Adventní Vídeň + SCHÖNBRUNN + HUNDERTWASSERHAUS (autobusem z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Adventní Vídeň + SCHÖNBRUNN + HUNDERTWASSERHAUS (autobusem z Prahy)

Pečené kaštany, klobásy se zelím, dortík Sacher, projížďka v kočáře… S průvodcem, který zná Rakousko lépe než místní, si vychutnáte sváteční lákadla i skrytá místa Vídně. Objevíte moderní část metropole, letohrádek císařovny Sissi či schönbrunnskou ZOO. A užijete si hned dvojitou porci vánočních trhů. Dopřejte si advent, na který se nezapomíná – prožijte kouzlo vánoční Vídně!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Zámek Schönbrunn

Dospělý 760.00 Kč
Dítě 560.00 Kč
Student 610.00 Kč

Donauturm

Dospělý 480.00 Kč
Dítě 300.00 Kč
Student 400.00 Kč
Senior 400.00 Kč
Jiný 400.00 Kč

Cestovní pojištění: Slavia A - Travel Standart + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus + STORNO (63 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive + STORNO (80 Kč / den / osoba)
Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu formou bufetu
během dne při prohlídce města bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení

Ubytování: hotel ***

3* hotel se snadným přístupem do centra Vídně
na pokojích jsou k dispozici ručníky, mýdlo, vysoušeč vlasů (dle typu hotelu)

Program zájezdu

1. den: Návštívíme pohádkové interiéry zámku  Schönbrunn s rozlehlým parkem a adventním trhem před zámkem. Odpoledne se podíváme k ikonickému Hundertwasserhausu s různobarevnou fasádou a nemineme ani moderní čtvrť Donau Insel. Odjezd z Prahy a Humpolce  v brzkých ranních hodinách.  Příjezd naším autobusem do  Vídně  k  zámku Schönbrunn. Zájemci mohou navštívit 40 reprezentativních i soukromých komnat oblíbeného  císařského letohrádku Františka Josefa I. a císařovny Sissi , vše s českým audioprůvodcem. V případě zájmu návštěva schönbrunnské ZOO proslavené zejména chovem medvíků Pandy, procházka  zámeckou záhradou  s Gloriettou či individuální dopolední program na   adventních trzích  na nádvoří před zámkem . Tyto trhy jsou velmi oblíbené pro svoji slavnostnější a kouzelnější atmosféru v bezprostřední blízkostí zámku.  Poté se přesuneme k Hundertwasserhaus, jednomu z nejznámějších děl rakouského architekta Friedensreicha Hundertwassera a jeho spolupracovníka Josefa Krawiny. Odpoledne nás autobus převeze na  ostrov Donauinsel , kde se projdeme kolem tzv.  UNO-City  (městečka OSN, jednoho ze čtyř, která se na světě nacházejí) a dojdeme až k  nejvyšší stavbě Rakouska – 252 metrů vysoké věži Donauturm . Zde bude možnost vyjet rychlovýtahem do vyhlídky ve výšce 150 metrů, odkud budeme moci vyjít do otáčející se kavárny a vychutnat si zde vídeňskou kávu a nádherný výhled na osvětlenou Vídeň. Večer přejedeme na ubytování, pro zájemce bude možnost dojet metrem do centra města a vychutnat si večerní atmosféru na vánočních trzích.
2. den: Dnes budeme pokračovat prohlídkou historického centra Vídně. Uvidíme barokní skvost Karlskirche, navštívíme svatoštěpánský dóm, projdeme se komplexem Hofburgu a na závěr si vychutnáme adventní trhy před vídeňskou radnicí. Po snídani nás čeká  prohlídka historického centra Vídně . Procházku začneme na náměstí  Karlsplatz , kde uvidíme barokní kostel Karlskirche, jehož architektem byl Johann Bernhard Fischer z Erlachu. Dále budeme pokračovat kolem budovy Státní opery, známého Hotelu Sacher a nákupní třídy Kärntner Straße až k jednomu z hlavních vídeňských symbolů – Dómu sv. Štěpána. Po prohlídce interiérů se projdeme po  pěší zóně Graben a nevynecháme ani  komplex  Hofburg  – bývalé sídlo císařské rodiny Habsburgů . Procházku zakončíme před  budovou vídeňské radnice, kde se konají  nejznámější vídeňské vánoční trhy . V rámci volna budete mít možnost vychutnat si atmosféru vánočních trhů např. i na  náměstí Maria-Theresien-Platz , zajít do některého z místních muzeí či galerií (Albertina , Hofburg, MuseumsQuartier  nebo interaktivní Time Travel) a samozřejmě ochutnat některou z vídeňských nebo rakouských specialit.  V podvečer odjedeme zpět do České republiky, návrat do Prahy kolem 23. hodiny.