Tatarstán, samostatná republika uprostřed Ruska – letecký poznávací zájezd ****

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: letecky Strava: plná penze

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Tatarstán, samostatná republika uprostřed Ruska – letecký poznávací zájezd ****

KAZAŇ • BOLGAR • SVIJAŽSK • PO ČESKÝCH STOPÁCH V TATARSTÁNU

Doprava: letecky

Doprava do Kazaně je zajištěna leteckou společností ČSA

Předpokládaný letový řád (místní časy):

Praha - Kazaň 22:05-02:40+1

Kazaň - Praha 03:35-06:15


Časy letů jsou orientační. Závazné časy letů budou uvedeny v pokynech na zájezd, které budou zaslány zákazníkovi před odjezdem e-mailem nebo poštou.


V ceně letu je jedno odbavené zavazadlo na osobu o hmotnosti do 23 kg
a jedno příruční zavazadlo do 8 kg.

(Rozměry příručního zavazadla - max. 55x40x20 cm)

(Rozměry odbaveného zavazadla - součet jeho délky, šířky a výšky včetně držadel, postranních kapes a koleček nesmí přesáhnout 250 cm.)

Sdružování zavazadel (součet hmotností za více osob do jednoho zavazadla) není povoleno.

Program zájezdu

1. den: Pozdě večer odlet z Prahy (předpokládaný odlet 22:05 hod.), přílet do Kazaně, tranfer do hotelu, ihned po příjezdu ubytování.
2. den: Snídaně. Autobusová a pěší prohlídka města Kazaň , hlavního města Tatarstánu. Prohlídka Kazaňského Kremlu , památky UNESCO, jehož tisíciletá historie byla doložena nálezem zlatého dukátu českého krále Václava II. Návštěva jedné z největších evropských mešit Kul Šarif, která mírumilovně leží jen pár metrů od pravoslavného křesťanského Petropavlovského chrámu, který si také prohlédneme. Z Kremlu jsou panoramatické výhledy na část města a řeku Kazaňku, která se nedaleko vlévá do Volhy. Dále si prohlédneme čtvrť, kde mohli dle rozhodnutí cara bydlet tatarští obyvatelé, starou Tatarskou svobodu a kde se do dnešních dnů zachovaly dřevěné, jasnými barvami zdobené domy. Dále navštívíme Bogorodický klášter s kouzelnou ikonou Kazaňské matky Boží. Oběd bude v restauraci Tugan Avylym, která je součástí stylizované dřevěné tatarské vesnice. Zde se také zúčastníme interaktivního představení Tatarský kaljapuš (název tatarské čapky), kde se zábavnou formou seznámíme s tatarskou historií, zvyky a tradicemi. Večeře v hotelu.
3. den: Snídaně. Celodenní výlet do historického města Bolgar (190 km). Bolgar se nachází na levém břehu řeky Volhy, 30 km jižně od jejího soutoku s řekou Kamou. Nový most přes řeku Kamu ostatně cestou budeme přejíždět. Jedná se o starobylé město, památku UNESCO, s historií delší než tisíc let, původní hlavní město Tatarstánu, kam delegace z Bagdádu kdysi přinesla islám. Tudy procházely dávné karavany, zde se setkávali severní Vikingové se zástupci arabského kalifátu, evropské národy (Maďaři, Francouzi, Češi) s tehdejšími Volžskými Bulhary. Návštěva muzea bulharské civilizace, muzea, kde je umístěn největší tištěný korán na světě a starého bulharského hradiště. Oběd v muzeu chleba, interaktivním muzeu zemědělství a výroby chleba. Prohlídka Bílé mešity. Večeře v hotelu.
4. den: Snídaně. Výlet do města Svijažsk (60 km). Město s původem v roce 1551 leží na strově na řece Svijaga, těsně před jejím soutokem s řekou Volhou. Jedná se o památku UNESCO. Město bylo založeno jako pevnost carem Ivanem Hrozným, jako pevnost, kde by si jeho vojska, unavená pochodem z Nižního Novgorodu, mohla odpočinout a snáze pak dobýt pevnost Tatarů na místě dnešního Kazaňského Kremlu. Historie města je také svázána s první světovou válkou, zde se jí zúčastnily známé české legie. Navštívíme muzeum historie Svijažsku, Trojický chrám, Řemeslnou svobodu a zúčastníme se interaktivní hry Střelecká zábava – střelba z luku, kuše, hod kopím apod. Oběd v etnografickém muzeu pod otevřeným nebem Tatar Avyly. Jedná se o napodobeninu tatarské vesnice v předměstí Kazaně. Večeře v hotelu.
5. den: Snídaně. Autobusový výlet Kazaň očima Čechů. Navštíme ulici Baumana , pěší zónu v centru města, kde se také nachází budova ruské centrální banky. Sem car umístil ruské zlato před první světovou válkou a na zmizení jeho části se zřejmě podílely během ruské občanské války české legie. Ikona Česká láska v pravoslavném chrámu. Návštěva Národního muzea Tatarské republiky. Oběd na ulici Baumana v Domě tatarské kuchyně. Večeře s návštěvou malého pivovaru v hotelu Nogaj. Krátký odpočinek na pokojích.
6. den: V noci transfer na letiště a odlet do Prahy, přílet ráno (předpokládaný přílet 06:15 hod.).