Zahrady a zámky Rakouska

Víkendový poznávací zájezd do Rakouska míří do krásné oblasti Dolních Rakous, kde stojí slavné a hojně navštěvované památky - zámek Rosenburg, nádherné zahrady v Tullnu a Kittenberské zahrady. Celý popis

Termíny a ceny

24.05. - 26.05.2024 pátek - neděle
polopenze autokarem
5 590 Kč
cena za 3 dny (2 noci)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 2x ubytování
  • 2x polopenzi

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 135 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 1000 Kč)

    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Popis zájezdu

Zahrady a zámky Rakouska

Víkendový poznávací zájezd do Rakouska míří do krásné oblasti Dolních Rakous, kde stojí slavné a hojně navštěvované památky - zámek Rosenburg, nádherné zahrady v Tullnu a Kittenberské zahrady.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v časných ranních hodinách. První zastávkou je renesanční zámek ROSENBURG – úchvatný zámecký komplex okouzlí návštěvníky svými historickými sály a komnatami, vzácnými obrazy a starožitnostmi. Vrcholnou podívanou jsou každodenní přehlídky letů orlů, sokolů, výrů, supů a dalších dravců. TULLNSKÉ ZAHRADY – na ploše 50 ha se rozprostírá přes 40 vzorových zahrad vytvořených umnou rukou zahradníků. Na 30 metrů vysoké stezce korunami stromů, kam návštěvníci vyjedou výtahem, se otevře pohled na celý rozlehlý areál.
2. den: Zámek LAXENBURG – jeden z nejpůsobivějších zámeckých areálů v Evropě - Starý zámek, Modrý dvůr, rybník, v jehož středu se nachází romantický „Františkův hrad“, ve kterém prožil své líbánky císařský pár František Josef I. a Alžběta zvaná Sissi. PETRONELL-CARNUNTUM – významná památka Římské říše z počátku našeho letopočtu. Býval zde ohromný vojenský tábor a civilní město, dnes je zpřístupněna řada památek – ohromná Pohanská brána, amfiteátr s gladiátorskou školou, zrekonstruované objekty římského města (lázně, vily apod.). Při cestě na ubytování krátká zastávka u památníku bitvy NA MORAVSKÉM POLI.
3. den: Jako první navštívíme KITTENBERSKÉ ZAHRADY SNŮ – nejkrásnější expozice svého druhu v Rakousku, která útočí na všechny návštěvníkovy smysly. Naleznete zde zahrady s tajemnými a exotickými názvy jako je zahrada slunce, ohně, duhy nebo pokušení ale také zahrádku vodní, zdravotní, bylinkářskou a spoustu dalších. Další zastávkou bude historické městečko KREMS, procházka centrem. Návštěva zámku ARTSTETTEN – císařské rodinné sídlo a místo posledního odpočinku Ferdinanda d´Este, pohádkový zámek v renesančním stylu a krásný historický zámecký park. Návrat do Prahy ve večerních hodinách. POZNÁMKA: Pořadí jednotlivých míst může být změněno dle aktuálních možností prohlídek.