Bretaň

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Bretaň

Nantes - Vannes - Carnac - Quiberon - Concarneau - Ville Close - Quimper - Locronan - Pointe de Pen-Hir - Cote de Granit Rose - Tréguier - ostrov Ile de Bréhat - Cote D´Emeraude - Cap Fréhe - St. Malo – Mont St Michel

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma Praha, Brno, Svitavy, Litomyšl, V.Mýto, Holice (Chrudim), Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady

Ubytování: hotel **

Ubytování je zajištěno v hotelech **/*** ve dvoulůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v odpoledních hodinách.
2. den: V dopoledních hodinách příjezd do Nantes, vstupní brány Bretaně. Krátká prohlídka městečka Nantes, historické centrum, náměstí Place St Croix, katedrála sv. Petra a Pavla, exteriér zámku. Odpoledne Vannes, vstupní brána k ostrovům v Morbihanském zálivu. Projdeme se jedním z nejslavnějších vévodských měst, jež se pyšní bohatou středověkou architekturou. Staré město je nádhernou směsicí hrázděných domů a sídel obchodníků, labyrinty úzkých uliček, kamenná dlažba a rytiny, městské hradby, gotická katedrála St. Pierre. Ubytování v centru Vannes, individuální volno, večerní město.
3. den: Tajuplný Carnac a jeho megalitická pole se třemi tisíci menhiry v kamenných řadách. Cesta nad rozervanými útesy Côte Sauvage až na nejjižnější část poloostrova Quiberon. Krátkou zastávku budeme moci využít ke koupání, posezení u kávy nebo procházce podél pobřeží. Pokračujeme do rybářského přístavu Concarneau a do opevněného starého města ze 14. stol. Ville Close, v jehož uličkách nás omámí vůně tradičních bretaňských pokrmů a z hradeb jsou krásné výhledy do okolí. Odjezd na ubytování do Quimper, prohlídka města s typickou bretaňskou atmosférou, hrázděnými domy, keramikou fajáns a gotickou katedrálou.
4. den: Dopoledne středověká atmosféra Locronanu, který svou podobu od pol. 18. stol. příliš nezměnil - starosvětské prostředí, žulové domy, populární mezi filmaři - mj. se zde natáčel film „Tři mušketýři“ nebo „Tess“ R. Polanského. Odjedeme do nejzápadnějšího bretaňského regionu Finist?re (Konec země) k Pointe de Pen-hir, nejkrásnější mys v oblasti Crozonského poloostrova. Projedeme Národním parkem D?Armorique, legendami opředená krajina o králi Artušovi. Vstoupíme do typické bretaňské stavby - farního dvora Guimiliau a pokračujeme podél pobřeží růžové žuly Côte de Granit Rose na ubytování. Pokud nám bude přát počasí a bude příliv, můžeme se krátce vykoupat, v případě odlivu uvidíme o to více bizarních tvarů růžové žuly.
5. den: Ráno krátce navštívíme trhové městečko Tréguier, ležící uprostřed masívu z růžové žuly s úžasnou katedrálou Saint Tugdual. Lodní výlet na nedaleký a jedinečný ostrov Ile de Bréhat, dlouhý pouhých 3,5 km, jedna velká zahrada (hortenzie, mimózy, oleandry), oáza klidu, rozeklané atoly a útesy, kaple sv. Michala. Opustíme pobřeží západní Bretaně a pokračujeme na Cote D´Emeraude k nejkrásnějšímu mysu Cap Fréhel se strmými útesy padajícími do mořského přílivu. Odjezd na ubytování do St. Malo, první seznámení s městem, prohlídka typicky bretaňského města, které k této oblasti neodmyslitelně patří. „Korzárské“ město je jedním z nejoblíbenějších turistických cílů v Bretani, v 17. a 18. stol. klíčový francouzský přístav. Prohlídka starého dlážděného města, katedrála St. Vincent.
6. den: Dokončení prohlídky  St. Malo, hrad se strážními věžemi – strhující pohledy na moře a pobřeží, hradby zbudované vojenským architektem Vaubanem, individuální volno ve městě, koupání. Pro zájemce možnost zajištění celodenního fakultativního výletu místním busem (minimální počet účastníků 25, nutná rezervace nejpozději měsíc před zájezdem) k opatství Mont St Michel, gotickému klášteru tyčícímu se ve stejnojmenném zálivu na ostrůvku. Návrat do St. Malo v pozdních odpoledních hodinách. Odjezd do ČR.
7. den: Příjezd do ČR v dopoledních hodinách.