To nejlepší z Bali + VULKÁN BROMO NA JÁVĚ + LEMBONGSKÉ OSTROVY (letecky z Prahy)

Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně
1 termín od 24. září 2024

Cena zájezdu

od 75 990 Kč


Tropický koktejl zážitků… Poznáte perly indonéských ostrovů a odpočinete si na nádherných plážích. Projdete se rýžovými políčky i uměleckým Ubudem. Uvidíte tanec Kecak a úchvatné paláce. Vyzkoušíte rituální očistu u vodního chrámu Tirta Empul i balijskou kuchyni. Stanete u kráteru sopky Bromo a užijete si Lembongské ostrovy. Exotika v každém okamžiku – dopřejte si Bali a Jávu! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 38 x 20 cm (celkový... Celý popis

To nejlepší z Bali + VULKÁN BROMO NA JÁVĚ + LEMBONGSKÉ OSTROVY (letecky z Prahy)

Termíny a ceny

24.09. - 06.10.2024 úterý - neděle
snídaně letecky
75 990 Kč
cena za 13 dní

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Denpasar – Praha včetně letištních tax (s jedním přestupem)
  • vnitrostátní letenka Denpasar – Surabaya včetně všech letištních tax (přímý let)
  • vnitrostátní letenka Jogdžakarta – Denpasar včetně všech letištních tax (přímý let)
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle pravidel pro přepravu zavazadel
  • transfery letiště – hotely – letiště
  • doprava mikrobusy během zájezdu
  • 10x ubytování v hotelu
  • 10x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • vstupní vízum: 35 USD (placeno na místě)
  • vstupné do památek
  • bakšišné
  • doporučené kapesné: cca 500 USD (z toho průvodce bude vybírat na vstupné + spropitné pro průvodce a řidiče na začátku zájezdu – 45 USD)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 12 300 Kč

    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

Popis zájezdu

To nejlepší z Bali + VULKÁN BROMO NA JÁVĚ + LEMBONGSKÉ OSTROVY (letecky z Prahy)

Tropický koktejl zážitků… Poznáte perly indonéských ostrovů a odpočinete si na nádherných plážích. Projdete se rýžovými políčky i uměleckým Ubudem. Uvidíte tanec Kecak a úchvatné paláce. Vyzkoušíte rituální očistu u vodního chrámu Tirta Empul i balijskou kuchyni. Stanete u kráteru sopky Bromo a užijete si Lembongské ostrovy. Exotika v každém okamžiku – dopřejte si Bali a Jávu!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 38 x 20 cm (celkový součet stran max. 114 cm) a max. hmotnosti 7 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 30 kg (toto zavazadlo bude odbavené do úložného prostoru)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Kooperativa B Svět (100 Kč / den / osoba)
Slavia D - Travel High 2.0 + STORNO (174 Kč / den / osoba)
Slavia E - Travel OVERSEAS 2.0 + STORNO (250 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

během dne i večera bude možnost stravování v restauracích či warungách (místní restaurace)

Ubytování: hotel ***

ubytování v tradičních příjemných hotelech

Program zájezdu

1. den: Dle letového řádu odlet z Prahy s jedním přestupem do Denpasaru.
2. den: Po příletu na Bali se dopravíme na hotel, kde se ubytujeme a odpočineme si po náročné cestě. V závislosti na čase příletu bude následovat společný program.  Přílet do jižní části Bali do města  Denpasar , které je správním střediskem celého ostrova a sídlem místní vlády. Objednaným transferem se společně přesuneme na hotel v oblasti Sanur, kde se ubytujeme. Sanur je vyhledávanou a oblíbenou oblastí na Bali. Především pro své krásné písečné pláže a atmosféru, která nás ihned hodí do pohody. Naše báječná dovolená může začít.
3. den: Po snídani vyrazíme prozkoumat legendární poloostrov na jihu Bali – Bukit. Cestou se zastavíme v hlavním městě, čeká nás největší plážové centrum a navečer ukázka tance Kecak. Dnes si prohlédneme hlavní město Denpasar a jeho Balijské muzeum , náměstí Puputan a pověstné trhy. Poté přejedeme do plážového centra Kuta, kde se projdeme a budeme pozorovat místní surfaře. Podvečer strávíme u chrámu Uluwatu z 11. století, který je postavený na 100 metrů dlouhých útesech nad Indickým oceánem. Na pozadí této divoké scenérie nás čeká divadelní představení balijského tance Kecak , který již téměř sto let vypráví příběh Rámájany, což je starověký indický epos. Jedná se o jedno z nejvýznamnějších děl indické literatury a určitě stojí za to představení vidět a zjistit, o čem vlastně toto dílo je. Návrat na ubytování v oblasti Sanur.
4. den: Dnes se vydáme do Ubudu… Po cestě navštívíme Královský palác Klungkung, chrám Pura Goa Lawah s netopýří jeskyní a kávové plantáže, kde vyzkoušíme cibetkovou kávu. Ráno nás čeká cesta na východní pobřeží ostrova. Po příjezdu na místo navštívíme legendární Královský palác Klungkung postavený v 17. století a zničený až za holandské okupace v roce 1908. V blízkosti paláce navštívíme památník rituální sebevraždy Puputan připomínající události od roku 1906, kdy se Holanďané pokusili o kolonizaci ostrova a stovky místních obyvatel se odmítly podvolit jejich nadvládě, a začala tak série rituálních sebevražd. Odtud pak budeme pokračovat k hinduistickému chrámu Pura Goa Lawah s netopýří jeskyní , jež údajně vede až k nejvyšší hoře ostrova Gunung Agung , která se tyčí v nadmořské výšce 3 031 metrů. Cestou do města Ubud navštívíme kávové plantáže . Kromě různých druhů káv a čajů budeme mít možnost ochutnat i nejdražší kávu na světě, cibetkovou kávu (v indonéštině kopi luwak), která má původ právě v Indonésii. V případě zájmu můžeme zajít i do dílny na výrobu dřevěných sošek, jež jsou na Bali oblíbeným suvenýrem cestovatelů. Ubytujeme se v kultovním městě Ubud.
5. den: Prozkoumáme podhůří balijských sopek. Uvidíme aktivní vulkán Mt. Batur a vyrazíme k chrámu Pura Besakih. Budeme svědky rituální očisty u Tirta Empul a projdeme se k pralesním chrámům. Po snídani vyrazíme na celodenní výlet do centra ostrova. Nejdříve spatříme horu a aktivní vulkán  Mt. Batur (1 717 metrů n. m.) , která se vyjímá nad stejnojmenným jezerem. Poté přejedeme mezi rýžovými políčky k největšímu hinduistickému chrámu ostrova Pura Besakih, který se ukrývá v džungli pod nejvyšší sopkou ostrova Gunung Agung a jeho stáří se odhaduje na nejméně 2000 let.  Odpoledne zhlédneme rituální vodní očistu místních obyvatel v hinduistickém vodním chrámu Tirta Empul . Místní obyvatelé věří, že zdejší rituální očista pod třiceti sprchami očišťuje tělo a zbavuje ho všech zlých duchů. Atmosféra tohoto místa nás pohltí a nejeden z nás pak bude přemýšlet nad tím, zda voda z těchto posvátných pramenů má opravdu blahodárné účinky. Den zakončíme procházkou mezi rýžovými políčky , která nás dovede až k pralesním chrámům s královskými hrobkami z 11. století Gunung Kawi . Údolí, ve kterém se chrámy nachází, skrývá malou říčku, jež tudy protéká, a také skály, do nichž jsou vytesány hrobky. Nedaleká rýžová políčka , která jsou zapsaná na seznam památek UNESCO , a malé obchůdky se zbožím místních umělců z něj tvoří malebné místo, kde si odpočineme. Večer bude následovat volný program v Ubudu.
6. den: Dnešek strávíme ve městě Ubud. Projdeme se Opičím pralesem a nakoupíme suvenýry.  Žasneme nad krásou paláce Puri Sarem, užijeme si masáž i představení balijských tanců.  Procházku starobylým městem Ubud začneme v královském paláci Puri Sarem v centru města. Při nákupu suvenýrů se pomalu dostaneme až k Opičímu pralesu . Čeká nás příjemná procházka, při které budeme pozorovat makaky jávské .   Také zde navštívíme některé svaté chrámy.  Klidné odpoledne v uměleckém Ubudu využijeme například k prohlídce galerií, k relaxaci při balijské masáži nebo jen tak k toulkám asijskými uličkami. Večer si užijeme představení balijských tanců v duchu tradičního pojetí balijských legend.  Ubytování v Ubudu.
7. den: Dnes vyrazíme na sever Bali. V centrální oblasti navštívíme jezerní chrám Pura Ulun Danu. Džunglí pak dojdeme až k vodopádu Munduk. A na závěr dne uvidíme plovoucí chrám Tanah Lot. Průzkum severní oblasti Bali začneme u jezerního hinduistického chrámu Ulun Danu (UNESCO) , který je zasvěcený jezerním bohům . Kolem jezera Beratan, Buyan a Tamblingan se dostaneme až k  vodopádu Munduk ukrytému v džungli .  Na závěr dne pak navštívíme pravděpodobně nejfotogeničtější a nejoblíbenější chrám na ostrově Bali. Tzv. Pura Tanah Lot je chrám, který se nachází na skále v moři a připomíná malý ostrov plovoucí na vodě. Poté přejedeme do Sanuru, kde se ubytujeme.
8. den: Ráno opustíme Bali a přeletíme na exotickou Jávu.  Dle letového řádu se přesuneme na letiště v Denpasaru, odkud přeletíme na Jávu . Z letiště Surabaya nás objednaný transfer odveze na hotel.  Po příjezdu na hotel se ubytujeme a odpočineme si, abychom nasbírali dostatek sil na zítřejší nezapomenutelný zážitek. Čeká nás totiž východ slunce v národním parku Bromo!  
9. den: Dnes si vychutnáme východ slunce v národním parku Bromo, jedinečný ekosystém Tengger Caldery a sopečnou krajinu Pasir Berbisik. Poté nás čeká přejezd do Jogdžakarty. V brzkých ranních hodinách vyrazíme džípy do národního parku Bromo . Dojedeme na parkoviště a pěšky se vydáme k vyhlídce Gunung Penanjakan , odkud budeme mít celé přírodní divadlo jako na dlani.  Jakmile se začne rozednívat, z mlhy pomalu vystupí siluety nejznámnějších indonéských sopek . Podle místních obyvatel se právě v místě spojujícím vulkány  Penanjakan, Bromo a Semeru nachází střed světa… Poté budeme pokračovat oblastí  Tengger Caldera s jedinečným ekosystémem a na závěr projedeme krajinou sopečného písku zvanou  Pasir Berbisik . Následovat bude návrat na hotel a vydatná snídaně. Z hotelu v Bromu vyrazíme na dlouhý přejezd až do města Jogdžakarta, kde se ubytujeme a strávíme následující noc.
10. den: Dopoledne věnujeme poznávání Borobuduru, největšího buddhistického chrámu světa. Po návratu si užijeme dostatek času pro sebe nebo se společně vydáme na prohlídku města Jogdžakarta. Po snídani nás vyzvedne objednaný transfer a vyrazíme na návštěvu největšího buddhistického chrámu na světě Borobudur .  Tento původně zapomenutý chrámový komplex byl znovu objeven Angličany, a to na základě pověstí od místních obyvatel. Dnes je chrám součástí světového kulturního dědictví UNESCO a pro jeho unikátnost je nejnavštěvovanější památkou na Jávě . Po návratu zpět na hotel budeme mít dostatek času na odpočinek. Pro zájemce je možná prohlídka města Jogdžakarta. Nocleh v hotelu ve městě Jogdžakarta.
11. den: Dle letového řádu odletíme zpět do Denpasaru, kde nás čeká odpočinkový den v Sanuru. V plánu je lenošení u hotelového bazénu či lekce jógy na pláži. V ranních hodinách se přesuneme na letiště, odkud odletíme zpět do Denpasaru. Po příletu na Bali se ubytujeme na hotelu v Sanuru . Zbytek dne strávíme lenošením u hotelového bazénu nebo se vydáme na některou z blízkých pláží a ještě si užijeme azurový oceán. Kdo by chtěl odpočívat aktivně, může si dopřát lekci jógy přímo na pláži! Nocleh na hotelu v Sanuru.
12. den: Pro zájemce je připraven celodenní fakultativní výlet na Lembongské ostrovy. Budeme si na nich užívat pravou exotiku s mořem, šnorchlováním a nejrůznějšími plážovými aktivitami. Se zájemci se vypravíme lodí na hodinu a půl vzdálené Lembongské ostrovy. Budeme si moci zvolit z několika různých aktivit: prohlídka ostrova, šnorchlování, koupání nebo různé vodní outdoorové aktivity . Společně se pak sejdeme u obědového barbeque .  Odpoledne se pak vrátíme zpět na pevninu. Kdo se nebude chtít účastnit fakultativního výletu, může zůstat u moře v Sanuru a strávit den koupáním, projížďkou na kole, motorce či jinými aktivitami. Ve večerních hodinách nás čeká přesun na letiště v Denpasaru a odlet domů.
13. den: Přílet do ČR dle letového řádu.