Švýcarské hory a termální lázně

Ubytování: pension Doprava: autokarem Strava: polopenze
1 termín od 8. července 2024

Cena zájezdu

od 15 990 Kč


Zájezd spojuje vycházky v krásné alpské přírodě s relaxací v termálních lázních pod alpskými velikány v jedné z nejhezčích částí Švýcarska – kantonu Wallis. Celý popis

Termíny a ceny

08.07. - 15.07.2024 pondělí - pondělí
polopenze autokarem
15 990 Kč
cena za 8 dní (5 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • doprava luxusním autobusem
  • 5x ubytování v penzionu (2lůžkové pokoje se sprchou a WC) s bazénem
  • 5x polopenze (česká kuchyně)
  • průvodce

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna nad 3000 m n.m. (příplatek: 570 Kč)
  • 5x balíček na oběd (příplatek: 500 Kč)
  • 1/1 pokoj (na ověření v CK, omezený počet) (příplatek: 2000 Kč)

    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

Popis zájezdu

Švýcarské hory a termální lázně

Zájezd spojuje vycházky v krásné alpské přírodě s relaxací v termálních lázních pod alpskými velikány v jedné z nejhezčích částí Švýcarska – kantonu Wallis.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Dopoledne příjezd do Švýcarska k Ženevskému jezeru. Zastávka v lázeňském středisku MONTREUX , vycházka podél jezera po krásné promenádě plné exotických rostlin k hradu CHILLON. Rhonským údolím na ubytování ve Walliských Alpách, středisku SAAS GRUND .
3. den: Výlet do dalšího krásného údolí Walliských Alp – údolí VAL D´HERENS, kde si u vesničky EUSEIGNE prohlédneme pozůstatek doby ledové – zemní pyramidy. Poté největší podzemní jezero v Evropě ST. LEONARD, kde se projedeme na lodičkách. Odpoledne navštívíme největší alpské TERMÁLNÍ LÁZNĚ LEUKERBAD . Areál se sestává z 10 termálních bazénů s vířivkami, masážními tryskami a dalšími atrakcemi s vodou teplou 28 - 42˚C. Ostatní se mohou projít k nedaleké propasti Dala a jezírku Majingsee.
4. den: Výlet do ZERMATTU . Odjezd do Täsche autobusem, odtud vláčkem do Zermattu a dále lanovkami k vyhlídkovým bodům na okolní „čtyřtisícovky“ (vyhlídková plošina GORNEGRAT 3 078 m dosažitelná zubačkou nebo MALÝ MATTERHORN 3 820 m dosažitelná kabinovou lanovkou).
5. den: Ráno odjezd přes Brig do údolí GOMSTAL a výjezd lanovkou na EGGISHORN do 2.926m, odkud se otevírá nejkrásnější výhled na největší alpský LEDOVEC- VELKÝ ALETSCHSKÝ - s délkou přes 23 km.Z mezistanice FIESCHEALP vycházka vysoko nad Rhonským údolím do BETTMERALP (cca 1,5 hod) a odtud lanovkou k autobusu. Odpoledne návštěva TERMÁLNÍCH LÁZNÍ BRIGERBAD , koupání v jeskyni s vodou teplou 42 st. nebo ve venkovních termálních bazénech. K večeru návrat.
6. den: Dopoledne návštěva jednoho z nejvýznamnějších středisek této oblasti SAAS FEE . Možnost výjezdu lanovkou a alpským metrem až do výše 3.500 m s fantastickým výhledem na celé okolí a až k Bernským Alpám z otáčivé restaurace nebo vyhlídkové terasy. Odpoledne pěší vycházka ze Saas Fee do Saas Grund po malebné „Kapličkové cestě“.
7. den: Dopoledne výjezd lanovkou ze SAAS GRUNDU na HOCHSAAS do výše 3100 m n.m., naučná cesta švýcarské čtyřtisícovky“. V poledne odjezd do Rhonského údolí a návštěva termálních lázní LAVEY-LES-BAINS (termální bazény vnitřní i venkovní, vířivky, masážní trysky). K večeru odjezd ze Švýcarska.
8. den: Příjezd do Prahy ráno / dopoledne.

Podobné zájezdy