Pohodový týden na kole - Slovinsko - Perla Julských Alp - Bled

Ubytování: hotel **** Doprava: autokarem Strava: polopenze
1 termín od 29. června 2024

Cena zájezdu

od 19 890 Kč


Poznáme asi nejkrásnější části Julských Alp s romantickými jezery, kouzelnými vodopády a tajemnými soutěskami. Trasy jsou vybrány s minimálním množstvím stoupání a vždy se najde možnost odpočinku, relaxace či občerstvení. Ubytováni jsme v ***hotelu v 2lůžkových pokojích se sprchou/WC, telefonem, sat. TV, minibarem. Poznámka: Dětské ceny platí pro děti ubytované spolu se 2 dospělými osobami. Při nedostatečné naplněnosti bude mít zájezd společnou dopravu s pěší variantou, která je koncipovaná tak, že si obě skupiny nebudou navzájem překážet. Poznámka II: Počet elektrokol na zájezdu je omezen. Elektrokolo musí být zaznamenáno do smlouvy o zájezdu formou příplatkové služby. Při nenahlášení do CK bude jeho přeprava zamítnuta. Svozy platí pouze pro pěší variantu zájezdu! Dětské slevy: 0 - 12 let: 2 000 Kč (děti ubytované se 2 dospělými). Celý popis

Pohodový týden na kole - Slovinsko - Perla Julských Alp - Bled

Termíny a ceny

29.06. - 06.07.2024 sobota - sobota
polopenze autokarem
19 890 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • 5x nocleh, 6x snídaně, 5x večeře, doprava klimatizovaným autobusem s cyklovlekem, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • vstupy (cca 45 EUR - lanovka, jízdenka na vlak, lodní lístek) a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 6 000 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí včetně storna zájezdu 560 Kč, přeprava elektrokola 1 000 Kč

    • Aktivní dovolená
    • Cyklistika

Popis zájezdu

Pohodový týden na kole - Slovinsko - Perla Julských Alp - Bled

Poznáme asi nejkrásnější části Julských Alp s romantickými jezery, kouzelnými vodopády a tajemnými soutěskami. Trasy jsou vybrány s minimálním množstvím stoupání a vždy se najde možnost odpočinku, relaxace či občerstvení. Ubytováni jsme v ***hotelu v 2lůžkových pokojích se sprchou/WC, telefonem, sat. TV, minibarem.

Poznámka: Dětské ceny platí pro děti ubytované spolu se 2 dospělými osobami.
Při nedostatečné naplněnosti bude mít zájezd společnou dopravu s pěší variantou, která je koncipovaná tak, že si obě skupiny nebudou navzájem překážet.

Poznámka II: Počet elektrokol na zájezdu je omezen. Elektrokolo musí být zaznamenáno do smlouvy o zájezdu formou příplatkové služby. Při nenahlášení do CK bude jeho přeprava zamítnuta.
Svozy platí pouze pro pěší variantu zájezdu!

Dětské slevy: 0 - 12 let: 2 000 Kč (děti ubytované se 2 dospělými).

Stravování: polopenze

6x snídaně, 5x večeře.

Ubytování: hotel ****

Ubytováni jsme v ***hotelu v 2lůžkových pokojích se sprchou/WC, telefonem, sat. TV, minibarem.

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR do Slovinska.
2. den: příjezd do Bledu, dopolední snídaně, ubytování dle možnosti hotelu. Okružní trasa kolem BLEDSKÉHO JEZERA s možností návštěvy ostrova BLEJSKI OTOK s kostelíkem, zastávka a prohlídka BLEDSKÉHO HRADU, zpět na ubytování (15-24 km), večeře.
3. den: snídaně, autobusem odjezd k nádherně položenému BOHINJSKÉMU JEZERU, krátký pěší výšlap k vodopádům SAVICA a zpět. Na kole sjedeme k jezeru. Cesta podél břehu nás zavede ke krásným kostelíkům v horském centru RIBČEV LAZ s možností občerstvení. Dále do vesničky STARA FUŽINA s muzeem pastevectví. Návrat do RIBČEV LAZ, setkání s autobusem a odjezd do hotelu (12 km). Pro zdatnější možnost prodloužení trasy malebným údolím podél řeky SAVA BOHINJKA do Bledu (37 km), večeře.
4. den: snídaně, autobusem do horského střediska KRANJSKA GORA, odtud po cyklostezce podél Sávy až k jejím pramenům. Kolem skokanských můstků vjedeme do údolí TAMAR s chatou pod vrcholem JALOVEC, sesednutí z kol a krátký výšlap k pramenům NADIŽE, zpět k hlavní silnici, dále na italské území k jezerům LAGO DI FUSINE pod hraniční horou MANGART a zpět k busu (25 km, max. ↑300 m), Pro cyklo nadšence možnost prodloužení trasy až do Camporoso a výjezd lanovkou na významné poutní místo MONTE LUSSARI s nádherným výhledem a zpět k busu (42 – 50 km, ↑650 m), večeře.
5. den: snídaně, odjezd busem do KRANJSKE GORY, na kole k jezerům JASNA, dále k autobusu do údolí s vesničkou MOJSTRANA. Možnost výjezdu k vodopádu PERIČNIK (17 – 26 km, ↑100 – 300 m). Pro cyklo nadšence navíc krátký výšlap (max.↑300 m) do sedla a sjezd. Klidným údolím podél říčky RADOVNA až do BLEDU na ubytování (47-35 km, ↑600 m), večeře.
6. den: snídaně, dnes bez kol - odjezd busem opět k BOHINJSKÉMU JEZERU, výjezd lanovkou k chatě VOGEL s nádherným výhledem na jezero a Julské Alpy, výstup (↑400 m) přes vrchol GLOBOKO na VOGEL (1 922 m n. m.), zpět k horní stanici lanovky, sjezd lanovkou k busu či pěšky do horského střediska RIBČEV LAZ, odjezd do hotelu, večeře.
7. den: snídaně, naložení zavazadel do autobusu, na kole od hotelu k nejznámější soutěsce Slovinska VINTGAR, kterou projdeme pěšky (tam a zpět cca 6 km), dále na kole k fotogenickému kostelíku s pozadím KARNSKÝCH ALP, zpět do BLEDU (15 km), naložení kol, poslední možnost koupání či jen relaxace na břehu jezera. Odjezd do ČR v odpoledních hodinách.
8. den: příjezd do ČR v ranních hodinách.

Podobné zájezdy