To nejlepší z Belgie + KVĚTINOVÝ KOBEREC + WATERLOO (letecky z Prahy)

Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně
1 termín od 14. srpna 2024

Cena zájezdu

od 25 990 Kč


Pivo, belgické pralinky či sladké vafle nebo hranolky nejsou jediné  atributy, proč navštívit Belgii. Středověké Bruggy okouknete při projížďce říčními kanály a v Gentu se projdete po nábřeží Graslei a zkusíte navíc Gentský nos. V Antverpách se pověnujete umění a v Bruselu či Waterloo propadnete historii, kterou barevně zjemní květinový koberec na hlavním bruselském náměstí. Dopřejte si nové zážitky v Belgii! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o... Celý popis

To nejlepší z Belgie + KVĚTINOVÝ KOBEREC + WATERLOO (letecky z Prahy)

Termíny a ceny

14.08. - 18.08.2024 středa - neděle
snídaně letecky
25 990 Kč
cena za 5 dní

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Brusel – Praha se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště–hotel–letiště
  • cestu vlakem z Bruselu do Antverp, Brugg a Gentu
  • 4x ubytování
  • 4x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 200 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • fakultativní výlet do Waterloo
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 6 200 Kč

Popis zájezdu

To nejlepší z Belgie + KVĚTINOVÝ KOBEREC + WATERLOO (letecky z Prahy)

Pivo, belgické pralinky či sladké vafle nebo hranolky nejsou jediné  atributy, proč navštívit Belgii. Středověké Bruggy okouknete při projížďce říčními kanály a v Gentu se projdete po nábřeží Graslei a zkusíte navíc Gentský nos. V Antverpách se pověnujete umění a v Bruselu či Waterloo propadnete historii, kterou barevně zjemní květinový koberec na hlavním bruselském náměstí. Dopřejte si nové zážitky v Belgii!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 45 x 25 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo za příplatek 1 800 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Výlet do Waterloo

Dospělý 2400.00 Kč
Dítě 2200.00 Kč
Senior 2300.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

Snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu.
Během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení.
Poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích.

Ubytování: hotel ***

3* hotel v Bruselu, poblíž centra (s pěší dostupností) a vlakového nádraží (jako výchozí bod pro výlety do dalších měst).
Ubytování je s vlastním sociálním zařízením.

Program zájezdu

1. den: Přílet do Bruselu a hned odpoledne nás čeká prohídka města Brusel a jeho největších památek. Po příletu a ubytování se vydáme na prohlídku  „hlavního města Evropy“ – Bruselu. Naši prohlídku začneme v evropské čtvrti s těmi nejdůležitějšími budovami Evropské Unie. Společně navštívíme návštěvnické centrum evropského parlamentu, tzv. Parlamentarium, kde se dozvíme více o fungování této instituce. Poté se přesuneme ke Královskému paláci, odkud je celá země vedena. Reprezentační místnosti paláce momentálně prochází rekonstrukcí (rok 2024).  Přes Královské náměstí s reprezentativními budovami a Muzejní horu s nejvýznamnějšími bruselskými muzei dorazíme až do samotného srdce města, na náměstí Grand Place. Na něm mají návštěvníci města možnost jednou za dva roky obdivovat slavný Květinový koberec – velkolepou mozaiku z tisíců květin pokrývající celou plochu náměstí. Zájemci se mohou vyfotit u známé  sošky  „čurajícího chlapečka“   Manneken Pis a jeho protějšku   „čurající holčičky“ či před domy s komiksovými obrazy. Před návratem na hotel neopomeňte posezení v hospůdce u belgického piva, které jistě bude neopakovatelným zážitkem. V nabídce často naleznete i netypické příchutě či možnost degustačních pivních menu.  První den je primárně určen pro transfery a přesuny. Program může být přizpůsoben letovému řádu a situaci na místě. 
2. den: Celodenní výlet do středověkého Gentu a zajímavého města Antverpy. Po snídani se vydáme nejprve do středověkého Gentu. Bohatí měšťané byli k městu štědří a nechali postavit ohromné kostely, přepychové veřejné budovy, domy a paláce , nad nimiž dodnes stojíme v úžasu. Prohlédneme si centrum města s impozantní rezidencí flanderských hrabat, uvidíme také katedrálu sv. Bavona se světoznámým oltářem bratří Eyckových „Klanění beránku“, dominantní věž zvonice, radnici a nevynecháme procházku po nábřeží Graslei s cechovními domy dokonce až z 12. století . Na toulkách Gentem snad potkáme i Bellemana, městského zvoníka, který pečlivě patroluje hospody a vyhlašuje důležité novinky. Dopřejeme si zdejší výjimečnou cukrovinku zvanou  gentský nos . Odpoledne se vypravíme na výlet do Antverp, města Paula Rubense . Projdeme se na monumentální náměstí Grote Markt s bohatě zdobenými cechovními domy z 16. a 17. století, renesanční radnicí. Během prohlídky uvidíme největší a nejkrásnější sedmilodní katedrálu Panny Marie v Belgii. Před návratem, případně po návratu, do Bruselu ještě možnost posezení v hospůdce u belgického piva. V podvečerních hodinách návrat do Bruselu a volný večerní program. 
3. den: Dnes vyrazíme na celodenní výlet do romantického města Bruggy, kde se těště na projížďku lodí Benátkami severu.  V městě  Bruggy , jedno z nejkrásnějších měst Evropy , budeme obdivovat úžasné středověké centrum s magickou atmosférou. Během celodenní prohlídky navštívíme historické náměstí Markt s řadou štítových domů jako z pohádky, náměstí Burg s bazilikou Svaté krve, v níž je uchovávána nejposvátnější relikvie v Evropě – ampule údajně obsahující kapky Ježíšovy krve a vody, Justiční palác Gerechtshof nebo gotickou radnici Stadhuis a také bude možnost zhlédnout město z 83 metrů vysoké věže Belfried. Skutečnou perlu umění spatříme v gotickém kostele Panny Marie  – Michelangelovo sousoší Madony s dítětem vytvořené z bílého mramoru, tzv. Bruggská madona (jedno z mála Michelangelových děl nacházejících se mimo Itálii). Během individuálního programu bude možnost návštěvy muzea čokolády nebo případně muzea hranolek. Nevynecháme ani  projížďku lodí po kanálech.  Večer návrat do Bruselu.
4. den: Výlet s průvodcem na celý den do Waterloo. Případně volný program v Bruselu na návštěvy muzeí, ochutnávky piva či nákupy suvenýrů. Kdo by neznal slavné bojiště Waterloo , na kterém Napoleon vedl osudovou bitvu s britskými vojsky ? Waterloo se nachází pouze pár kilometrů jižně od Bruselu a jeho návštěva je působivým zážitkem, přibližujícím významné období evropských dějin. Ve vesnici zajímavé expozice , neunikne nám muzeum Musée Wellington v bývalém hostinci, kde soupeř Napoleona vévoda z Wellingtonu strávil poslední noc před bitvou. V Panorama de la Bataille zhlédneme působivý kruhový panoramatický obraz bitvy a po schodech vyjdeme také na tzv. Butte de Lion, „Lví pahorek“ , z nějž se naskýtá působivá podívaná na bojiště. V pozdních odpoledních hodinách návrat do Bruselu.
5. den: Se zájemci se dnes vydáme na okraj Bruselu, kde jsou v těsné blízkosti situovány dvě bruselské atrakce, světoznámé Atomium a park Mini-Europe. Atomium, jeden ze symbolů města, je 165 miliardkrát zvětšený model molekuly železa tvořený devíti navzájem propojenými koulemi o průměru 18 metrů, z nichž je 6 přístupných k prohlídce. V parku Mini-Europe vás provede krajinou Evropské Unie přes 300 zmenšenin . Bude jen na vás, které z těchto dvou lákadel navštívíte. Odpoledne návrat na hotel, transfer na letiště. Odlet do Prahy . Program v tento den může být přizpůsoben letovému řádu a situaci na místě.