Čína, Nepál, Indie - Express Peking-Dillí

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Čína, Nepál, Indie - Express Peking-Dillí

EXPRESS PEKING-DILLÍ

Program zájezdu

1. - 4. den: letecký přesun do PEKINGU (Zakázané město, náměstí Nebeského klidu s mauzoleem Mao Ce-tunga, park Jingshan, Chrám nebes), výlet k Velké čínské zdi do Badalingu, Letní palác s mramorovou lodí císařovny Cixi, kupeckou uličkou a pahorkem Dlouhověkosti, fakultativně Olympijský areál s Ptačím hnízdem a Vodní kostkou nebo Pekingská kachna.
5. - 6. den: bývalá čínská metropole XI’AN (Velká mešita, Bubnová a Zvonová věž, muslimská čtvrť, hradby), vykopávky proslulé Terakotové armády prvního čínského císaře.
7. - 9. den: letecký přesun do tibetského hlavního města LHASA (starý chrám Jokhang, poutní okruh Barkhor), dalajlámovo zimní sídlo Potala a letní sídlo Norbulingka, bývalý největší klášter na světě Drepung, poutní okruh kolem kláštera Gandän, cvičení mnichů v klášteře Sera.
10. - 11. den: přejezd průsmyků KAMPA LA (4 794 m) a KARO LA (5 045 m) kolem jezera Yamdroktso do GYANTSE (pevnost Dzong, klášter Palkhor Chöde s výjimečnou tibetskou stúpou Kumbum), prohlídka sídla pančenlámů - kláštera Tashilhumpo v Shigatse (poutní okruh kolem kláštera, staré tibetské město, nově rekonstruovaná pevnost).
12. - 14. den: cesta vysokohorskou silnicí FRIENDSHIP HIGHWAY přes průsmyky GYATSO LA (5 220 m) a THONG LA (5 150 m) s výhledy na nejvyšší vrcholy světa MT. EVEREST (8 848 m), CHO OJU (8 201 m) a SHISHAPANGMU (8 027 m), sjezd několika vegetačními pásy o 3 000 metrů níže do Nepálu.
15. - 16. den: prohlídka metropole KÁTHMÁNDÚ (královský palác, náměstí Durbar, příbytek živé bohyně Kumárí, hinduistické stupňovité chrámy), nepálská buddhistická svatyně Svajambhúnáth, spalovací gháty na řece Bagmátí v Pašupatináthu, chrámy v PÁTANU a BHAKTAPURU, možnost vyhlídkového letu k Mt. Everestu (8 848 m).
17. - 20. den: 17. - 20. den: letecký přesun do DILLÍ (Červená pevnost, Páteční mešita, Indická brána, třída Rajpath, areál Qutab Minar s nerezavějícím sloupem, Lotosový chrám, Humajúnova hrobka), celodenní výlet do ÁGRY (hrobka Tádž Mahal, bohatě zdobená Červená pevnost), návrat do ČR.