To nejlepší z Barcelony + BAREVNÝ SVĚT ANTONI GAUDÍHO (letecky z Prahy)

Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně
1 termín od 17. října 2024

Cena zájezdu

od 23 990 Kč


Originální Gaudího díla naživo… Připraveni? Objevíte mistrovu prvotinu, Casa Vicens. Budete obdivovat nádherný Palau Güell i interiéry Sagrada Familia. Projdete se po střeše slavného domu La Pedrera. Nevynecháte Parc Güell, užijete si výhledy z Montjuïcu a ochutnáte dobroty z tržnice La Boquería. Nechte se vtáhnout do Gaudího světa a poznejte živou kalánskou metropoli jako nikdy předtím! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm... Celý popis

To nejlepší z Barcelony + BAREVNÝ SVĚT ANTONI GAUDÍHO (letecky z Prahy)

Termíny a ceny

duben 2024

19.04. - 22.04.2024 pátek - pondělí
snídaně letecky
23 990 Kč
cena za 4 dny

říjen 2024

17.10. - 20.10.2024 čtvrtek - neděle
snídaně letecky
21 990 Kč
cena za 4 dny

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Barcelona – Praha se všemi poplatky
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště–hotel–letiště
  • 3x ubytování
  • 3x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 160 € (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 000 Kč

    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Popis zájezdu

To nejlepší z Barcelony + BAREVNÝ SVĚT ANTONI GAUDÍHO (letecky z Prahy)

Originální Gaudího díla naživo… Připraveni? Objevíte mistrovu prvotinu, Casa Vicens. Budete obdivovat nádherný Palau Güell i interiéry Sagrada Familia. Projdete se po střeše slavného domu La Pedrera. Nevynecháte Parc Güell, užijete si výhledy z Montjuïcu a ochutnáte dobroty z tržnice La Boquería. Nechte se vtáhnout do Gaudího světa a poznejte živou kalánskou metropoli jako nikdy předtím!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Parc Güell

Dospělý 330.00 Kč
Dítě 240.00 Kč
Senior 240.00 Kč

La Pedrera

Dospělý 770.00 Kč
Dítě 400.00 Kč
Student 560.00 Kč
Senior 560.00 Kč

Sagrada Familia (bazilika)

Dospělý 850.00 Kč
Student 800.00 Kč
Senior 700.00 Kč
Jiný 800.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně podávané formou bufetu
přes den možnost návštěvy množství restaurací a barů, případně fast food občerstvení a supermarketů

Program zájezdu

1. den: Po příletu do Barcelony se dopravíme na hotel a ubytujeme. V závislosti na čase příletu bude následovat procházka centrem města, při které se vydáme do gotické čtvrti, uvidíme Gaudího Palau Güell a den zakončíme u sochy Kryštofa Kolumba. V případě příznivého letového řádu naši prohlídku města začneme v nejstarší části Barcelony, v historické gotické čtvrti. Uvidíme katedrálu sv. Eulálie , zastavíme se na Králově náměstí (Plaça del Rei) , projdeme náměstím Sant Jaume, kde je vládní centrum Katalánska a kde v minulosti bylo centrum římské osady Barcino. Projdeme uličkou, která Pabla Picassa inspirovala k jeho prvnímu kubistickému dílu – Slečny z Avignonu . Odtud budeme pokračovat na Královské náměstí (Plaça Real) , které je jedním z nejkrásnějších náměstí v Barceloně. Tady uvidíme jedno z prvních děl Antoni Gaudího. Kousek od náměstí prochází rušná ulice Las Ramblas a tudy se také vydáme. Nejprve jen tuto ulici přejdeme, protože poblíž se nachází nádherný palác (Palau Güell) navržený Gaudím pro jeho obdivovatele a mecenáše Eusebi Güella . Poté se po Las Ramblas vydáme směrem k moři. První den ukončíme u sochy Kryštofa Kolumba, kde začíná promenáda kolem přístavu Port Vell a pokračuje až k plážím Barcelonety.
2. den: Tento den budeme věnovat prohlídce hlavních lákadel města. Dopřejeme si návštěvu Gaudího parku, projdeme se po Las Ramblas a zavítáme na proslulou tržnici La Boquería. Odpoledne nás čeká monumentální katedrála Sagrada Familia. Dnes navštívíme skvost mezi parky, jehož architektem opět není nikdo jiný než Antoni Gaudí. Parc Güell, který je pojmenován po architektově mecenáši, měl být původně rezidencí pro rodiny s vlastním náměstím, tržištěm a systémem kanalizací. Je odtud krásný výhled na město a moře. Najdete tu nejznámější Gaudího symbol – salamandr . Odtud se vydáme k prvnímu domu, který Gaudí postavil. Jedná se o dům Casa Vicens , který otevřel brány Gaudího obdivovatelům teprve nedávno. Nedaleko se nachází jedna z  hlavních barcelonských tříd Passeig de Gracia , kterou si z velké části projedeme. Kromě mnoha nádherných domů z přelomu 19. a 20. století, tu uvidíme dva nejznámější Gaudího domy  –  Casa Milà (La Pedrera) a Casa Batló . Poté už nás čeká největší katalánské náměstí Plaça Catalunya a další část promenády Las Ramblas. Tady se zastavíme na trhu La Boquería, kde najdeme pestrou směsici rozličných lahůdek typických nejen pro Katalánsko. V odpoledních hodinách navštívíme nejvýznamnější Gaudího stavbu, která je dodnes nedostavěná . Zkráceně se jí říká Sagrada Familia a všechny své návštěvníky udivuje netradičním vzhledem. Zde strávíme dostatek času, abyste si chrám mohli opravdu užít a prohlédnout.
3. den: Dnes si budeme užívat výhledy na Barcelonu z kopce Montjuïc a poté navštívíme Gaudího dům Casa Milà. Odpoledne bude prostor k návštěvě muzeí či dalších Gaudího staveb. Volný čas může každý využít dle vlastní představy. Dopoledne se vydáme na kopec Montjuïc, odkud je krásný výhled na město a přístav. Dolů sejdeme příjemným parkem a dojdeme až areálu, kde se konala Olympiáda v roce 1992. Tady se také nachází slavná Torre de Calatrava , komunikační věž pojmenovaná podle jednoho z předních španělských architektů. Odtud přejedeme zpět do historického centra města, kde budeme mít možnost navštívit dům Casa Milà (La Pedrera) , který se považuje za nejvýznamnější Gaudího dílo. Zbytek odpoledne bude volný. Lze ho využít k návštěvě dalších Gaudího staveb např. Casa Batló nebo Palau Güell, muzeí (Muzeum města Barcelony, Muzeum Pabla Picassa, Muzeum Joana Miró…), obrovského Aquaria a dalších zajímavostí, které Barcelona nabízí.
4. den: V závislosti na letovém řádu bude po snídani následovat individuální program. Zájemci mohou navštívit fotbalový stadion Camp NOU. Nabízí se také příjemná procházka po přístavu či k plážím. Poté se přesuneme na letiště a odletíme zpět do Prahy. Pro fanoušky fotbalu doporučujeme navštívit známý fotbalový stadion Camp NOU, který aktuálně prochází rekonstrukcí. Při návštěvě jeho muzea spatříte výstavu představující architektonický projekt s modely a audiovizuálními díly, které představují a vysvětlují všechny detaily toho, co bude novým domovem pro všechny fanoušky FC Barcelona. Na vzrušující proměnu stadionu FC Barcelona budete navíc shlížet z bodu Construction Viewpoint.  Pro ty, co fotbalu nefandí, tu je mnoho dalších možností, jak využít volné dopoledne. Třeba taková procházka do přístavu a k plážím, kde si můžete vychutnat poslední paprsky slunce této španělské metropole. Následovat bude odjezd na letiště a odlet zpět do ČR.