Západ U.S.A. v jeepech- po cestách i necestách

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Západ U.S.A. v jeepech- po cestách i necestách

Unikátní zájezd postavený na bázi nejúspěšnějšího a nejpropracovanějšího zájezdu AMERICA TOURS – Západ USA – klasický okruh Vám nabízí kromě ohromného množství přírodních scenérií a velké rozmanitosti navštívených míst ještě pořádnou dávku adrenalinu: zájezd absolvujete v pronajatém voze SUV střední třídy /Chevy Equinox, Hyundai Tucson, Ford Escape a podobný/ jako řidič či spolujezdec !! Tomuto schématu je přizpůsoben itinerář – více navštívených míst – mnohdy nedostupných pro naše běžné vany, více prašných a nezpevněných cest. V každém voze jede jen posádka, která se zná a přihlásila se společně, průvodce má svoje vozidlo a je ve spojení s ostatními prostřednictvím vysílaček a pravidelných briefingů ráno, v poledne a večer. Jste dobrý řidič, manželská dvojice či rodina /max. čtyřčlenná/ a dobrodružná povaha ? Preferujete větší míru samostatnosti, ale přece jen chcete mít jistotu doprovodu ? Pak je tento zájezd určen pro Vás !!
Los Angeles – Hollywood – Beverly Hills – Santa Monica - San Diego – Yuma – Tucson – kaktusové rezervace – Sedona – Grand Canyon – Monument Valley – Mexican Hat – Goosenecks – Valley of Gods – Page - Lake Powell – Grand Staircase of Escalante – Bryce Canyon – Zion – Las Vegas – Hoover Dam – Valley of Fire – Údolí smrti – NP Sequoia a Kings Canyon – San Francisco – Monterey – Big Sur - Los Angeles
Minimální počet 6 osob
Během zájezdu urazíte cca 3.430 mil ( 5.480 Km )
Zájezd může být směrován opačně
K návštěvě USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem.

Program zájezdu

1. den: LOS ANGELES 20 mil / 35 km Odlet z Prahy do Los Angeles. Po příletu a uvítání na letišti průvodcem America Tours. Transfer do hotelu, ubytování. Po krátké instruktáži pak řidiči odjedou do půjčovny pro vozidla. Večer pak všechny čeká orientační meeting s průvodcem.
2. den: LOS ANGELES 60 mil / 100 km Dnes Vás čeká celodenní prohlídka Los Angeles a okolí. Přejeme našim řidičům, aby toto město s ohromným provozem zvládli!! Nejprve brzy ráno navštívíte Hollywood Boulevard se slavným Chinese Theatre, a poté se po Mulholland Drive přesunete do filmových studií Universal /vstup není v ceně, ale vřele doporučujeme/.Následně Vás čeká návštěva Griffith Observatory, a poté přejezd po Sunset Boulevard na Santa Monica Beach. Do hotelu se obvykle vrací každá posádka dle vlastního uvážení....
3. den: SAN DIEGO, YUMA 310 mil / 490 km Časně po ranním briefingu odjezd do San Diega. Orientační prohlídka centra města, kde společně navštívíte letadlovou loď Midway, a ostrova Coronado. Zde doporučujeme Vaší pozornosti zejména hotel Del Coronado, který sloužil jako exteriéry při natáčení slavného filmu "Někdo to rád horké". Pokračování cesty podél pohraničních hor s Mexikem do města Yuma v Arizoně. Po ubytování máte možnost relaxovat u hotelového bazénu a vychutnat horkou pouštní atmosféru. Večer společný briefing k programu následujícího dne.
4. den: NM ORGAN PIPE, TUCSON 360 mil / 570 km Putování krajem obřích kaktusů saguaro do města Tucson. Cestou návštěva malebného městečka Ajo a průjezd rezervací indiánů kmene Tohono O‘odham, návštěva národního monumentu Organ Pipe Cactus, kde absolvujete první "křest" na nezpevněných cestách hornatou pouští mezi jedinečnými kaktusovými poli. Po příjezdu ubytování v hotelu a pro zájemce návštěva "pohřebiště" letadel a muzea letecké techniky Pima Air Museum /vstup není v ceně/.
5. den: APACHE TRAIL, SEDONA, FLAGSTAFF 320 mil / 510 km Dnešní den bude bohatý na zážitky a namáhavý pro řidiče – cesta vede krajem jako vystřiženým z westernových příběhů. Uvidíte divoké kaňony porostlé kaktusy, jezera v horách, "město duchů"… V podvečer navštívíme městečko Sedona v kraji rudých skal, a poté se ubytujeme v hotelu ve Flagstaffu.
6. den: NP GRAND CANYON, PAGE 220 mil / 350 km Celodenní návštěva národního parku Grand Canyon!! Doporučujeme Vám nezapomenutelný fakultativní let letadlem nad Grand Canyonem nebo jeho alternativu helikoptérou, a návštěvu kina IMAX. Odpoledne průjezd podél terasy Grand Canyonu se zastávkami na vyhlídkách. Pokračování přes Painted Desert do Page, ubytování.
7. den: MONUMENT VALLEY, LAKE POWELL 330 mil / 530 km Odjezd do Monument Valley známého jako kulisa mnoha westernů. Sami projedete veřejnosti přístupnou část údolí po prašných cestách. Dále navštívíte slavný skalní útvar Mexican Hat a neskutečné meandry řeky San Juan ve státním parku Goosenecks, absolvujete také průjezd prašnými cestami napříč Valley of Gods – málo známou obdobou Monument Valley s naprostým minimem návštěvníků a jedinečnými skalními útvary. Pokračování krajinou rozervanou kaňony do místa ubytování.
8. den: NP CAPITOL REEF, NP BRYCE CANYON 180 mil / 290 km Dnes Vás čeká průjezd národním parkem Capitol Reef, oblastí Grand Staircase of Escalante se dostanete do státního parku Kodachrom Basin honosícího se unikátními kolmými skalními "tyčemi" a sloupy, poté do národního parku Bryce Canyon. Prohlídka parku do odpoledních hodin, závěrem návštěva Inspiration Point v Bryce NP – jedinečného místa za pozdního světla.
9. den: NP ZION, LAS VEGAS 260 mil / 410 km Odjezd do národního parku Zion, jednoho z nejkrásnějších národních parků USA. Prohlídka do odpoledních hodin, poté odjezd do Las Vegas, ubytování. Večer v centru města poznáte, proč je Las Vegas nazýváno hlavním městem nikdy nekončící zábavy!!
10. den: LAS VEGAS 15 mil / 25 km Celodenní volno v Las Vegas!! Můžete na vlastní pěst poznávat atrakce města, či relaxovat u hotelového bazénu. Prostě – užijte si Vegas podle svého !! Protože však "to pravé" poskytuje teprve noční rozzářené město, nabízíme Vám noční let helikoptérou nad rozzářeným nočním Las Vegas. Také Vám doporučujeme jedinečnou vodní show Le Reve v hotelu Wynn, dle našeho soudu nejlepší show v Las Vegas/obojí fakultativně/.
11. den: NP DEATH VALLEY, FRESNO 460 mil / 730 km Časně odjezd do národního parku Death Valley. Průjezd nejnižším a nejteplejším místem západní polokoule Vás přesvědčí, že tato pouštní oblast není mrtvou pustinou, ale má svoje kouzlo a zajímavou historii. V podvečer příjezd do města Fresno v Kalifornii, ubytování.
12. den: NP YOSEMITE 180 mil / 290 km Časně odjezd do národního parku Yosemite – perly mezi národními parky Kalifornie. Celodenní prohlídka nejzajímavějších lokalit Yosemitského údolí, pěší výlety k ohromujícím vodopádům, většinou spatříme i nějakého toho medvěda baribala... Ubytování ve večerních hodinách.
13. den: SAN FRANCISCO 230 mil / 360 km Časně odjezd do San Francisca. Po příjezdu do města absolvujete orientační okruh městem zahrnující největší atrakce a jedinečné vyhlídky na město – Golden Gate, Twin Peaks, Coit Tower, China Town, Lombard Street…, poté Vás pozveme na projížďku lodí po zálivu pod slavný Golden Gate a kolem ostrova Alcatraz /v ceně/. Do večerních hodin pak budete mít volno k prohlídce Fisherman´s Wharf – nejživějšího turistického místa San Francisca. Večer se sejdeme v hotelu na pobřeží Pacifiku v blízkosti San Francisca.
14. den: US-1, LOS ANGELES 450 mil / 720 km Celodenní putování po slavné pobřežní silnici číslo 1 do Los Angeles. Kromě bezpočtu fantastických přírodních scenérií navštívíte Santa Cruz, Monterey, Big Sur, San Luis Obispo, Santa Barbaru... do Los Angeles dorazíme v pozdních večerních hodinách.
15. den: LOS ANGELES, odlet domů 20 mil / 35 km Dle času Vašeho odletu poslední shopping v obřím outletovém mallu, odevzdání automobilů, transfer na letiště a odlet do Prahy, fakultativně odlet k pobytu na Havajské ostrovy.
16. den: Přílet do Prahy v dopoledních hodinách Váš zájezd ukončí.