II: Velikost skupiny max. 8 osob. V případě uzavření některé z turistických tras (Pico da Vara, atd.) bude připraven adekvátní náhradní program.

Program zájezdu

1. den: odlet do PONTA DELGADY, transfer na ubytování. Ubytování v hotelu, seznámení skupiny, večeře.
2. den: celodenní výlet do oblasti kaldery SETE CIDADAES, která je považována za jeden ze sedmi divů Portugalska. Túru (cca 3 hod., obtížnost 2) po hraně kráteru zahájíme výstupem na vyhlídku, ze které uvidíme na soustavu tamních jezer, oceán i pohádkovou krajinu ostrova. Pokračujeme kolem LAGOA AZUL s úchvatnými výhledy na nitro kráteru se smaragdovými jezery, koberci modrých hortenzií a stromových kapradin a vesničky v okolí jezer. Odpočinek ve městečku SETE CIDADES s možností procházky ke břehům jezera LAGOA AZUL a občerstvení v místní restauraci. Pokračujeme mikrobusem se zastávkou na vyhlídce ESCALVADO, odkud uvidíme strmé útesy s pozadím proslulého městečka MOSTEIRO. Na závěr projížďka tímto malebným městem a zastávka na "oceánském koupališti" - možnost koupání v "lagunách" vytvořených přílivem. Návrat na ubytování, večeře.
3. den: snídaně, celodenní výlet do živé vulkanické oblasti FURNAS. Túra (cca 2 hod., obtížnost 1) okolo jezera LAGOA DAS FURNAS. Návštěva místních aktivních solfatarů, kde shlédneme přípravu typického pokrmu COZIDO NAS CALDEIRAS (směs z masa či ryb a zeleniny) vařeného přímo v horké sopečné půdě, který pak ochutnáme v restauraci. Po obědě návštěva lázní Furnas proslulých svými 22 horkými prameny, a botanické zahrady TERRA NOSTRA s exotickou květenou, smaragdovými jezírky a mechem obrostlými sochami nymf. Možnost koupání v netypickém lázeňském bazénu s teplotou 39 °C. Při návratu do PONTA DELGADY zastávka na jediné evropské ČAJOVÉ PLANTÁŽI CHÁ GORREANA, kde budeme moci nahlédnout do výroby a také ochutnat a nakoupit místní produkty. Příjezd na ubytování, večeře.
4. den: snídaně, mírně odpočinkový den - snídaně, prohlídka PONTA DELGADY - hlavního města celého souostroví. Projdeme se křivolakými uličkami, navštívíme místní kostely převážně z přelomu 15. a 16. století, navštívíme místní botanické zahrady i parky a vystoupáme do staré kamenné věže s neopakovatelnými výhledy na celé město. Fakultativně možnost návštěvy místních muzeí. Odpoledne využijeme například pro návštěvu některé z nedalekých vyhlídek, jednoduchá procházka po pobřeží či koupání na vulkanické pláži. Návrat na ubytování, večeře.
5. den: snídaně, odjezd na celodenní výlet. Pěší túra (cca 4 hod., náročnost 2) vede přírodní rezervací z části podél levády (uměle vybudované koryto vody sloužící k zavlažování). Pastviny i bujná vegetace s řadou endemitů, nádherné výhledy na jižní pobřeží S. Miguel (Vila Franca do Campo a Ribeira da Praia) nás dovedou až na břehy kouzelného vulkanického jezera LAGOA DO FOGO (Ohnivé jezero), kde budeme moci pozorovat racky, kteří v době hnízdění mohou svá hnízda nekompromisně bránit proti zvířecím i lidským vetřelcům. Po závěrečném výstupu na vyhlídku budeme moci obdivovat toto malebné jezero obklopené sytě zeleným horským terénem a za ním přiléhajícím oceánem. Mikrobusem pokračujeme do pobřežního letoviska RIBEIRA GRANDE - krátká procházka městečkem s možností občerstvení v místních restauracích. Následuje zastávka ve výrobně místních ovocných likérů s ochutnávkou. Pozdní odpoledne pak strávíme v exotických lagunách CALDEIRA VELHA s možností koupání pod vodopády i v termálních pramenech (27-38 °C). Návrat na ubytování, večeře.
6. den: snídaně, odjezd na celodenní túru s výstupem na PICO DA VARA (1 103 m n. m. - nejvyšší bod ostrova, cca 4 hod., obtížnost 2). Cesta přírodní rezervací lemovaná cedrovým porostem i travinami vede přes plošinu GRAMINHAIS až na vrchol, odkud nás čekají panoramatické výhledy přes celý ostrov a širý oceán rozléhající se do všech světových stran. Za dobré viditelnosti uvidíme i na sousední ostrov SANTA MARIA. Na fascinujícím vyhlídkovém místě ALGARVIA pak dokreslí tu pravou atmosféru strmé útesy spadající do Atlantiku. Na závěr krátká procházka u vodních mlýnů a vodopádu RIBEIRA DOS CALDEIROS. Návrat na ubytování, večeře.
7. den: snídaně, individuální volno - nákupy suvenýrů, koupání v přístavním koupališti nebo na pláži. Kolem poledne pěšky do přístavu, kde nás místní odborníci seznámí s historií lovu velryb a s jejich pozorováním. Fascinující cca 4hodinová plavba na širý oceán (fakultativně, cca 55 EUR), při které budeme moci pozorovat nesčetné druhy delfínů a velryb. Výskyt velryb je v oblasti Azorských ostrovů velmi vysoký a lze spatřit 12-15metrové jedince. Mimořádným zážitkem pak jistě bude i možnost plavání s delfíny, kterých je zde nespočet (v případě příznivých podmínek). Návrat v pozdních odpoledních až večerních hodinách. Večeře.
8. den: snídaně (dle letového řádu případně formou balíčku), odlet do ČR.

Podobné zájezdy