Německo - Regensburg - romantické cyklostezky

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Německo - Regensburg - romantické cyklostezky

Nejidyličtější cyklostezky Bavorska
• rovinaté říční a železniční cyklostezky
• pohádková krajina i městečka
• ubytování v klášteře
Milovníkům nenáročné cyklistiky předkládáme čtyřlístek překrásných bavorských říčních cyklostezek. Provedou nás podél řek i po tělesech zrušených železnic malebnou krajinou bavorské Jury, ozdobené krasovými úkazy. Rytíři, vévodové a knížata zde na kopcích zanechali dodnes neporušené hrady. Honosné stavby i pohádkově malebná městečka dokládají bohatství tohoto kraje ležícího na nejvýznamnějších obchodních stezkách Evropy. Kunsthistoriky osloví kulturní dědictví Regensburgu (Řezna). V údolích řek si vychutnáme čerstvou krásu přírody, ve svůdných hospůdkách na trase i něco hmatatelnějšího…

Povrch a profil: rovinaté značené cyklostezky (asfalt, uválcovaný písek).

Stravování: polopenze

3x polopenze v klášterní jídelně (zajištěná českým kuchařem). Začíná večeří v den příjezdu a končí snídaní v den odjezdu. Nápoje za Kč.

Ubytování: různé

3x ve 2-3lůžkových pokojích bez příslušenství v klášteře v Pielenhofenu; společné WC a sprchy na chodbě. Pokoje skromné, avšak poloha krásná u řeky Naab a u cyklostezky. K dispozici společenská místnost. Povlečení v ceně, ručníky vlastní. V sousedství je klášterní restaurace s terasou, výhledem a WIFI zdarma.

Program zájezdu

1. den: po ranním přesunu busem z ČR etapa po zcela rovinaté cyklostezce po zrušené železnici podél řeky Vils se zajížďkou do umělecké vesnice KALLMÜNZ s hradem, galeriemi, kavárnami, malým pivovarem a restauracemi (33 km).
2. den: po euforické železniční cyklostezce Falkenstein Radweg do REGENSBURGU, dále širokým údolím po cyklostezce podél řeky Naab kolem hospůdek k našemu klášteru v PIELENHOFENU (49 km). Nebo individuálně bez autobusu po cyklostezce z ubytování do Regensburgu (2x20 km).
3. den: po cyklostezce údolím "pstruhového potoka" FORELLENBACHTAL lemovaném skalami a kolem historických městeček s hrady Hohenfells a Lupburg, dále po cyklostezce panenským údolím říčky Schwarze Laber kolem skalních srázů a hradu Laaber do Deuerlingu (33/50 km).
4. den: po stezce podél řeky Naab přes městečka s historickým jádrem a hrady Burglengenfeld, SCHWANDORF do SCHWARZENFELDU k poutnímu kostelu (49 km). Odpoledne odjezd do ČR.