Pěšky za krásami rakouských jezer

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Pěšky za krásami rakouských jezer

Podzimní slunce vychází nad horskými štíty masivu Dachstein, které se odráží na průzračné hladině rakouského jezera Wolfgangsee. Z dálky se ozývá cinkání zvonců krav, které se pasou na rozlehlých lukách. Nekonečné lesy protkané sítěmi babího léta, všude je tolik barev, z té krásy až oči přechází. Pozvolna stoupáte. S každým výškovým metrem se vám otvírá nový výhled na krajinu a vaše srdce plesá nad tou nádherou. Sedáte si do trávy a kolem vás vane svěží vítr. Toto a ještě mnohem více vás čeká na aktivním zájezdu do Rakouska.

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR, prohlídka centra města Linz A jsme zde, na naší první zastávce, v Linzi . Možná jste ještě nevěděli, že se toto elegantní město pyšní největším náměstím svého typu v Evropě. A že kostel Mariendom je největším kostelem v celém Rakousku, nebo že nejmodernější opera v Evropě je rovněž tady. A kdyby vás ani toto nepřesvědčilo, možná vás naláká ochutnávka typického koláče „Linzer Torte“. Ten si můžete dát v některé z místních kaváren. Po návštěvě města Linz odjezd do oblasti Solné komory a její krásy začnete poznávat u nejhlubšího rakouského jezera Traunsee . Projdete se po jeho nábřežní promenádě a přes dřevěný most se dostanete na ostrůvek se zámkem Ort. Poté odjezd a ubytování.
2. den: etapa č. 1: jezero Wolfgangsee a jezero Schwarzensee Naše poznávání krás jezer Solné komory je připravené ke startu. Dnešní pohodovou túru odstartujeme přímo v městečku   Wolfgangsee . Dojdete do lázeňského městečka Sankt Gilgen, ve kterém se narodila matka Wolfganga Amadea Mozarta . Tyto přepychové scenérie vás budou bavit. Symbióza hor, jezer a idylických vesniček je naprosto uchvacující. Na zpáteční cestě do místa ubytování (autobusem) navštívíte ještě menší jezero Schwarzensee .
3. den: etapa č. 2: Hallstättersee (Halštatské jezero) a městečko Hallstatt Další den našeho pohádkového jezerního putování je zde. Všichni milovníci magické přírody lemující vodní hladinu si přijdou na své. Tento den se vydáme na jednu z nejkrásnějších vycházek po východním břehu pátého největšího jezera Solné komory – jezera Hallstättersee . Půjdete od řeky Traun, která vytéká z jezera, po jeho východním břehu. Cestou můžete obdivovat městečko Hallstatt , které je usazené na protějším břehu jezera. Toto městečko také navštívíte. Po prohlídce Hallstattu se lodí vrátíte zpět na východní břeh jezera a budete pokračovat pěšky až do letoviska Obertraun, odtud se pak autobusem navrátíte do místa ubytování.
4. den: etapa č. 3: lanovkou na- Dachstein Krippenstein a město Bad Ischl Není nic krásnějšího než pohled na magické hory, které si spokojeně hoví v klidné krajině, pro kterou čas vlastně vůbec nic neznamená. Jste připraveni? Dnes se totiž vydáme dobýt jeden z rakouských vápencových masivů – Dachstein . Lanovkou vyjedeme až na samotný vrchol Krippenstein a nenecháme si ujít procházku k vyhlídkové plošině 5 prstů, které se nachází 500 m nad propastí. Pohledu z ptačí perspektivy se nic nevyrovná. Při zpáteční cestě na ubytování vás čeká zastávka v městě Bad Ischl, které bylo od druhé poloviny 19. století až do první světové války letním císařským sídlem.
5. den: etapa č. 4: jezero Gosausee A pokud jste se ještě dostatečně nenabažili z široké plejády jezer a neuvěřitelných výhledů, máme tu předposlední den našeho putování a pohodovou trasu vinoucí údolím kolem tří Gosausauských jezer. Kromě pohledů na jezera, či na ledovci utvářenou krajinu a rozeklaný vápencový hřeben Gosaukamm, se zde nabízí i jedna z top krajinářských scenérii rakouských Alp – masiv Dachstein (2996 m).  Tato oblast byla velikou láskou i ikonické císařovny Sisi. Magická jezerní hladina, nekonečné pastviny a alpští velikáni v pozadí je jeden z důvodů, proč jsme zde.
6. den: etapa č. 5: - po cestě zastávka u jezera Mondsee, odjezd do ČR Budíte se do spokojeného rána. Teď už přesně víte, jaké krásy ukrývá oblast Solné komory. Čas strávený zde ale využijete do poslední minuty. A tak ani dnes neuděláte výjimku a před zpáteční cestou do Prahy si ještě prohlédnete městečko Mondsee , jež se pyšní výstavními měšťanskými domy. Městečko leží na břehu stejnojmenného jezera, které díky své poměrně malé hloubce patří k nejteplejším a k nejvyhledávanějším rekreačním jezerům. Plejáda zážitků se uzavírá. Věříme, že jste plni pozitivní energie načerpané z přírody a vzpomínky ve vašich myslích zůstávají navždy. Ve večerních/nočních hodinách návrat do Prahy.
7. den: