Alsasko, Švýcarsko a Černý les - exlusivně nejen za vínem do tří zemí

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Alsasko, Švýcarsko a Černý les - exlusivně nejen za vínem do tří zemí

Freiburg – Mulhouse - Basilej – St. Ursanne (UNESCO) - Biel (UNESCO) - Colmar – Eguisheim – Pilatus - Luzern (UNESCO)

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma Praha, Plzeň, Brno, Jihlava, Velké Meziříčí, Velká Bíteš

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno v hotelu 3* ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: V brzkých ranních hodinách odjedeme z Brna, přes Prahu a Plzeň do Německa. Odpoledne navštívíme Freiburg, bránu Černého lesa. Projdeme se malebnými starobylými ulicemi, navštívíme Dóm vystavěný ve stylu francouzské gotiky na náměstí Munsterplatz s domy z různých epoch od gotiky po rokoko. Dozvíme se také, k čemu sloužily strouhy, které lemují uličky a sbírají přebytečnou vodu. Poté se již zastavíme na ochutnávku vín s občerstvením. Večer se ubytujeme v nejjižnějším městě Alsaska, nedaleko hranice se Švýcarskem. Hotel se nachází v pěší vzdálenosti historického centra Mulhouse.
2. den: Po snídani pojedeme do švýcarské vinařské oblasti Baselland, kde také navštívíme místní vinařství a ochutnáme švýcarská vína z této oblasti. Po příjezdu do Basileje se vydáme na procházku kouzelným historickým centrem, tzv. „Velkou Basilejí“ ležící na levém břehu Rýna. Na náměstí Marktplatz si prohlédneme radnici s nádvořím postaveným ve stylu burgundské gotiky, uvidíme Rybí trh, budovu univerzity, historické cechovní domy a labyrintem starobylých uliček se propleteme k dominantě Basileje – k Dómu z červeného pískovce, jehož nejstarší část pochází z 9. stol. Do „Malé Basileje“ můžeme přeplout malým trajektem přes Rýn a projít se po nábřežní promenádě. Po návratu do Mulhouse budeme mít možnost navštívit muzeum automobilů, jedno z nejslavnějších na světě s kolekcí Bugatti, Rolls Royce a dalších automobilů od nejstarších po ty zcela moderní, ale můžeme si i vyzkoušet „na vlastní kůži“, jaké to je Formuli 1 řídit. Zbytek dne budeme mít osobní volno k procházkám v historickém centru, kde se také nachází restaurace s vynikající alsaskou kuchyní a místními víny. návrat na ubytování.
3. den: Po snídani vyjedeme do oblasti Jura – oblasti tří jezer v západní části Švýcarska. Malebnou krajinou klikatícími se silničkami přijedeme k pitoresknímu středověkému městečku St. Ursanne (UNESCO), kde si necháme volno na oběd u řeky, která je vyhledávána především rybáři. V nedaleké sýrárně se dozvíme o výrobě místního sýra s netypickým názvem Hlava mnicha a také ho zde ochutnáme. V městečku Biel (UNESCO), metropoli švýcarského hodinářství, se můžeme podívat do muzea hodinek. Jelikož jsme ale v jezerní oblasti tří jezer Bieler, Neuchatel a Murten, spatříme také maličký ostrov sv. Petra, kde žil Jean-Jacques Rousseau. Poté již pojedeme na ochutnávku vín do vinařství ve vesničce Twan nad jezerem Biel. Po ochutnávce pro nás bude připravena večeře s grilovaným masem. Návrat do hotelu v Mulhouse.
4. den: Snídaně. Tento den věnujeme alsaské vinné stezce. S tradiční alsaskou vesničkou se 73 tradičními domy se seznámíme v alsaském ekomuzeu, kde se přeneseme do běžného života v Alsasku na začátku 20. století. Poté pojedeme kolem vinic, slunečných svahů s vinnou révou, budeme projíždět kouzelnými vesničkami s hrázděnými domky a záplavou květin. V Colmaru, v nejzachovalejším městě Alsaska, se projdeme čtvrtí nazývanou „Malé Benátky“. Budeme mít čas vychutnat atmosféru tohoto kouzelného alsaského města, popřípadě se i projet na lodičkách po kanálu. Odpoledne se zastavíme na ochutnávku vín v romantickém městečku Eguisheim obehnaném historickými hradbami. V tomto městečku také povečeříme. Návrat do hotelu.
5. den: Po snídani odjedeme do Kriens, abychom využili „zlatý lístek“. Nejprve vyjedeme soustavou lanovek na horu Pilatus, kde se nám ve výšce 2 100 m rozevřou překrásné výhledy na Alpy i Luzern. Po možnosti občerstvení v místní restauraci a krátkých vycházek sjedeme nejpříkřejší ozubnicovou dráhou na světě s nádhernými výhledy na jezero do Alpnachstadt, odkud lodí poplujeme do města Luzern. Prohlédneme si jeho malebné centrum se slavným Kapličkovým mostem, které je na seznamu UNESCO. Budeme mít také volno k procházkám po jezerní promenádě. Večer odjedeme do ČR.
6. den: Příjezd do ČR v ranních hodinách.