Lago di Garda a opera ve Veroně

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Lago di Garda a opera ve Veroně

Malcesine - Riva del Garda - vodopády Varone - Lago di Tenno – Verona - Muzeum olivového oleje - Sirmione - Rovereto - Trento

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma Praha, Brno

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno v hotelu***, s venkovním bazénem, ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce. Jednolůžkové pokoje pouze na vyžádání.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v brzkých ranních hodinách. Večer se ubytujeme v oblasti italského jezera Lago di Garda, které je největším italským jezerem.
2. den: Po snídani pojedeme do Malcesine, kde se projdeme křivolakými uličkami a můžeme navštívit místní oblastní muzeum umístěné uvnitř hradu Castello Scaligero ze 13. století. Zájemci se mohou pokochat vyhlídkou z Monte Baldo, kam je vyveze atraktivní lanovka otáčející se kolem vlastní osy do výšky 1 750 m. Pokračovat budeme na sever jezera do Riva del Garda a po krátké zastávce vyjedeme na místo, na kterém se kdysi před tisíci lety potkalo několik přírodních elementů, aby vznikla unikátní podívaná – vodopády Varone. Panoramatickou cestou přes středověké vesničky budeme pokračovat k tyrkysovému jezeru Lago di Tenno. Návrat na hotel.
3. den: Po snídani pojedeme do opěvované Verony, města Romea a Julie, kde zavítáme k velkolepé románské bazilice San Zeno Maggiore, prohlédneme si muzeum uvnitř hradu Castel Vecchio. Dále se podíváme na jedny z nejmalebnějších italských náměstí – Piazza delle Erbe a Piazza dei Signori, v jejichž okolí lze najít množství paláců, pomníků a kostelů. Podíváme se na náhrobky Scaligerů a na město shlédneme z 84 m vysoké věže Torre Lamberti. Na náměstí Bra, které samo o sobě stojí za prohlídku, si prohlédneme římský amfiteátr z 1. století po Kristu a samozřejmě nezapomeneme na Juliin dům se slavným balkónem i místo posledního odpočinku nešťastné Julie. Za antickým mostem Ponte Pietra najdeme pozůstatky římského divadla a nádhernou renesanční zahradu Giardini Giusti. Návrat na hotel.
4. den: Po snídani navštívíme Muzeum olivového oleje, kde se seznámíme s jeho výrobou a možnostmi použití. Další zastávkou bude vinařství v oblasti Bardolino, kde ochutnáme místní lahodná vína. Odpoledne se seznámíme s antickou a středověkou částí malebného městečka Sirmione na jižním břehu jezera Lago di Garda, které bylo postaveno na termálních pramenech Boiola, které se využívaly k léčení. Začneme půlhodinovým výletem lodí a poté se projdeme podél pobřežní promenády i živými uličkami s obchůdky. Volna můžeme využít k odpočinku na pláži. Návrat na hotel a podvečerní odjezd na představení opery ve Veroně. Návrat na hotel po představení cca 2 hod. po půlnoci.
5. den: V dopoledních hodinách odjedeme k Roveretu. Prohlédneme si kruhový dvoupatrový památník Castel Dante, který byl postaven v letech 1936 až 1938, a kde je pochováno více než 20 000 obětí první světové války – italských, rakouských, československých a maďarských, známých i neznámých, jejichž ostatky sem byly převezeny z různých válečných hřbitovů. Nedaleko odtud budeme obdivovat jeden z největších zvonů na světě, který byl ulit ze zbraní, které zůstaly na polích, loukách a v lesích a svým hlasem měl připomínat památku obětí boje za svobodu: La Campana dei Cauduti – Zvon padlých. V odpoledních hodinách se ještě zastavíme v hlavním městě autonomní oblasti Tridentsko – Horní Adiže, v Trentu. Prohlédneme si centrum s katedrálou S. Viglilia a biskupský zámek Buonconsiglio. Ve večerních hodinách se vydáme na cestu do ČR.
6. den: Příjezd do ČR v ranních hodinách.