Nepál - V srdci Himaláje s lehkou turistikou, památkami a safari v NP Chitwan

Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: polopenze
2 termíny od 25. října 2024

Cena zájezdu

od 68 990 Kč


Že v Nepálu najdete "jen" hory? Mýlíte se, srdce Himálaje ukrývá snad všechny atrakce, které se postarají o ty pravé exotické zážitky! Oblíbený zájezd kombinující lehkou turistiku, výhledy na nejvyšší hory světa a návštěvu nespočtu historických památek královských měst jsme pro letošek obohatili o unikátní dvoudenní výlet na safari. V turisticky stále ještě málo objevené lokalitě se tak během našeho putování můžete těšit na nerušené pozorování nosorožců a exotického vodního ptactva či na projížďku na slonech (v ceně). Turistická část zájezdu nám umožní nahlédnout do místních horských vesniček a samozřejmostí jsou i neopakovatelné výhledy na střechu světa! Z blízka si vychutnáte osmitisícovky Annapurnu, Manáslu či Dhaulagiri, a za dobré viditelnosti zahlédneme i Mt. Everest! Základem je kvalitní a ověřené zázemí 3* hotelu s polopenzí. Zájezd si můžete obohatit i o fakultativní let nad nejvyšší horou světa s garancí místa u okna... Celý popis

Nepál - V srdci Himaláje s lehkou turistikou, památkami a safari v NP Chitwan

Termíny a ceny

leden 2024

17.01. - 28.01.2024 středa - neděle
polopenze letecky (Praha)
68 990 Kč
cena za 12 dní (11 nocí)

březen 2024

14.03. - 25.03.2024 čtvrtek - pondělí
polopenze letecky (Praha)
68 990 Kč
cena za 12 dní (11 nocí)

říjen 2024

25.10. - 05.11.2024 pátek - úterý
polopenze letecky (Praha)
68 990 Kč
cena za 12 dní (11 nocí)

leden 2025

15.01. - 26.01.2025 středa - neděle
polopenze letecky (Praha)
68 990 Kč
cena za 12 dní (11 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenka Praha-Káthmándú vč. let. tax a poplatků v max. výši 22 000 Kč, 10x ubytování v ***hotelu (v Nagarkot a Dhulikhel odpovídá úroveň asijskému standardu, ostatní ubytování odpovídá evropskému standardu) 2x plná penze, 8x polopenze, doprava pronajatým mikrobusem dle programu, veškerá povolení a vstupy pro turistiku dle programu, projížďka lodí po jezeře v Pokhaře, vstup a výlet na safari a pronájem jeepů dle programu, projížďka na kánoích, projížďka na slonech,, koupání se slony, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • vízum cca 30 USD (orientační cena z r. 2023, platí se po příletu do Nepálu), ostatní strava, fakultativní programy, bakšišné, vstupné cca 50 USD a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 5 500 Kč, jednosměrný let Káthmándú-Pokhara 3 300 Kč, vyhlídkový let k Mt. Everestu s garancí místa u okna 5 900 Kč, pojištění léčebných výloh vč. storna zájezdu do 35 000 Kč za 1 200 Kč, do 85 000 Kč za 1 950 Kč

    • Poznávací zájezdy
    • Pobytové zájezdy

Popis zájezdu

Nepál - V srdci Himaláje s lehkou turistikou, památkami a safari v NP Chitwan

Že v Nepálu najdete "jen" hory? Mýlíte se, srdce Himálaje ukrývá snad všechny atrakce, které se postarají o ty pravé exotické zážitky! Oblíbený zájezd kombinující lehkou turistiku, výhledy na nejvyšší hory světa a návštěvu nespočtu historických památek královských měst jsme pro letošek obohatili o unikátní dvoudenní výlet na safari. V turisticky stále ještě málo objevené lokalitě se tak během našeho putování můžete těšit na nerušené pozorování nosorožců a exotického vodního ptactva či na projížďku na slonech (v ceně). Turistická část zájezdu nám umožní nahlédnout do místních horských vesniček a samozřejmostí jsou i neopakovatelné výhledy na střechu světa! Z blízka si vychutnáte osmitisícovky Annapurnu, Manáslu či Dhaulagiri, a za dobré viditelnosti zahlédneme i Mt. Everest! Základem je kvalitní a ověřené zázemí 3* hotelu s polopenzí. Zájezd si můžete obohatit i o fakultativní let nad nejvyšší horou světa s garancí místa u okna! Garance skupiny do 15 osob!

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do KÁTHMÁNDÚ s přestupem.
2. den: přílet do KÁTHMÁNDÚ, přejezd do horské vesničky NAGARKOT (2 195 m) s neopakovatelnými panoramatickými výhledy na skupinu slavných světových velehor. Kromě nejnižší osmitisícovky SHISHA PANGMA (8 027 m) je možné vidět majestátní štít hory LANGTANG (7 246 m) a zpovzdálí a za dobré viditelnosti i nejvyšší vrchol světa MT. EVEREST (8 848 m). Ubytování v hotelu, večeře.
3. den: za východu slunce budeme pozorovat nádherné himalájské panorama, snídaně a po ní již první nenáročná túra. Základní varianta (2 z 5; 4,5 hod., ↑100 m, ↓400 m) vede po jednom z hřebenů, které umožní nahlédnout mezi obydlí v tradičních vesničkách. Většinu času se však budeme soustředit na malebné údolí pod námi s kulisou horských velikánů vpovzdálí. Sklesáme až k chrámu CHANGU NARAYAN. Dále naším mikrobusem na DURBAR SQUARE v BHAKTAPURU. Jedná se o unikátní stavby pod ochranou UNESCO. Poté přesun do DHULIKHELU (1 500 m). Večeře, nocleh.
4. den: ráno nás čeká další nádherný výhled na "střechu světa". DHULIKHEL je považován za jedno z nejvhodnějších míst pro pozorování hor s centrální oblasti Himálaje. Výhled na nejvyšší hory světa a celé řady bližších masivů tyčících se do výšky přes 7 000 m. Při východu slunce za dobrého počasí bude šance spatřit samotnou nejvyšší horu planety. Přesun do POKHARY (fakultativně letecky). Ubytování, večeře.
5. den: základní varianta (2,5 z 5; 5,5 hod., ↑400 m, ↓150 m): za východu slunce mikrobusem a pěšky až na nejvyšší vyhlídku nad Pokharou - SARANGKOT (1 610 m), odkud budeme mít možnost pozorovat fascinující vrchol 7. nejvyšší hory světa DHAULAGIRÍ (8 167 m), ANNAPURNY (8 091 m) či MACHAPUCHARE (6 993 m). Následně sejdeme zpět k autobusu. Přesun k hotelu, pozdní snídaně a krátký odpočinek. Návštěva jeskyně s vodopádem DEVIL’S FALL, plavba po jezeře PHEWA LAKE a závěrečný výstup k PEACE STUPA, odkud budeme mít celé město i s jezerem jako na dlani. Zejména však budeme pozorovat himalájský masiv ANNAPURNSKÉ SKUPINY. Návrat na ubytování, večeře.
6. den: snídaně, výjezd na KHADE - jedno z mála míst, kde je možné spatřit královnu hor MACHAPUCHARE (6 993 m) se svým jinak skrytým dvojím vrcholem připomínající ocasní ploutev. Dnešní procházka (2 z 5; 4 hod. ↑300 ↓400 m) začíná stoupáním do AUSTRALIAN CAMPU, dalšímu unikátnímu vyhlídkovému místu. Po odpočinku již překřížíme trasu vedoucí do základního tábora Annapurny a pauzu na oběd strávíme na konci širokého hřebene ve vesnici DHAMPUS. Poté, co si vychutnáme poslední výhledy již sklesáme do PHEDI, kde na nás bude čekat náš mikrobus. Dále se přesuneme do centra POKHARY, kde si v rámci odpočinkovějšího dne vychutnáme procházku podél jezera po promenádě Lakeside, navštívíme některou z náboženských památek či muzeum Annapurny. Individuální volno. Možnost pozorování vrcholků Himalájí při západu slunce přímo z města, večeře.
7. den: snídaně, přejezd do BANDIPURU. Výstup na vyhlídkový vrchol (1 z 5; 2 hod., ↑150 m, ↓150 m), který patří mezi nejkrásnější v Nepálu. Odměnou za výstup je panoramatický výhled na doposud vzdálenou skupinu velehor kolem MANÁSLU (8 163 m). Z jiné perspektivy uvidíme i skupinu všech čtyř ANNPUREN a DHAULAGIRÍ. Až se dostatečně pokocháme, budeme pokračovat sestupem k busu. Pokračujeme v cestě do národního parku CHITWAN. Ve večerních hodinách ubytování, večeře.
8. den: po snídani následuje první část dvoudenního programu vyplněného pozorováním exotických zvířat. Dnes navštívíme záchranné centrum s několika SLONY. Dále je pro zájemce připravena projížďka na kánoích a nenáročná procházka místní přírodou. Oběd (v ceně zájezdu). Odpoledne se můžete těšit na PROJÍŽĎKU NA SLONECH opuštěnou přírodou, dále (v závislosti na aktuálních podmínkách) KOUPÁNÍ SE SLONY. Projížďka na slonech i případné koupání již zahrnuto v ceně. Návrat na ubytování, večeře a kulturní program prezentující stovky let staré nepálské tradice.
9. den: další atrakcí NP CHITWAN je pozorování vodního ptactva za úsvitu, které vyplní náš ranní program. Pozdní snídaně, dopoledne odpočinek. Po obědě (v ceně zájezdu) nás již čeká hlavní hřeb této části programu - SAFARI - na celé odpoledne za pomoci jeepů dostaneme do útrob národního parku, kde se můžete těšit na pozorování vzácných NOSOROŽCŮ! V park se nachází i několik volně žijících SLONŮ a i kriticky ohrožených GAVIÁLŮ, připomínající druh krokodýla. Budeme-li mít opravdu štěstí, zahlédneme i krále místní džungle - TIGRA BENGÁLSKÉHO, jehož populace v Chitwanu výjimečně stoupá. Návrat do hotelu, večeře.
10. den: snídaně, přesun do KÁTHMÁNDÚ. Na cestě hlubokým centrálním údolím se krátce zastavíme u jednoho z řady dlouhých visutých mostů klenoucích se na řekou TRISHULI a odvážnější se po mostu projdou. Těsně před příjezdem do centra metropole si vychutnáme výhledy na celé město z vyhlídky u "opičího chrámu" SWAYAMBHUNATH TEMPLE, kde se kromě chrámu samotného setkáme i s nespočtem volně pobíhajících opic (v případě nepříznivé dopravní situace se návštěva chrámu uskuteční následující den). Ubytování, večeře.
11. den: snídaně, prohlídka nepálské metropole včetně okouzlujícího hinduistického chrámu PASHUPATI NATH a mnoha dalších náboženských staveb a stúp, návštěva královského centra DURBAR SQUARE, chrám BUDHANATH TEMPLE, individuální volno ve čtvrti THAMEL, večeře.
12. den: snídaně, transfer na letiště, odlet do ČR. V závislosti na letovém řádu případně přílet až následující den.

Podobné zájezdy