To nejlepší z Japonska + BAREVNÝ PODZIM + TRADIČNÍ LÁZNĚ (letecky z Prahy)

Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně
1 termín od 14. listopadu 2024

Cena zájezdu

od 109 990 Kč


Cestovatelský podzim startuje – vsaďte na zemi vycházejícího slunce. S naším průvodcem poznáte Japonsko jako s nikým jiným. Projdete se zahradami hrajícími všemi barvami, zhlédnete úchvatné chrámy i kláštery. Ochutnáte japonskou kuchyni, objevíte zajímavosti horských pramenů v Hakone a vyzkoušíte tradiční japonské lázně. Dopřejte si barevné zážitky s vůní exotických dálek – dopřejte si Japonsko! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 38 x... Celý popis

To nejlepší z Japonska + BAREVNÝ PODZIM + TRADIČNÍ LÁZNĚ (letecky z Prahy)

Termíny a ceny

14.11. - 26.11.2024 čtvrtek - úterý
snídaně letecky
109 990 Kč
cena za 13 dní

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • letenka Praha-Tokio a Ósaka-Praha se všemi poplatky (let je s přestupem)
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště-hotel-letiště
  • služby průvodce (mimo individuální volno)
  • služby místního průvodce
  • 5x ubytování v Tokiu
  • 5x ubytování v Ósace
  • 10x snídaně
  • veškeré přesuny dle programu (transfer, vlak, šinkanzen)

Cena nezahrnuje

  • zavazadlo za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • jízdné městskou hromadnou dopravou
  • vstupné na místě (chrámy, muzea, onseny, lanovky, atd.)
  • doporučujeme kapesné minimálně 110 000 YEN (včetně vstupné a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 23 000 Kč

    • Pobytové zájezdy
    • Exotika

Popis zájezdu

To nejlepší z Japonska + BAREVNÝ PODZIM + TRADIČNÍ LÁZNĚ (letecky z Prahy)

Cestovatelský podzim startuje – vsaďte na zemi vycházejícího slunce. S naším průvodcem poznáte Japonsko jako s nikým jiným. Projdete se zahradami hrajícími všemi barvami, zhlédnete úchvatné chrámy i kláštery. Ochutnáte japonskou kuchyni, objevíte zajímavosti horských pramenů v Hakone a vyzkoušíte tradiční japonské lázně. Dopřejte si barevné zážitky s vůní exotických dálek – dopřejte si Japonsko!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 38 x 20 cm (celkový součet stran max. 114 cm) a max. hmotnosti 7 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 30 kg (toto zavazadlo bude odbavené do úložného prostoru)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Kooperativa B Svět (100 Kč / den / osoba)
Slavia D - Travel High 2.0 + STORNO (174 Kč / den / osoba)
Slavia E - Travel OVERSEAS 2.0 + STORNO (250 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelu v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování v menších pokojích s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den: V odpoledních hodinách odlet z Prahy.    
2. den: Přílet do Tokia, transfer z letiště na hotel, ubytování. Dle časových možností a zájmu následuje společná večeře s průvodcem.
3. den: Celodenní prohlídka nejkrásnějších míst Tokia s průvodcem. Po snídani se vydáme na fascinující rybí trh. Jedná se o největší trh svého druhu na světě , na kterém budeme mít možnost dopřát si kulinářské zážitky japonské kuchyně: čerstvé sushi, mořské plody a pochoutky ze všech koutů Japonska. Poté navštívíme nejtradičnější tokijskou čtvrt Asakusa, historické srdce středověkého Eda, která byla vždy duchovním a společenským centrem starého města . Zde si prohlédneme nejposvátnější tokijský buddhistický chrám Sensódži a šintoistickou svatyni Asakusa džindža. Volný čas strávíme ve vyhlášené Nakamise dóri, v ráji pro milovníky nákupů tradičních suvenýrů a pochoutek. V podvečer se vydáme metrem do čtvrti Šibuja, kde se projdeme po nejfrekventovanějším přechodu na světě. Zastavíme se také u slavného památníku psa Hačikó a závěrem dne nás čeká návštěva mrakodrapové čtvrti Šindžuku, která patří k těm nejmodernějším v celém Tokiu se spoustou barů a nočních klubů, neonových poutačů i obchodů. Návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně. 
4. den: Celodenní výlet k posvátné hoře Fudži a odpočinek v tradičních termálních lázních.  Ráno se vydáme autobusem k jednomu z nejkrásnějších symbolů Japonska, k posvátné hoře Fudži. Zastavíme u nádherné  šintoistické svatyně Fudži Sengen-džindža , stojící uprostřed malého cypřišového háje. Ve Fudži-Jošida, nalézajícím se na páté stanici v tradičním výchozím bodě pro výstup na horu, nás čekají úchvatné výhledy na majestátní vrcholek hory. Po obědě nás pak bude čekat příjemně strávený čas a pár hodin odpočinku v  tradičních japonských termálních lázních-nazývaných  „onsen“, jichž jsou po celé zemi rozesety stovky a do kterých místní rádi chodí za odpočinkem a očistou. Po pobytu v lázních návrat autobusem na hotel v Tokiu.
5. den: Dnes náš čeká přesun do lázeňského města Hakone, které se nachází v blízkosti hor a nabízí úžasný výhled na horu Fudži.  Odpoledne se poté vydáme do druhého největšího města Japonska Yokohamy. Po snídani se vydáme transferem do lázeňského města Hakone. Hakone je město, které se může pochlubit spojenímtradičního a moderního Japonska. V Hakone se také nachází horské prameny s vulkanickou aktivitou. Říká se, že stačí prokopat díru do země a vytryskne horká voda. Po prohlídce města se vydáme lanovkou k vulkanickému údolí Ōwakudani. Cestou uvidíme vulkanickém údolí, kde se těží síra (v malém měřítku, především na výrobu kosmetickýchpřípravků). Zde budeme moct také vyzkoušet tzv. černá vejce. O těchto vejcích se traduje, že prodlužují život o 7 let. Černá vejce jsou vařená v místním vulkanickém pramenu. Ve vodě, která obsahuje mimo jiné síru a železo, jsou uloženy asi hodinu, následkem čehož jejich skořápka úplně zčerná. Projedeme se také lodí po nádherném kráterovém jezeře Ašinoko. Z Hakone se přesuneme do Yokohamy, druhého největšího města v Japonsku. Yokohama byla malou rybářskou vesnicív dobách, kdy Japonsko udržovalo politiku sebeizolace. Ke konci období Edo nastal rychlý obrat, v roce 1859 bylotevřen přístav a město se tak stalo vstupní branou pro většinu zahraničního obchodu. Návrat na hotel s průvodcem
6. den: Celodenní výlet k chrámovému komplexu ve městě Nikkó. Ráno se vydáme objednaným transferem do nejvýznamnějšího poutního města Nikkó s úchvatným chrámovým komplexem. Procházkou po městské promenádě dojdeme k půvabnému červenému mostu Šin-kjó , k němuž se vážou četné místní legendy . Odtud nás bude čekat výstup k buddhistickému chrámovému komplexu Rinnó-dži. Zde si prohlédneme hlavní buddhistický chrám Sanbuco-dó s působivými sochami Buddhy , podíváme se i do chrámové pokladnice a navštívíme malebnou japonskou zahradu.  Dále budeme pokračovat kolem pětipatrové pagody zdobené znameními asijského zvěrokruhu až ke vstupu do hlavní svatyně celého komplexu Tóšó-gú zapsané na Seznamu světového dědictví UNESCO . Uvidíme známý reliéf tří opic , „japonského slona“ a spící kočky, jedny z nejslavnějších symbolů Nikkó. Postupně dorazíme až k proslulé bráně Kugurimon , odkud se vydáme cedrovým lesíkem po 207 kamenných schodech až k hrobce Hótó. Před odjezdem zpět do Tokia se společně vydáme na krátkou příjemnou procházku kolem řeky, jejíž břehy lemuje asi padesát buddhistických soch , které jsou ozdobeny červenými čepičkami. Návrat s průvodcem na ubytování v Tokiu. 
7. den: Přejezd do Ósaky, ubytování a prohlídka nejkrásnějších míst tohoto velkolepého města. Po snídani se vydáme šinkanzenem do Ósaky, kde se po příjezdu ubytujeme. Odpoledne si prohlédneme Ósaku, pestrobarevné a tradiční japonské město , které kdysi plnilo funkci hlavního obchodního centra celé země. Procházkou přes most Ebisu-bashi dorazíme do fascinující neonové čtvrti Dótombori s množstvím restaurací, karaoke barů, heren, zvířecích kaváren a obchodů. Atmosféru této čtvrti si nejlépe užijeme při plavbě výletní lodí , během které bude dostatek času vyzkoušet spoustu nevšedních zážitků. Dále budeme pokračovat ke známé nákupní pasáži Šinsaibaši – ráji všech milovníků nakupování, kde budeme mít nejprve možnost se na město podívat pěkně shora, z vyhlídkové plošiny v působivé futuristické budově ze skla a oceli Umeda Sky Building, což je jeden z moderních symbolů města. Místní vyhlídka nese název „Plovoucí zahrada“ a je zavěšena ve výšce 170 metrů nad zemí mezi oběma věžemi mrakodrapu. Odtud si všichni zajisté užijí výhled na nádhernou noční Ósaku. Návrat na hotel v Ósace s průvodcem nebo individuálně. 
8. den: Celodenní výlet do Kjóta – kolébky japonské historie s nejvýznamnějšími památkami. Dnešní den bude patřit městu Kjóto, které po dlouhá staletí plnilo funkci hlavního města celé země a je doslova poseto chrámy a historickými památkami . Jako první nás čeká návštěva jedné z nejznámějších kjótských svatyní, Fušimi Inari, která proslula svými dlouhými klikatými chodbami složenými z tradičních oranžových bran torii . Poté se vydáme na prohlídku jedné z nejobdivovanějších památek ve městě, Kláštera čisté vody (Kijomizudera), zapsaného na seznamu  UNESCO . Tento chrámový komplex je v Kjótu jedním z nejstarších a byl vybudován u posvátného léčivého pramene . Následně se v podvečer vypravíme do slavné kjótské čtvrti Gion, do mekky nádherných japonských umělkyň – gejš . Pokud budeme mít štěstí, můžeme při procházce touto starobylou čtvrtí stále nějakou gejšu zahlédnout.  Návrat vlakem s průvodcem do Ósaky. 
9. den: Celodenní výlet do Hirošimy a na ostrov Mijadžima s proslulou plovoucí bránou, která je jedním z nejznámějších symbolů Japonska . Ráno se vydáme vlakem na jedno z nejsmutnějších míst novodobé historie, do města Hirošima. V Hirošimě se zastavíme u celosvětově známé budovy zapsané v  UNESCO , u Průmyslového paláce , postaveného českým architektem, jehož stavba přestála atomový útok. Prohlédneme si působivé Mírové pamětní muzeum s dojemnými exponáty a následně se projdeme v Mírovém parku, kde budeme moci zazvonit na Zvon míru a podívat se na Plamen míru , který bude uhašen teprve tehdy, až se svět zbaví nukleárních zbraní. U Mírového pomníku dětí se dozvíme o příběhu dívky, která věřila, že když složí tisíce jeřábů z papíru , tak se uzdraví z následků atomového útoku. Odpoledne se vydáme speciální rychlolodí po kanálu přes vnitřní moře na  kouzelný výlet  na nejposvátnější šintoistický ostrov Mijadžima. Dominantou tohoto fascinujícího místa, na kterém nám budou společnost dělat desítky malých jelenů, je plovoucí brána svatyně Icukušima-džindža, jeden z nejznámějších lidskou rukou postavených symbolů celého Japonska. Bude zde i dostatek volného času k procházce, návštěvě velkolepé svatyně či na příjemné posezení v některé z místních restaurací. Návrat do Ósaky.
10. den: Celodenní výlet do Nary – kolébky Japonského císařství, a do Kjóta k impozantním chrámům s nejkrásnějšími zahradami . Po snídani pojedeme šinkanzenem do Nary , nejstaršího města Japonského císařství , kde nás čeká návštěva významného chrámu Tódaidži s  největší sochou Buddhy , odkud budeme pokračovat příjemnou procházkou vyhlášeným  parkem Nara-koén, s vítaným doprovodem krotkých japonských jelenů. Odpoledne náš čeká návštěva Kjóta s prohlídkou impozantních chrámů a zahrad. Nejprve se zastavíme v jednom z  nejkrásnějších zahradních komplexů , kde budeme ve Stříbrném pavilonu obdivovat jednu z nejvyhlášenějších kjótských zahrad, a poté se vydáme k nádhernému Zlatému pavilonu obklopenému půvabnou zahradou. Návrat vlakem s průvodcem do Ósaky. 
11. den: Celodenní výlet šinkanzenem k nejznámějšímu japonskému hradu Himedži a návštěva zahrad.  Ráno se vydáme šinkanzenem k působivému sněhově bílému hradu Himedži, jednomu ze symbolů Japonska, zapsanému na seznamu světového dědictví UNESCO. Tento hrad je známý z mnoha filmů, např. z Posledního samuraje s Tomem Cruisem. Hrad na břehu řeky Senbagawa je největším ze všech středověkých hradů v Japonsku a také jediný, který se zachoval ve své původní podobě. Zájemci si budou moci prohlédnout fascinující hradní areál. V odpoledních hodinách se vypravíme do nedalekého parku Kóko-en, který je tvořen devíti propojenými tradičními japonskými zahradami s různými tematickými založeními. Poté bude následovat volný čas v městečku, který bude moci každý využít po svém – např. k procházkám nebo návštěvě muzeí. Návrat do Ósaky na ubytování s průvodcem nebo individuálně.
12. den: V závislosti na čase odletu možnost volného programu ve městě, poté odlet zpět do ČR. Dle letového řádu budete mít případně možnost individuální prohlídky města nebo některé z jejích atraktivit.  Následuje transfer z hotelu na letiště, odlet z Ósaky zpět do ČR.
13. den: Návrat do ČR.