Belgie A Holandsko V Květu Tulipánů

Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: snídaně
1 termín od 23. dubna 2025

Cena zájezdu

od 8 639 Kč 9 390 Kč


Jarní Nizozemsko a Belgie 2025, kombinace přírodní krásy, historie a jedinečných zážitků. Není lepší čas k návštěvě těchto zemí než na jaře. Čeká nás "zahrada Evropy" park Keukenhof, Botanická zahrada Meise, která je domovem tisíců exotických rostlin i Belgická tulipánová výstava v parku Groot-Bijgaarden. Navštívíme historická města a městečka jako je Gouda, Delft, Rottedram nebo Brusel. Naše zážitky umocní i stylové ubytování na bývalé luxusní transatlantické lodi v Rotterdamu, která je přeměněna na hotel a muzeum . Ubytování nabízí jedinečný zážitek spojením historie, luxusu a moderního pohodlí. Botanická zahrada Meise – Brusel – Atomium – Rotterdam – Delft – Gouda – park Keukenhof – park Grooz Bijgaarden – Belgická tulipánová výstava Na co se můžete těšit: Park Groot-Bijgaarden je krásně udržovaný zámecký park nacházející se nedaleko Bruselu v Belgii. Je známý především díky své impozantní sbírce tulipánů a každoroční Belgické... Celý popis

Belgie A Holandsko V Květu Tulipánů

Termíny a ceny

23.04. - 27.04.2025 středa - neděle
snídaně autokarem
Sleva 8% 9 390 Kč 8 639 Kč
cena za 5 dní (4 noci)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • dopravu lux. klim. busem (v případě svozu z nástupních míst k hlavnímu autobusu využívá CK svozová auta nebo prostředky hromadné dopravy ) ,
  • 2x stylové ubytování v Rotterdamu na lux. lodi – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • 2x snídani,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • vstupné,
  • pobytovou taxu a vše ostatní, co není uvedeno v "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • 1lůžk. pokoj 2800 Kč,
  • vyhlídková věž Euromast cca 13 eur (nutná závazná rezervace),
  • centrum malíře Jana Vermeera van Delfta cca 13 eur (nutná závazná rezervace),
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 230 Kč
  • Vstupné, platby: ORIENTAČNÍ CENY VSTUPŮ (z r. 2023) - ceny v EUR (€)
  • Meise - botanická zahrada cca 12 €
  • Rotterdam - věž Euromast cca 13 € (nutná závazná rezervace),
  • Keukenhof květinový park cca 20 €, děti 10 €
  • Delft - centrum malíře Jana Vermeera van Delfta cca 13 eur (nutná závazná rezervace),
  • Brusel - tulipánová výstava cca 13 €
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • Doporučujeme na vstupy cca 100 €, není podmínkou všechny objekty navštívit. Další kapesné dle vlastního uvážení. Vstupné do navštívených objektů, vláčky, lanovky, MHD, lodičky u výletů nejsou zahrnuty v ceně zájezdu, pokud není v odstavci "cena zahrnuje" výslovně uvedeno jinak
  • MĚNA A KURZ
  • EURO (značení EUR nebo €)

    • Poznávací zájezdy

Popis zájezdu

Belgie A Holandsko V Květu Tulipánů

Jarní Nizozemsko a Belgie 2025, kombinace přírodní krásy, historie a jedinečných zážitků. Není lepší čas k návštěvě těchto zemí než na jaře. Čeká nás "zahrada Evropy" park Keukenhof, Botanická zahrada Meise, která je domovem tisíců exotických rostlin i Belgická tulipánová výstava v parku Groot-Bijgaarden. Navštívíme historická města a městečka jako je Gouda, Delft, Rottedram nebo Brusel. Naše zážitky umocní i stylové ubytování na bývalé luxusní transatlantické lodi v Rotterdamu, která je přeměněna na hotel a muzeum . Ubytování nabízí jedinečný zážitek spojením historie, luxusu a moderního pohodlí.

Botanická zahrada Meise – Brusel – Atomium – Rotterdam – Delft – Gouda – park Keukenhof – park Grooz Bijgaarden – Belgická tulipánová výstava

Na co se můžete těšit: Park Groot-Bijgaarden je krásně udržovaný zámecký park nacházející se nedaleko Bruselu v Belgii. Je známý především díky své impozantní sbírce tulipánů a každoroční Belgické tulipánové výstavě, která je zde pořádána. Výstava představuje jednu z největších a nejrozmanitějších expozic tulipánů v Belgii. Každý rok se v parku Groot-Bijgaarden koná v období jara, kdy jsou tulipány v plném rozkvětu. Návštěvníci se mohou projít mezi kvetoucími záhony tulipánů, které nabízejí širokou škálu barev, tvarů a vzorů.Kromě tulipánů můžete v parku Groot-Bijgaarden obdivovat také další jarní květiny, jako jsou narcisy, hyacinty a narcisky, které vytvářejí nádhernou a barevnou scenérii. Park sám o sobě nabízí rozsáhlé trávníky, aleje stromů, fontány a další prvky krajinné architektury, které přispívají k atmosféře klidu a krásy.

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 23.04. - 27.04. odjezd A + Zlín (+350), Otrokovice (+350), Kroměříž (+350), Plzeň

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

hotel

UBYTOVÁNÍ
2x stylové ubytování v Rotterdamu na lux. lodi – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
Rotterdam – bývalá luxusní transatlantická loď přeměněna na hotel. Pokoje na palubě lodi jsou elegantní a stylové, s důrazem na detail a pohodlí hostů, vybavené veškerým komfortem, který byste očekávali od hotelu vyšší kategorie. Mimo pokoje jsou vám k dispozici také restaurace, bary, wellness centrum a další vybavení. Poloha lodi v Rotterdamu umožňuje hostům snadný přístup k hlavním turistickým atrakcím města a zároveň si užít krásné výhledy na přístav a okolní.

STRAVOVÁNÍ
2x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Ve večerních hodinách odjezd z ČR do Belgie.
2. den: Ráno příjezd do Belgie. První zastávkou bude prohlídka Botanické zahrady MEISE , oficiálně známé jako Královská zahrada rostlin v Meise. Zahrada patří mezi největší na světě. Její rozloha činí přes 92 ha a nachází se zde více než 18 000 druhů rostlin z celého světa. Zahrada je známá svou rozmanitostí, sbírkou exotických rostlin, skleníky a venkovními oblastmi, které představují různé ekosystémy, jako jsou tropické lesy, pouště, alpské louky a další. Mezi hlavní atrakce patří skleníky s orchidejemi a tropickými rostlinami. Následuje krátká prohlídka BRUSELU – historické náměstí Grand Place s cechovními domy a údajně nejkrásnější radnicí, Královský dům, symbol města Manneken Pis, katedrála sv. Michaela a Gudala. Při výjezdu z města krátce zastavíme u známého ATOMIA , znázorňujícího model krystalové mřížky železa. Stavba se stala atrakcí světové výstavy Expo v roce 1958. Příjezd na ubytování do Rotterdamu. Ubytováni budeme stylově, a to na zakotvené lux. lodi Rotterdam . Jedná se o bývalou luxusní transatlantickou loď, která byla přeměněna na hotel a muzeum. Ubytování nabízí jedinečný zážitek spojením historie, luxusu a moderního pohodlí.
3. den: Po snídani odjezd do DELFT – prohlídka městečka známého díky keramice fajáns, malíři Vermeerovi, kostely Oude a Niew Kerk a vodními kanály, které obklopují historické centrum. Doporučujeme návštěvu centra světoznámého malíře Jana Vermeera van Delfta (autora mj. obrazu Dívka s perlou) a ochutnat rybí speciality v bistru na břehu středověkého grachtu. Následuje typické kupecké město GOUDA , které může za svou slávu poděkovat stejnojmennému názvu sýra, jehož interaktivní muzeální trasu si prohlédneme. Dalšími zajímavostmi je 40 vitráží v kostele Sint Janskerk, zastavíme na hlavním náměstí Markt a uvidíme gotickou budovu radnice Stadhuis se zvonkohrou. A ochutnejete sladké vafle Stroopwafels! Zbytek dne bude věnován KEUKENHOFU , největšímu květinovému parku Holandska . Každý rok sem na jaře zavítá téměř milion návštěvníků z celého světa, aby obdivovali desetitisíce jarních květin pěstovaných v přirozeném prostředí rozlehlého parku s listnatými stromy, protkaného nepostradatelnými kanály, rybníky a vodopády. Jarní Keukenhof je symfonií rostlin a barev, ukázkou dokonalého soužití tulipánů, narcisů, hyacintů, ladoněk, modřenců a celé řady dalších rostlinných druhů. Návrat na ubytování do Rotterdamu.
4. den: Dopolední prohlídka ROTTERDAMU – evropského Manhattanu, kombinace originální moderní architektury s mrakodrapy, ultra moderními stavbami a staré části města. Starý přístav Oude Haven , nejstarší přístav města, historické lodě v přístavišti, Kubuswoningen – krychlové domy – působivé stavby moderního Rotterdamu, návštěva vyhlídkové věže Euromast . Následuje odjezd do zámeckého parku GROOT BIJGAARDEN , který je známý především díky své impozantní sbírce tulipánů a každoroční BELGICKÉ TULIPÁNOVÉ VÝSTAVĚ , která je zde v těchto dnech pořádána. Ve večerních hodinách odjezd do ČR.
5. den: V ranních hodinách příjezd do ČR.