Vietnam - pohoda v jižním Vietnamu - pohádka v Mui Ne

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Vietnam - pohoda v jižním Vietnamu - pohádka v Mui Ne

Jako novinku pro rok 2017 jsme do naší vietnamské nabídky zařadili zájezd, který potěší nejenom milovníky relaxace a lenošení u moře, ale i ty, kteří se zajímají o přírodní a kulturně historické památky Vietnamu. Náš zájezd začneme v bývalém hlavním městě Kočinčíny, Saigonu, nad kterým v dnešní době bdí všudypřítomný strýček Ho. Směsice koloniální architektury Indočíny, mocné říše Champa, stejně tak i bývalé khmérské království - to je oblast jižního Vietnamu. Neopomineme navštívit pověstně vojenské tunely nedaleko Saigonu, které hojně využíval nejenom Viet Cong, ale i Viet Minh v "osvobozujících" partizánských válkách. Duchovní sílu načerpáme v hlavním chrámu cao daistů v Tay Ninhu. V polovině našeho zájezdu se přesuneme do pohádkové oblasti Mui Ne u Jihočínského moře, kde krom lenošení na pláži, prozkoumáme barevné duny, projdeme se pohádkovým údolím až k Vílím pramenům, zajedeme do nedalekých hor nebo se budete moci zúčastnit kurzu vaření. Domů pak budete odlétat se spoustou zážitků a dojmů na úžasný jižní Vietnam. Provází M. Bejr v 2. termínu.

Program zájezdu

1. - 2. den: odlet z ČR do SAIGONU, přejezd na ubytování, dle času příletu možnost večerní prohlídky největšího vietnamského města přeplněného různorodými motorkami.
3. den: prohlídka centrální části rušného SAIGONU - Muzeum válečného dědictví, tržnice Ben Thanh, Pagoda Nefritového císaře z jemně vyřezávaného dřeva zahalená v kouři kadidla, vyhlídka z terasy Saigon Skydeck (178 m), Palác sjednocení, Ho Chi Minhovo muzeum atd. Večer možnost návštěvy výčepního baru bai hoi nebo ochutnávka vietnamské kuchyně kde budete moci například ochutnat pravou polévku Pho Bo.
4. den: odjezd do vesnice CU CHI, která byla v době vietnamsko-americké války útočištěm bojovníků Vietkongu, kteří si zde vybudovali legendární tunely na ochranu proti Američanům. Projdeme se částí podzimních chodeb, zájemci si budou moci zastřílet na místní střelnici z dobových zbraní a poté se přesuneme do TAY NINH na prohlídku barevného chrám CAO DAI z r. 1927, zúčastníme se každodenní bohoslužby společně s věřícími, kteří vyznávají buddhistické, taoistické a konfuciánské náboženství - synkretické monoteistické náboženství, jehož základní principy vytvořil Ngo Van Chieu v roce 1926. Duch Cao Dai je zastoupen symbolem vševidoucího božského oka. Návrat zpět do Saigonu.
5. den: přejezd na pobřeží s krásnými plážemi. Po cestě zastavíme u chamských věží PO SHANU z 8. st. s výhledem do okolí. Nachází se zde i malá pagoda a krámek místních mnichů. Odpoledne procházka po nedotčené pláži v MUI NE kde se ubytujeme na zbytek naší dovolené ve Vietnamu.
6. den: krátký přejezd k slavným bílým a červeným PÍSEČNÝM DUNÁM, které nám připomenou Saharu v Mali, procházka po dunách, možnost koupání. V pozdním odpoledni se vydáme k VÍLÍM PRAMENŮM - úzký potok protékající "pouštní" krajinou bílých a červených písečných dun s vyhřátým pískem, jež jsou večer nejkrásněji vybarvené a umožní nám tak pohádkový výhled.
7. den: relaxační a odpočinkový den na pláži či u bazénu.
8. den: tento den budete moci fakultativně vyzkoušet pravou chuť Vietnamu v podobě kurzu vaření. Nejprve se s místními vydáte na místní trh v HAM TIEN, kde se seznámíte s místními produkty a nakoupíte ingredience na vaření. Následuje KURZ VAŘENÍ, kde se naučíte připravit 4 oblíbená vietnamská jídla, které si pak budete moci samozřejmě i sníst. Jedinečný zážitek a zkušenost si pak odvezete domu a budete tak moci překvapit své přátelé svými kuchařskými dovednostmi z dovolené.
9. den: relaxační a odpočinkový den na pláži či u bazénu. Pro ty klienty, kteří mají trochu aktivnější povahu a už je nebaví jen odpočívat, tak těm se nabízí možnost vypůjčit si motorku a s ní poznat okolí letoviska Mui Ne. Můžete se jen tak projíždět po pobřeží směrem na sever a zastavovat si u dalších malebných pláží na koupání, nebo zkuste opačný směr, jeďte na jih, na malý poloostrov MUI KE, ze kterého uvidíte na širé Jihočínské moře a na ostrůvek HON BA S majákem. A pokud budete chtít, můžete krátkým trajektem na ostrůvek i přejet.
10. den: odjezd na nenáročný výlet s využitím lanovky do pohoří TA CU, kde navštívíte pralesní pagodu LINH SON TRUONG THO s ležícím Buddhou a bohyní milosrdenství GUANYIN. Za pěkného počasí je vidět až k moři a možná se za námi přijdou podívat i opičky z džungle. Odjezd do Mui Ne na hotel.
11. - 12. den: poslední nákupy, transfer z hotelu na letiště a odlet do ČR.