To nejlepší z Madeiry + POBŘEŽNÍ PLAVBA LODÍ (letecky z Prahy)

Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně
3 termíny od 25. července 2024

Cena zájezdu

od 34 990 Kč


Zážitkový poznávací zájezd, během kterého uvidíte to nejzajímavější z Madeiry. Uvidíte místa, jejichž krása bere dech. Ochutnáte madeirské víno i místní rum, vykoupete se v lávových jezírkách, projdete se po divokém pobřeží São Jorge a užijete si kouzelnou plavbu podél pobřeží. Vychutnejte si s námi pohodovou ostrovní atmosféru a objevte skryté bohatství úchvatné Madeiry! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  malé kabinové zavazadlo o hmotnosti do 8 kg a max. rozměrech 56 x... Celý popis

To nejlepší z Madeiry + POBŘEŽNÍ PLAVBA LODÍ (letecky z Prahy)

Termíny a ceny

duben 2024

18.04. - 25.04.2024 čtvrtek - čtvrtek
snídaně letecky
34 990 Kč
cena za 8 dní
21.04. - 28.04.2024 neděle - neděle
snídaně letecky
33 990 Kč
cena za 8 dní
25.04. - 02.05.2024 čtvrtek - čtvrtek
snídaně letecky
34 990 Kč
cena za 8 dní

květen 2024

08.05. - 15.05.2024 středa - středa
snídaně letecky
33 990 Kč
cena za 8 dní
09.05. - 16.05.2024 čtvrtek - čtvrtek
snídaně letecky
34 990 Kč
cena za 8 dní

červenec 2024

25.07. - 01.08.2024 čtvrtek - čtvrtek
snídaně letecky
34 990 Kč
cena za 8 dní

říjen 2024

21.10. - 28.10.2024 pondělí - pondělí
snídaně letecky
33 990 Kč
cena za 8 dní
28.10. - 04.11.2024 pondělí - pondělí
snídaně letecky
33 990 Kč
cena za 8 dní

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Funchal – Praha se všemi poplatky
  • kabinové a odbavované zavazadlo
  • 7x ubytování v hotelu 3* ve 2lůžkových pokojích, popř. 3lůžkových
  • 7x snídaně formou bufetu
  • transfer letiště – hotel – letiště
  • transfer na výlety uvedené v programu
  • českého průvodce během všech výletů na Madeiře

Cena nezahrnuje

  • vstupné na místě
  • plavba lodí (dle počtu zájemců 20-30 EUR/os)
  • cestovní pojištění
  • případné přesuny veřejnou dopravou
  • doporučené kapesné: 350 eur/osoba
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 7 000 Kč

    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

Popis zájezdu

To nejlepší z Madeiry + POBŘEŽNÍ PLAVBA LODÍ (letecky z Prahy)

Zážitkový poznávací zájezd, během kterého uvidíte to nejzajímavější z Madeiry. Uvidíte místa, jejichž krása bere dech. Ochutnáte madeirské víno i místní rum, vykoupete se v lávových jezírkách, projdete se po divokém pobřeží São Jorge a užijete si kouzelnou plavbu podél pobřeží. Vychutnejte si s námi pohodovou ostrovní atmosféru a objevte skryté bohatství úchvatné Madeiry!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  malé kabinové zavazadlo o hmotnosti do 8 kg a max. rozměrech 56 x 45 x 25 cm, včetně držadla, postranní kapsy a kol (toto zavazadlo jde na palubu letadla)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg, max. délka jedné strany do 150 cm, součet tří stran do 250 cm (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

Během výletů se zastavuje na oběd v restauracích vytipovaných průvodcem a okoštujete tak tradiční madeirskou kuchyni
Na večeři doporučí průvodce speciality v okolních restauracích

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Funchalu, hlavního města Madeiry, poté transfer na hotel (doba transferu cca 35 minut).
2. den: Celodenní výlet za poznáním západní části ostrova . Dnes se seznámíme se západní částí Madeiry, kde se nad modrým Atlantikem tyčí ty nejvyšší útesy celého ostrova.Nejprve zamíříme  přes průsmyk Encumeada na náhorní plošinu Paul da Serra . Touto plání, v níž budeme často projíždět hustými mraky a vzápětí nad námi zase vykoukne azurově modré nebe, budeme směřovat až do pohádkového lesa Fanal. Zde se projdeme mezi nejstaršími vavříny na ostrově. Krásnými horskými scenériemi sjedeme  do malebného Porto Moniz,  kde bude dostatek času na oběd a pro otužilce i úžasné koupání ve skalních lávových jezírcích. Zpátky pojedeme pod útesy severního pobřeží s mnoha vodopády, zastávka u vodopádu Nevěstin závoj .
3. den: Celodenní výlet za poznáním východní části ostrova . Nejprve vyjedeme na třetí nejvyšší horu Madeiry,  Pico do Areeiro – 1818 metrů, odkud se otevírá úchvatný pohled na nejvyšší horu, okolní masívy a údolí . Lesní krajinou sjedeme do  Ribeiro Frio , kde jsou sádky pstruhů a možnost 45minutové procházky přes starý vavřínový les na krásnou vyhlídku Balcones. Další panoramata nás čekají na  mysu Garajau , kde se na útesech nad krásnou pláží tyčí  socha Ježíše  jako v Riu.
4. den: Prohlídka Funchalu, výlet do údolí jeptišek a ochutnávka tradičního špízu Espetada. Vypravíme se do centra starého města, na tržnici ochutnáme několik druhů exotického ovoce , ve vinařství Oliveiras okoštujeme madeirské víno . Podíváme se i na  radniční náměstí  a navštívíme  katedrálu Sé . Odpoledne výjezd na vyhlídku do  Údolí jeptišek , ochutnávka místních kaštanových specialit (likér, chléb, koláč). Cestou poobědváme v tradiční restauraci, kde dělají pouze masové špízy -  národní jídlo Espetada .
5. den: Trek na Sao Lourenco. Po snídani vyrazíme do přístavu Quinta do Lorde nedaleko Canicalu, nasedneme do motorových člunů , které nás po 20 minutách příjemné plavby podél pobřeží dovezou na Casa de Sardinha. Zde začíná pohodová procházka po nejvýchodnějším mysu Madeiry Sao Lourenco . Zdejší polopouštní krajina je naprostým kontrastem k dosud zelené Madeiře. Čekají nás krásné výhledy na rozbouřený Atlantik a barevné útesy . Trasa je nenáročná a dlouhá 3,5 km.  
6. den: Poznávání severní části ostrova. Ráno posedíme v kavárně s výhledem na runway, kde můžeme u portugalského koňaku pozorovat dramatická přistání letadel. Přesun na severní pobřeží  do Santany, proslulé typickými domky s doškovými střechami . Bude následovat  průjezd nedotčenou přírodou  minimálně navštěvovanou turisty, hodinová pobřežní procházka  do Sao Cristovao,  a relax v hospůdce s úžasným výhledem na severní pobřeží a oceán. Pokračujeme do malebné  vesnice Sao Vicente  a cestou zpět zastávka v proslulé  Taverna poncha  (vezměte si s sebou své vizitky :)).
7. den: Dnes navštívíme malebný přístav, další náhernou vyhlídku Paul do Mar, ochutnáme místní rum a koláč, vykoupeme se a na závěr dne poplujeme lodí podél pobřeží. Naši poznávací cestu zahájíme v rybářské osadě Camara de Lobos , kterou navštívil i sám Winston Churchill a při svém pobytu maloval zdejší přístav. Společně zavítáme do nejstaršího kostela na ostrově, malé rybářské kapličky, založené již v 15. století. Dáme si skleničku v místním vyhlášeném Poncha baru a autobusem pokračujeme na jihozápad. Projedeme pod vodopádem, projdeme se banánovou plantáží a ve vesnici Calheta ochutnáme místní rum a medový koláč v továrně na zpracování cukrové třtiny . Serpentinami poté vyjedeme na vyhlídku nad Paul do Mar , kde se občerstvíme výbornou kávou. Následně nás čeká návštěva poklidného městečka Ribeira Brava, důležité madeirské obchodní křižovatky . V městečku nahlédneme do kostela São Bento, v němž budeme moci obdivovat obrovské křišťálové lustry z Kamenického Šenova a zlacené dřevořezby. Odpoledne nastoupíme na loď, kterou se budeme plavit podél jižního pobřeží zpět do Funchalu . Cesta trvá asi 2,5 hodiny a během plavby je možnost spatřit delfíny či velryby. Je to jedinečný zážitek, který málokterý turista na Madeiře prožije.
8. den: Transfer na letiště,  odlet zpět do ČR .